Obavijesti

Promo sadržaj

Leona Popović ususret Snježnoj kraljici

Leona Popović ususret Snježnoj kraljici

U dobroj sam formi i pokušavam dati svoj maksimum, a falit će mi samo navijanje uz stazu

U utorak, 4. siječnja najbolje svjetske slalomašice nastupit će na ovogodišnjim utrkama Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“ 2022. Jedna od njih je i najbolja hrvatska skijašica Leona Popović koja ove sezone postiže odlične rezultate, a ususret sljemenskoj utrci otkiva kako se priprema za nadolazeće utrke, što očekuje od Snježne kraljice i kako je natjecati se u vrijeme pandemije. 

Ovu skijašku sezonu počeli ste nizajući uspjehe. U slalomskim utrkama FIS Svjetskog kupa u Leviju i Lienzu ostvarili ste rezultat karijere, 14. mjesto, a u Europa kupu u Italiji stali ste na postolje kao drugoplasirana skijašica. Što očekujete od sebe u nadolazećim utrkama i kako se nadate završiti sezonu? 

- Prvenstveno želim i dalje dobro trenirati te ostati u dobroj formi i fokusu, a tada vjerujem da će rezultati i dalje biti dobri. Teško je prognozirati kraj sezone jer ima još puno utrka, pogotovo slaloma, ali ni ne razmišljam o tome. Idem od utrke do utrke i pokušavam dati svoj maksimum pa ćemo vidjeti kako će se na kraju stvari odigrati. 

Danas se na Sljemenu borite za titulu Snježne kraljice. Kako se osjećate uoči nastupa, kako se pripremate i što očekujete od utrke? 

- Kao što sam već spomenula, nemam neka konkretna očekivanja ili mjesta koja bi me zadovoljila. Najbitnije mi je da se dobro osjećam na skijama i da odskijam svoje dobre vožnje. 

Već drugu godinu otkako se održava Snježna kraljica gledatelji neće dočekati slalomašice i slalomaše u cilju. Nedostaje li vam podrška navijača na utrkama i kako to kompenzirate?  

- Navijači su uvijek onaj dodatni faktor koji vas može pogurati da idete brže, pa naravno da nam sad malo nedostaje ta podrška uz stazu. Najviše mi je žao što neće biti moje obitelji i prijatelja koji me uvijek dođu bodriti na Sljeme, ali puno mi znači što ću preko TV ekrana imati njihovu i, vjerujem, podršku svih ostalih navijača koji su uvijek uz naše sportaše. 

Na koji se dodatni način osjeti utjecaj pandemije Covid-19 na treninge i održavanje skijaških utrka? 

- Na svu sreću, i u vrijeme ove pandemije naši skijaški treninzi i utrke održavaju se gotovo normalno i uspijevamo pratiti planove i programe gotovo jednake kao i prije pandemije. Najteže je što se stalno moramo testirati, a kako smo stalno na putu, to je i dalje dosta često. Također je naporno i stresno konstantno paziti da se negdje ne zarazimo.  

Kako se pripremate prije utrke i o čemu razmišljate u minutama prije nego što se spustite niz skijalište? Imate li uz trening neku rutinu ili specifični ritual koji ponavljate? 

- Prije utrke se pokušavam pripremati što sličnije kao i na treningu i to mi najviše paše. Ne želim si stvarati nekakav dodatni stres prije utrke nego razmišljati kao što razmišljam i na treningu o stvarima koje trebam raditi na stazi dok skijam. 

Koji je najveći izazov s kojim ste se suočili u svojoj skijaškoj karijeri? 

- Najveći izazovi s kojima sam se susrela u svojoj karijeri su definitivno ozljede, ali moram priznati da su me osnažile i naučile da nikad ne posustajem. 

5 brzopoteznih pitanja za Leonu Popović 

  1. Na skije sam prvi put stala... sa šest godina u Begovom Razdolju. 
  2. Najdraža disciplina mi je... slalom jer sam trenutno u tome najbolja i najviše ga treniramo. 
  3. Moj sportski uzor je... Jakov Fak. 
  4. Najveća podrška su mi... obitelj i prijatelji. 
  5. Da nisam skijašica... sigurno bih bila u nekom drugom sportu, možda u rukometu. 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.