Obavijesti

Promo sadržaj

Koliko znate o tvrtci Fiskars kojom se svaki Finac ponosi?

Koliko znate o tvrtci Fiskars kojom se svaki Finac ponosi?
7

Kompanija koju će svaki Finac istaknuti i koja najbolje odražava finski način života, finsku tradiciju te želju za perfekcionizmom je Fiskars, globalno poznati proizvođač vrtnih alata, kuhinjskog pribora i škara.

Većina ljudi će pretpostaviti da, kad upitate Finca na ulici koji je najpoznatija i najcjenjenija finska robna marka, će im prvo na pamet pasti Nokia, globalno poznati proizvođač mobilnih telefona koji je na prijelazu stoljeća bio neprikosnoveni globalni lider u svijetu telekomunikacija, da bi kasnije, zbog raznoraznih razloga, netragom nestao pred propulzivnijim proizvođačima iz SAD-a i dalekog istoka. 

Istina je u stvarnosti potpuno drukčija. Kompanija koju će svaki Finac istaknuti i koja najbolje odražava finski način života, finsku tradiciju te želju za perfekcionizmom je Fiskars, globalno poznati proizvođač vrtnih alata, kuhinjskog pribora i škara. Dovoljno je samo u Helsinkiju zaviriti u jedan od njihovih dućana (a ima ih punooo) da bi ste shvatili kako funkcioniraju  - svaki od njih je mali hram posvećen kvaliteti, tradiciji i perfekciji u izradi. 

Priča počinje davne 1649. godine u selu Fiskars nedaleko Helsinkija gdje je otvorena tvornica (tada malena manufaktura) koja je proizvodila sjekire. Ta proizvodnja se neprekinuto održala do današnjih dana što ih čini jednom od najstarijih tvornica u europskoj uniji. Danas kad posjetite njihovu tvornicu sjekira koja se nalazi blizu sela Fiskars (koje je danas, usput rečeno, spomen selo kompanije u kojem možete dobiti sliku njihove kompletne povijesti ) dočekati će vas sa dobrodošlicom: dobro došli na mjestu gdje se izrađuju najbolje sjekire na svijetu. 

Danas je ta kompanija (u međuvremenu se sjedište, naravno, preselilo u Helsinki) tržišni lider u svijetu vrtnih alata na pet najvećih europskih tržišta (Velika Britanija, Njemačka, Francuska, Španjolska i Italija). Još je znakovitiji podatak da polovica profesionalnih sjekača u SAD-u koristi njihove sjekire, što pod robnom markom Fiskarsa, što pod robnom markom Gerbera (tradicionalnog američkog proizvođača noževa i alata koji je u međuvremenu postao dio Fiskars koncerna). 

Već više godina Fiskars je, preko svog zastupnika, firme Tena-G iz Pregrade, prisutan i na hrvatskom tržištu. Njihov kompletan asortiman možete naći ili kod zastupnika ili kod više-manje svakog kvalitetnijeg trgovca alatima za vrt i navodnjavanje. Veliki asortiman, atraktivne cijene te gotovo stalne promocije garancija su da će vaša potraga za ovakvim alatima sigurno polučiti uspjeh ukoliko izaberete Fiskars. 

Trenutno su na tržištu tri velike Fiskars promocije – ljetna promocija sa 15 najprodavanijih Fiskars alata, promocija pribora za navodnjavanje sa atraktivnih poklonima te promocija Fiskars vrtnih škara za nadolazeću berbu grožđa. 

Posjetite tena-g.hr, obratite im se s pitanjima o alatima, promocijama, prodajnim mjestima širom Hrvatske, te potražite savjet o pravilnom izboru i upotrebi alata. Postanite i vi član globalne Fiskars porodice. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura