Obavijesti

Promo sadržaj

Kutak sreće: I ovih blagdana radost je u malim stvarima

Kutak sreće: I ovih blagdana radost je u malim stvarima
16

Na frekventnim mjestima u Zagrebu neobični božićni vilenjaci postavili su "Kutak sreće" i pred slučajne prolaznike postavili određene zadatke

"Mama, ti najbolja na svijetu, ne mogu poželjeti bolju od tebe. Sretan sam što sam tvoj sin" - rekao je Jure (15) svojoj mami ispred naših vilenjaka Leona i Monike koji su zaustavljali slučajne prolaznike na zagrebačkom Adventu i nagovarali ih da pokažu svoje emocije dragim ljudima.  Mama je naravno procvala od sreće i svom Juri je rekla da joj je on kao sedma beba bio najbolji, ali i najzahtjevniji i da je presretna što ga ima. Eksperiment je uspio i dokazao da se sva sreća ovoga svijeta krije upravo u malim stvarima, onima koje se novcem ne mogu kupiti. Sva sreća krije se u toploj riječi, zagrljaju, poljupcu. Iako često zaboravimo obitelji pokazati svoje osjećaje, ovo doba godine vrijeme je da to promijenimo.

Naši vrijedni vilenjaci bili su presretni kad su vidjeli suze radosnice na trudnici kojoj je suprug pričao zbog čega je voli. 

A koliko znače male riječi našim su vilenjacima dokazali i potpuni stranci koji su si međusobno dijeliti komplimente u Kutku sreće na Zrinjevcu. Ljudi jednostavno procvjetaju kad im netko udijeli kompliment. 

"Gospođo izgledate jako sretno i čini mi se kao da u životu imate sve da biste bili sretni" - riječi su koje su izmamile osmijeh slučajnog prolaznika. Svoju sreću nisu krili niti supružnici koji su se susreli prije 20 godina u ranim pedesetima i kažu da su sretni kao prvog dana. 

Naši vilenjaci tu nisu stali nego su prolaznicima osmislili još jedan zadatak. Nagovarali su ih da izvuku stih božićne pjesme kojeg su morali otpjevati dragoj osobi kao poklon za Božić. Čak su i simpatične časne sestre iz SAD-a prihvatile izazov i otpjevale Zvončiće. Dokazali smo da će stihovi svima popraviti dan. Pjevajte obitelji, prijateljima...I za kraj, naši su vilenjaci pitali ljude što im je donijelo najveću sreću u protekloj godini. Nekima je to bio naučeni jezik, nekima završen fakultet, nekima pak ljubav.... I time su svi još jednom potvrdili da se sreća ne može kupiti, jer ona tu svuda oko nas i treba je uhvatiti svakog dana.  Sreću čine male stvari.  I ovih se blagdana veselite i smijte, pjevajte i plešite, uživajte u svakom trenutku s vašim najbližima. 

Pronađite radost u malim stvarima i podijelite je uz #radostjeumalimstvarima. Sretni blagdani!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura