Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 0

Koncertni spektakl na Dan parka Maksimir

Koncertni spektakl na Dan parka Maksimir
1

Za 225. obljetnicu Maksimira Zvjezdan Ružić izvodi svoj projekt Pianotron na plutajućoj pozornici

Jedan od najpoznatijih simbola Grada Zagreba, Park Maksimir, slavi 225 godina postojanja uz spektakularni umjetnički program kakav u Hrvatskoj još nismo imali prilike vidjeti u suorganizaciji Javne ustanove - Maksimir i agencije Pedicab. Ova trodnevna manifestacija održat će se od 13. do 15. rujna 2019. godine u Maksimiru, remek-djelu parkovne arhitekture.

Bogati popratni program počinje u petak, 13. rujna, kada će se održati projekcija dječjeg filma na livadi pored Vidikovca, te dodjela medalja i diploma prvim polaznicima novog edukativnog programa Javne ustanove – Maksimir naziva Mali maksimirski rendžer. Trodnevna manifestacija bit će okrunjena koncertnim spektaklom Pianotron - the Floating Concert Zvjezdana Ružića, peterostrukog dobitnika nagrade Porin. Koncert će se održati 14. rujna u 20 sati na Drugom jezeru, koje ovom prilikom postaje najljepša prirodna pozornica ne samo u Zagrebu i Hrvatskoj, nego i puno šire. Inovativnost koja se očituje od osnutka Parka kao prvog perivoja otvorenog tipa promovirat će i Ružić izvedbom svog programa na dosad neviđenoj kombinaciji instrumenata, koncertnom klaviru i Mellotronu, čije romantične melodije nikog neće ostaviti ravnodušnim. U subotu, 14. rujna, uz već spomenuti spektakularni koncert na plutajućoj pozornici, od 10 sati kod Velike pozornice bit će održan edukativno-zabavni Piknik s HiPPom, gdje za sve trudnice i mame  dolaze i  HiPP nutricionisti, pa možete potražiti besplatne savjete o trudnoći ili prehrani i njezi vašeg djeteta. Djeca će također moći i od 16:30 sati vježbati s HiPPom i Mariom Mlinarićem.  U nedjelju, 15. rujna, od 10 sati kod Vratareve kućice očekuju vas vođene ture kroz Park praćene brojnim pričama i legendama.

Posebnost ovog događanja, a s ciljem promocije i očuvanja prirodne ljepote Parka, prepoznao je Grad Zagreb na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem kao glavnim pokroviteljem, Jutarnji list kao medijski pokrovitelj te drugi partneri: Turistička zajednica Grada Zagreba, ZET, Yamaha, Hrvatska poštanska banka, Argeta, Ledo, HiPP, Sportska škola Sporti, Hendrick's, Pivovara Medvedgrad, te Adria Media. 

Svi programi su besplatni za posjetitelje, a u slučaju lošeg vremena, koncert se odgađa za nedjelju, 15. rujna.