Promo sadržaj

Komentari 0

Koncertni spektakl na Dan parka Maksimir

Koncertni spektakl na Dan parka Maksimir

Za 225. obljetnicu Maksimira Zvjezdan Ružić izvodi svoj projekt Pianotron na plutajućoj pozornici

Jedan od najpoznatijih simbola Grada Zagreba, Park Maksimir, slavi 225 godina postojanja uz spektakularni umjetnički program kakav u Hrvatskoj još nismo imali prilike vidjeti u suorganizaciji Javne ustanove - Maksimir i agencije Pedicab. Ova trodnevna manifestacija održat će se od 13. do 15. rujna 2019. godine u Maksimiru, remek-djelu parkovne arhitekture.

Bogati popratni program počinje u petak, 13. rujna, kada će se održati projekcija dječjeg filma na livadi pored Vidikovca, te dodjela medalja i diploma prvim polaznicima novog edukativnog programa Javne ustanove – Maksimir naziva Mali maksimirski rendžer. Trodnevna manifestacija bit će okrunjena koncertnim spektaklom Pianotron - the Floating Concert Zvjezdana Ružića, peterostrukog dobitnika nagrade Porin. Koncert će se održati 14. rujna u 20 sati na Drugom jezeru, koje ovom prilikom postaje najljepša prirodna pozornica ne samo u Zagrebu i Hrvatskoj, nego i puno šire. Inovativnost koja se očituje od osnutka Parka kao prvog perivoja otvorenog tipa promovirat će i Ružić izvedbom svog programa na dosad neviđenoj kombinaciji instrumenata, koncertnom klaviru i Mellotronu, čije romantične melodije nikog neće ostaviti ravnodušnim. U subotu, 14. rujna, uz već spomenuti spektakularni koncert na plutajućoj pozornici, od 10 sati kod Velike pozornice bit će održan edukativno-zabavni Piknik s HiPPom, gdje za sve trudnice i mame  dolaze i  HiPP nutricionisti, pa možete potražiti besplatne savjete o trudnoći ili prehrani i njezi vašeg djeteta. Djeca će također moći i od 16:30 sati vježbati s HiPPom i Mariom Mlinarićem.  U nedjelju, 15. rujna, od 10 sati kod Vratareve kućice očekuju vas vođene ture kroz Park praćene brojnim pričama i legendama.

Posebnost ovog događanja, a s ciljem promocije i očuvanja prirodne ljepote Parka, prepoznao je Grad Zagreb na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem kao glavnim pokroviteljem, Jutarnji list kao medijski pokrovitelj te drugi partneri: Turistička zajednica Grada Zagreba, ZET, Yamaha, Hrvatska poštanska banka, Argeta, Ledo, HiPP, Sportska škola Sporti, Hendrick's, Pivovara Medvedgrad, te Adria Media. 

Svi programi su besplatni za posjetitelje, a u slučaju lošeg vremena, koncert se odgađa za nedjelju, 15. rujna.