Obavijesti

Promo sadržaj

Legendarni kuhar gost na Legendama Plitvičkih Dolina

Legendarni kuhar gost na Legendama Plitvičkih Dolina
3

Bliži se datum manifestacije Legende Plitvičkih Dolina, a program postaje sve zanimljiviji

Ako još niste počeli planirati idući produženi vikend u lipnju, onda je ovo svakako članak za vas jer vrijeme brdo prolazi, a mi imamo jako dobar prijedlog u smjeru Plitvičkih jezera.

Jeste li čuli za manifestaciju Legende Plitvičkih Dolina? Znate li da je područje Općine Rakovica bogato zanimljvim legendama i važnim povijesnim događajima? Osim Eugena Kvaternika, postoji još nekoliko zanimljivosti o kojima se malo govori. 

Idemo onda redom!

23. lipnja kraj Starog grada Drežnika, povijesne utvrde iznad Rijeke Korane povijest će oživjeti u punom smislu te riječi!

Na prekrasnoj povijesnoj lokaciji okupit će se vrlo zanimljivo i šareno društvo. Eugen Kvaternik, vođa Rakovičke bune; ozbiljni Serežani, povijesna elitna policija Plitvičkih dolina u svojim impresivnim uniformama;  pleme Japoda, majstori u izradi prekrasnog nakita koje će posjetitelji moći i vidjeti, pa i rijeka Korana, ljepotica koja će na jedan dan oživjeti i ispričati zašto je baš ona bila tako važna za ljude ovog kraja.

Nakon bogatog predprograma koji počinje već u 12 sati, glavni program kreće od 16 sati sportskom promotivnom turističkom turom Legendi Plitvičkih dolina. Plitvičke doline poznate su po čak osam biiklističkih staza, a za ovu utrku odabrana je tura je do Baraćevih špilja u Novoj Kršlji i natrag do glavnog mjesta događanja.

Gastro dvoboj uz gostovanje Steve Karapandže

Također na event dolazi i jako zanimljiv gost kojeg svi znamo – još jedna legenda, dobro poznati i priznati kuhar Stevo Karapandža kao  član žirija u gastro dvoboju. Prošlih nekoliko desetljeća je obogatio medijski prostor, osvježio mnoge gastro kuharice, a sada kao još jedna legenda dolazi u Stari grad Drežnik.  

Dvije ekipe, KUD Izvor Rakovica i Folklorno društvo Otočac, koji u svojim redovima imaju jako dobre kuhare i kuharice, «sukobit će se» u pripravljanju autohtonog jela, a žiri koji će činiti tri vrsna kuhara će presuditi pobjednika. U pauzama od kuhanja folklorna društva će naravno pokazati i svoje umijeće pjesme i plesa, a poručuju kako će se za pobjedu boriti svim snagama.

Program za sve generacije i prekrasni konji!

Održat će se i tematske radionice za djecu, igre poput trčanja u vreći i bacanja kamena iz srednjovjekovne praćke, arheološka istraživanja, prezentacija domaćih proizvoda i rukotvorina te još mnogo toga. 

Manifestaciju Legende Plitvičkih dolina će i ove godine posjetiti konji iz obližnjih konjičkih klubova koji će biti na raspolagnaju posjetiteljima, a goste očekuju i posebni pokloni. 

Iznenađenje za kraj

Također, organizatori pozivaju sve goste da se na manifestaciji zadrže sve do padanja mraka, jer spremaju posebno iznenađenje! O čemu se radi ne znamo, ali nas zanima pa se svakako vidimo 23.lipnja u Rakovici kod kule!

Službeni hashtag događanja je #Legende2018, a sve pratite na društvenim mrežama te Facebook događaju: Legende Plitvičkih dolina 2018.  i web stranici www.plitvickedoline.hr

Pogledajte i cjelokupni program sa satnicom. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

JGL nudi više radnih mjesta u novim pogonima u Rijeci
PROMO

JGL nudi više radnih mjesta u novim pogonima u Rijeci

JGL, vodeća farmaceutska kompanija u domaćem vlasništvu, oglasila je veći broj radnih mjesta na različitim pozicijama. To su: Operater pripreme materijala za proizvodnju, Operater u farmaceutskoj proizvodnji i Operater na poslovima čišćenja i dezinfekcije u sterilnoj proizvodnji.

Vidovnjakinja Sandra nas vraća na „pravi put“
PROMO

Vidovnjakinja Sandra nas vraća na „pravi put“

Ako vas more ljubavne, financijske, zdravstvene ili poslovne brige, znajte da je vidovnjakinja Sandra ovdje za vas! Bilo da ste u Hrvatskoj ili inozemstvu, Sandrinom „kirurški preciznom“ Daru vidovitosti neće promaknuti fini detalji iz vaše prošlosti, sadašnjosti i budućnosti!
Uzbudljive vijesti iz Zagreba – Grand May Texas Hold'em turnir
PROMO

Uzbudljive vijesti iz Zagreba – Grand May Texas Hold'em turnir

Ukoliko ste strastveni ljubitelj pokera i u potrazi za nezaboravnim turnirskim iskustvom, ne propustite priliku da se pridružite Elitnoj seriji Texas Hold’em Pokera u Grand Casinu Admiral!