Obavijesti

Promo sadržaj

Končar - Digital nastavlja dugu tradiciju suradnje Končara i akademske zajednice

Powered by Končar

Končar - Digital nastavlja dugu tradiciju suradnje Končara i akademske zajednice

Regionalni lider u području elektroindustrije te jedna od najdugovječnijih hrvatskih kompanija ove je godine proslavila 100. obljetnicu poslovanja, a Končareva novoosnovana tvrtka unutar grupacije, Končar - Digital, niže same uspjehe

Končar - Digital nastavlja uspješnu suradnju s domaćim visokoobrazovnim institucijama, koju Grupa Končar njeguje već mnogo godina. Društvo je nedavno osnovano s ciljem daljnjeg unapređenja konkurentnosti u području razvoja industrijskog softvera te proširivanja digitalnog portfelja usluga.

Svoj će doprinos obrazovanju budućih stručnjaka dati suorganizacijom kolegija ,,Razvoj programskih rješenja za industrijske IoT - sustave'' na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) Sveučilišta u Zagrebu.

Najsuvremeniji poslovni modeli

Ova mlada, ali uspješna, tvrtka u svom će portfelju prvenstveno imati rješenja iz područja digitalne platforme otvorene i modularne arhitekture za potrebe elektroenergetike, mobilnosti, kritične i urbane infrastrukture s naprednim uslugama upravljanja i održavanja. Osim toga, posebno se ističu najsuvremeniji poslovni modeli, kao generator primjene digitalnih usluga i rješenja, poput uporabe blockchain tehnologije u energetici.

Industrijski softver koji se razvija u Končar - Digitalu prvenstveno se odnosi na upravljanje, daljinsku podršku i održavanje industrijskih postrojenja, energetski učinkovite javne rasvjete, obnovljivih izvora energije, pohrane energije, energetski obnovljenih zgrada, hibridnih energetskih mikromreža te energetski učinkovitih sustava opskrbe vode i odvodnje.

Doktori znanosti na čelu svega

Novu tvrtku vodi dvočlana uprava. Goran Leci je predsjednik, a Stjepan Sučić član uprave. Riječ je o doktorima znanosti te o stručnjacima s međunarodnim iskustvom u domeni elektroenergetike, razvoja digitalnih proizvoda i industrijskog softvera. Njihova područja ekspertize, između ostalog, obuhvaćaju strategiju prodaje, razvoja industrijskog softvera, digitalizacije, naprednih rješenja u energetici i ICT-u, analize tržišta i konkurencije, ali i sudjelovanje u europskim istraživačko-razvojnim projektima.

- Končar - Digital danas okuplja stručnjake koncerna Končar iz područja industrijskog softvera namijenjenog vođenju sustava kritične i urbane infrastrukture. Prilagodljiva organizacija Končar - Digitala omogućit će nam pouzdan pristup kupcima i razvoju novih vlastitih digitalnih rješenja. Motivirani zaposlenici s prostorom za kreativnost i mogućnošću eksperimentiranja stvarat će inovacije. Zbog toga je glavna zadaća tvrtke Končar - Digital usmjeriti inovacije u razvoj uspješnih digitalnih rješenja za tržišta cijelog svijeta - ističe dr. sc. Stjepan Sučić, koji je svoj profesionalni put u Končaru počeo još tijekom studija na FER-u, na kojem danas predaje u okviru spomenutoga kolegija.

Končar - Digital među studentima

Iako su nositelji kolegija ,,Razvoj programskih rješenja za industrijske IoT - sustave'' predavači s FER-a, studente će sa svim teorijskim i praktičnim znanjima upoznati tim tvrtke Končar - Digital, koji će voditi predavanja i laboratorijske vježbe. Osnovna je ideja ove suradnje bolje upoznavanje studenata treće i viših godina s razvojem aplikacija za najsuvremenija digitalna rješenja, koja koriste vodeće IT tvrtke, pa tako i Končar - Digital.

Predavanja se pritom temelje na teoriji i zadacima kojima Grupa Končar osposobljava svoje nove zaposlenike i uvodi ih u svijet razvoja industrijskog softvera. Štoviše, upravo je SCADA sustav PROZA NET perjanica Končarevih softverskih rješenja s više od 700 implementacija u regiji i svijetu. U skladu s tim, ovaj kolegij predstavlja iznimnu priliku za studente da se uz pomoć najboljih domaćih stručnjaka upoznaju sa stručnim aspektom rada koji podrazumijeva najsuvremenije tehnologije. Osim razvoja znanja i vještina, studenti kroz ovaj kolegij imaju priliku nastaviti svoj profesionalni razvoj kao članovi Končar - Digital tima.

Powered by Končar

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine
PROMO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine

Hit Mister Dzirla Čang Šlang, najprodavaniji čaj za reduciranje težine na svijetu (89 milijuna kupaca, od toga milijun I dvjesto tisuća u hrvatskoj I sa tradicijom 42 godine prisustva), na zahtjev mnogobrojnih kupaca ponovno je dostupan na hrvatskom tržIštu!

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije
PROMO

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije

Upalite svoje roštilje i pripremite se za najukusniju grill sezonu ikada! Prvi maj je tu, a sve je spremno da ga proslavite s najfinijim mesom iz neodoljivih mix&grill kutija by the Meat.
Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'
PROMO

Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'

Tvrtka Intersnack Adria time osnažuje potencijale darovite djece i potiče njihov doprinos stvaranju boljeg društva u cjelini