Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 4

Majoneza u marinadi za meso? Ovaj slasni trik koristit ćete za svaki budući odrezak na roštilju

Majoneza u marinadi za meso? Ovaj slasni trik koristit ćete za svaki budući odrezak na roštilju

Iako većina nas ovaj sastojak koristi kao umak, uz pomoć majoneze vaša će piletina s roštilja postati kremasta, pikantna i nježna. Trik je, naravno, u marinadi koju ćete, sigurni smo, koristiti i za svaki sljedeći roštilj

Trik za najnježniju, najkremozniju i najsočniju piletinu koju ćete ikad ispeći zapravo je vrlo jednostavan. Sve što vam je potrebno marinada je od majoneze. Majoneza će, s jedne strane, zadržati vlagu u mesu, a s druge će omogućiti stvaranje ukusne korice na roštilju. 

Posvetite se marinadi

Prije nego što počnete, ogulite kožu s piletine. Potom piletinu narežite na tanke odreske pa je ostavite sa strane. Sad se bacite na pripremu ostalih sastojaka koji su vam potrebni za marinadu. Trebat će vam:

Raw,Chicken,Is,Covered,With,Seasonings,In,A,Mojonine,Marinade

Vrijeme je za pripremu

U zdjeli pomiješajte Zvijezda majonezu, Zvijezda BBQ umak, češnjak i sol. Dobro promiješajte da se sjedini. Nakon toga dodajte pileće odreske, promiješajte pa ostavite piletinu da se marinira na hladnom, najbolje 2-4 sata.  

Kad ste sigurni da se vaš roštilj dovoljno zagrijao, izvadite piletinu iz zdjele s majonezom, ali nemojte uklanjati marinadu, osobito ako želite onu karakterističnu koricu na svome mesu. 

Whole,Chicken,Grilled,On,Hot,Barbecue,Charcoal,Flaming,Bbq,Grill

Sljedeći korak je staviti mariniranu piletinu na izravnu vatru. Pecite je dok ne dobije zlatnu boju - od 2 do 3 minute u pravilu će biti sasvim dovoljno. Okrenite piletinu i pecite još 2-3 minute s druge strane dok ne dobije zlatnu boju. 

Ali to nije sve…

Nemojte zaboraviti prilog! Uz piletinu najbolje idu hrskavi krumpirići. Postoji nekoliko tajni i trikova pomoću kojih ćete dobiti savršeno hrskav pomfrit kod kuće. Glavni je cilj osigurati da sredina krumpirića bude potpuno kuhana prije nego što se vanjski dio zažuti. 

Dakle, tajna je u tome da pomfrit pečete dva puta koristeći određenu vrstu krumpira i Zvijezda ulje. Ali prije toga napunite veliku zdjelu hladnom vodom i dodajte žlicu limunova soka kako bi vaš pomfrit ostao bijel. Čim izrežete krumpiriće, prebacite ih u ovu zdjelu dok voda ne postane bistra. Prebacite sirove krumpiriće u hladnjak da se ohlade oko 30 minuta.

French,Fries

Nakon pola sata ocijedite krumpiriće i osušite ih čistom kuhinjskom krpom jer bi stavljanje mokroga krumpira u vruće ulje moglo uzrokovati prskanje. Zagrijte ulje na 160 stupnjeva. Krumpir pržite u Zvijezda ulju od 6 do 8 minuta, ili dok ne omekša i dok ne dobije blago zlatnu boju.

Izvadite krumpiriće iz ulja i prebacite ih u papirom obložene posude da se ocijede pa ostavite da odstoje na sobnoj temperaturi 15 minuta. Za to vrijeme ne zaboravite isključiti vatru ispod ulja! I na kraju, da biste postigli hrskavost, zagrijte još jednom ulje, ovaj put na 190 stupnjeva. Vratite krumpiriće u ulje i pržite još 2-3 minute ili dok krumpirići ne postanu zlatno smeđi i hrskavi. Ocijedite na čistom papiru, zatim obilno posolite i poslužite odmah! 

No vaši će gosti možda poželjeti i neku osvježavajuću salatu. Savjetujemo vam da ne gubite previše vremena i poslužite Zvijezda francusku salatu na bazi majoneze s pomno odabranim povrćem i začinima. Zvijezda francuska salata napravljena je od mrkve, kiselih krastavaca i graška te je povezana s kremastom Zvijezda majonezom

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4
U Ilici 49 otvara se Obrtnički advent! Evo što vas sve čeka
PROMO

U Ilici 49 otvara se Obrtnički advent! Evo što vas sve čeka

Otvorenje Obrtničkog adventa bit će u subotu, 6. prosinca, uz zvuke zbora HOKUD Sloboda i dječjeg zbora Bajka. Do 27. prosinca Zagrepčani i posjetitelji mogu besplatno sudjelovati na svim programima Adventa
Snaga zajednice i brige: projekti koji vraćaju nadu onkološkim bolesnicima i djeci s  teškoćama
PROMO

Snaga zajednice i brige: projekti koji vraćaju nadu onkološkim bolesnicima i djeci s teškoćama

Ponekad najveću razliku ne čine veliki sustavi, nego ljudi koji svakodnevno nastoje nekome olakšati dan, ublažiti teret bolesti ili vratiti osjećaj sigurnosti.
Novo izdanje Ožujskog Božićnog ilustrirao umjetnik Manuel Šumberac
PROMO

Novo izdanje Ožujskog Božićnog ilustrirao umjetnik Manuel Šumberac

Zagrebačka pivovara nastavlja dugogodišnju tradiciju suradnje s domaćim umjetnicima u stvaranju limitiranih blagdanskih izdanja omiljenog hrvatskog piva