Obavijesti

Promo sadržaj

Meso na roštilju još je ukusnije uz povrće

Meso na roštilju još je ukusnije uz povrće
3

Napokon stižu topliju dani, a upravo je lijepo i sunčano vrijeme odličan povod za otvaranje sezone roštilja

Kad je riječ o hrani pripremljenoj na grilu, većina ljudi odmah pomisli na sočno meso, ali pritom ne smijemo zaboraviti i na povrće koje će mesu biti ukusan dodatak ili maštovito i hrskavo predjelo u kojem će uživati cijelo društvo okupljeno oko roštilja. Uostalom, da moramo jesti više povrća, govori i nedavno istraživanje Konzuma i Hendala koje pokazuje da čak više od trećine odraslih i djece u Hrvatskoj ne jede povrće svaki dan. Stoga, upravo i roštilj može biti odlična prilika da mijenjamo svoje prehrambene navike kad je riječ o konzumaciji povrća te ga još češće uvrstimo u svoju prehranu.

Various,Grilled,Fruit,Pieces,On,Wooden,Skewers

Za pripremanje povrća na roštilju nije potrebno puno vremena, a najvažnije je da nakon pečenja zadrži svoju sočnost. Konzumovo je istraživanje pokazalo da na ljestvici omiljenog povrća kod odraslih vode rajčica i krumpir, dok je kod djece predvodnik krumpir, a slijede ga mrkva i rajčica. Upravo je navedeno povrće odličan odabir za pripremu na žaru te tako postaje ukusan prilog odrescima, pljeskavicama i drugim mesnim specijalitetima.

Foto: Vedran Tolić // vedrantolic.com

Krumpir i mrkve prepolovite te ih najprije skuhajte, a zatim ih premažite s malo maslinovog ulja i dodajte omiljene začine, a nakon toga ih ispecite na roštilju. Rajčice se pripremaju puno brže – samo ih prerežite napola ili narežite na deblje ploške i pecite par minuta. Tikvice, patlidžan, paprike i luk također možete brzo i jednostavno pripremiti na roštilju, a svoje omiljeno povrće možete nanizati i na štapiće za ražnjiće te tako posebno razveseliti mališane, koji će tako lakše zavoljeti slasnu kombinaciju šarenih boja i različitih okusa. Pripazite samo na temperaturu roštilja jer je, za razliku od mesa, povrće ipak bolje grilati na umjerenoj temperaturi kako bi zadržalo sve sokove i bilo što privlačnije i ukusnije. Ako povrće pripremate za osobe koje ne vole meso, pokušajte se organizirati tako da najprije na roštilju ispečete povrće, a onda pojačate vatru te nastavite s mesom.

Kad je riječ o odabiru povrća za roštilj, jedina je granica vlastita mašta, a svoje omiljeno potražite u Konzumu, gdje vas očekuje bogat izbor svježih i ukusnih plodova.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?
sadržaj donosi petrol

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?

Suočeni s intenzivnom konkurencijom na tržištu rada, poslodavci se nalaze pred jednim od najvećih izazova: kako privući i zadržati kvalitetne radnike?

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.
Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.