Promo sadržaj

Komentari 0

Mesna industrija Ravlić: Pametnim ulaganjem podižu svoje kapacitete prerade

Mesna industrija Ravlić: Pametnim ulaganjem podižu svoje kapacitete prerade

Mesna industrija Ravlić je dokaz dobrog primjera u korištenju subvencije iz Europskih programa ruralnog razvoja za Podmjere 4.2 "Potpora za ulaganje u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda" pri kojem pokazuje ostvarenje značajnog napretka investicije u sklopu svog poslovnog subjekta

U tijeku je  dogradnja pogona prerade mesa površine 3 000 m2 kojim će se za 4 puta povećati kapacitet postojeće prerade mesa. Planirana investicija omogućit će podizanje kapaciteta na razinu cca 20 tona dnevne proizvodnje. Investicija je vrijedna 7 000 000 eura od čega se 50% financira kroz bespovratna sredstva iz Europske unije. Ova investicija će omogućiti značajniji proboj na tržištu kroz povećanje kapaciteta proizvodnje postojećih proizvoda te lansiranje potpuno novih proizvoda koji do sad još nisu bili prisutni u Ravlić asortimanu. Iz Ravlića najavljuju nove mesne proizvode, kobasice i salame, i potpuno nova pakiranja prilagođena zahtjevima kupaca. Novi pogon bit će spojen s već postojećim zgradama, a cilj im je poboljšati uvjete rada i kvalitetu proizvoda kroz automatizaciju procesa i korištenje novih tehnologija. Plan završetka radova izgradnje nove prerade mesa je u proljeće 2023. godine.

Izgradnjom nove prerade mesa otvorit će se preko novih 50 radnih mjesta, a zapošljavanje stručnih djelatnika je već započelo i to prvenstveno mesara, no uz povećanje obima posla bit će potrebni i dodatni vozači, inženjeri prehrambene tehnologije, ekonomisti i ostali stručni radni kadar.  Uz rad na trenutnim investicijskim projektima kontinuirano se poboljšavaju uvjeti rada i dodatno se educira postojeća radna snaga. Ravlić trenutno zapošljava preko 370 radnika koji sudjeluju u svim fazama, od proizvodnje, transporta do trgovine.   

Ovaj veliki projekt će kroz podizanje proizvodnih kapaciteta i otvaranje novih radnih mjesta značajno doprinijeti gospodarskom razvoju Osječko-baranjske županije.

FARMA TOVNE JUNADI

Dobre vijesti vezane uz nove investicije Mesne industrije Ravlić stižu i s gradilišta farme tovne junadi. Riječ je o investiciji u prvu vlastitu modernu farmu tovne junadi kapaciteta 1000 grla kojom će ojačati i proširiti suradnju s preko 300 kooperanata te malih i srednjih OPG-ova s kojima danas posluju. Ovo je jedna od modernijih farmi na području Hrvatske, gdje će se pod budnim okom njihovih tehnologa, uzgajati junad kombinacijom moderne tehnologije i tradicionalnog uzgoja. S izgradnjom farme započeli su 2020. godine, a završetak gradnje se očekuje početkom proljeća iduće godine.

Ukupna vrijednost ovog ciklusa zajedno s investicijom u novi pogon prerade mesa iznosi gotovo 70 milijuna kuna što je iznos kojim će Mesna industrija Ravlić na domaćem tržištu doprinijeti gospodarskom razvoju Hrvatske, a na inozemnom ojačati svoju tržišnu poziciju.