Obavijesti

Promo sadržaj

Međimurje - zelena oaza Hrvatske smještena između dvije rijeke

Međimurje -  zelena oaza Hrvatske smještena između dvije rijeke
4

Gdje melje najstariji riječni mlin u Hrvatskoj, koja je najljepša Međimurska popevka, što je u Međimurju najfinije: pušipel, gibanica ili meso z tiblice? Odgovore na ova pitanja možete pronaći ako posjetite najsjeverniji dio Lijepe naše – prekrasno Međimurje

Daleko od gradske vreve i užurbanog načina života čeka vas ugodna atmosfera kontinenta okupana zelenilom i nemirnim rijekama. Brojne biciklističke staze i šetnice Gornjeg Međimurja oduševit će sve ljubitelje aktivnog odmora, a ljubitelji dobre hrane i vina doći će na svoje ako isprobaju neku od poznatih delicija poput gustih juha, mesnih narezaka i vrhunskog bućinog ulja. Naravno, sve to uz kapljicu dobrog vina u nekoj od malih obiteljskih vinarija, uz neizostavni pogled na uređene vinograde, primjerice s vidikovca Mađerkin breg. Svoju turističku i gurmansku turu po vinarijama, starim riječnim mlinovima i seljačkim turističkim gospodarstvima zaokružite opuštanjem i uživanjem u ljekovitoj vodi međimurskih termi.

Obavezno svratite u sjedište Međimurja, grad Čakovec i posjetite Stari grad obitelji Zrinski, za vrijeme čije vladavine Čakovec doživljava najsvjetliji povijesni uspon. Zatim se spustite do Donjeg Međimurja i prošećite prekrasnim rekreacijskim šetalištem Marina koje se pruža duž najvećeg akumulacijskog jezera u Hrvatskoj.

Na samom odlasku ispratit će vas izuzetno gostoljubivi domaćini i to vrlo vjerojatno s riječima „Najte nikaj zameriti“!

Dodatnu inspiraciju za posjet Međimurju pronađite u novom nastavku serijala „Doživi domaće! Istraži ruralnu Hrvatsku“:

Kampanja Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice „Doživi domaće! Istraži ruralnu Hrvatsku“ pokrenuta je s ciljem dodatnog približavanja raznolike ponude hrvatskih ruralnih destinacija. U okviru same kampanje bit će plasirano 12 epizoda serijala posvećenih različitim destinacijama ruralne Hrvatske. Do sada su kroz serijal predstavljeni Papuk, Cres, Zagorje i Skradin, a više informacija o ponudi ruralnog turizma u Hrvatskoj možete pronaći ovdje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura