Obavijesti

Promo sadržaj

Messi ima šut jačine 145km na sat, no udarac ovog napadača brži je i od malog aviona

Messi ima šut jačine 145km na sat, no udarac ovog napadača brži je i od malog aviona
5

Želite i vi saznati jeste li vlasnik jednako brzog šuta? Ovog vikenda otkrijte brzinu u Arena Centru uz Dinamove igrače i brojne influencere

U 48. minuti prijateljske utakmice između Borussije Dortmund i Real Madrida ispisana je povijest. Bilo je to ljeto 2009. godine, nedugo nakon što je predsjedničku funkciju u Kraljevskom klubu preuzeo Florentino Pérez i krenuo stvarati nove „Galacticose“. Stigli su Cristiano Ronaldo, Kaka, Karim Benzema te Xabi Alonso, što je označilo jednu novu eru u povijesti Real Madrida. Jedan od testova nove mašinerije bila je i utakmica s Borussijom koja je završila 5:0 za Kraljeve, no u povijesti će ostati zapamćena po Arjenu Robbenu, igraču koji je tog ljeta otišao iz kluba u Bayern Munich gdje je postao klupska legenda.  

Nizozemski napadač je u prijateljskom ogledu nevjerojatno snažno opalio loptu izvan kaznenog prostora i postigao gol. Njegov je šut zabilježio brzinu od čak 189 kilometara na sat, što je jednako brzini koju postiže manji zrakoplov za privatne letove. Sve do danas nema igrača koji je postigao snažniji šut iz igre te zabio gol.  

adidas X Crazyfast 

Iza Nizozemca su redom Steven Reid s brzinom od 188 kilometara na sat, David Hirst s udarcem brzine 181 kilometar na sat, a u top 5 se nalazi i David Beckham koji je iz igre uputio šut brzine 158 kilometara na sat. Jači šut je postigao samo Ronny Heberson, branič Sporting Lisbona, no njegov je udarac bio iz slobodnog udarca, a ne iz igre.  

Naravno, i danas se bilježe ekstremno jako šutevi koji bi brzinom prestigli automobile na autocesti. Primjerice, procjenjuje se da Leo Messi ima šut jačine od 130 do 145 kilometara na sat, a upravo takav šut zaslužan je za preko 800 golova koje je do sad zabio u karijeri. Iza svakog dobrog šuta je pritom i kvalitetna kopačka, zbog čega proizvođači sportske opreme sve više ulažu u inovativne tehnologije kako bi nogometašima omogućili da u potpunosti pokažu svoj talent. Messi je zato odabrao nove adidas X Crazyfast kopačke koje su dizajnirane da pružaju dodatnu brzinu u svakom trenutku igre na terenu. O kakvoj se tehnologiji radi najbolje pokazuju performanse. 

Test brzine udarca u Arena Centru 

Kopačke imaju nadograđenu adidasovu inovativnu SPEEDFRAME tehnologiju potplata koja pruža optimalnu udobnost te ključne značajke za dinamičko kretanje po terenu. Model P1 poseban je zbog AEROCAGE inovacije, podstave dizajnirane za pružanje potpore i stabilnosti stopalu, te zbog AEROPACITY SPEEDSKIN jednoslojne prozračne mreže koja pruža udobnost i osjećaj 'druge kože' na stopalu. Uz takvu tehnologiju kopačka je postala lagana, a istovremeno pruža potporu i stabilnost pri velikim brzinama i snažnim šutevima. Dodatan pregled performansi X CRAZYFAST kopački dostupan je na stranicama Intersporta

Ako vas pak zanima koliko jako možete udariti loptu iz igre, možete to sami provjeriti ove nedjelje, 17.9., od 12 do 18 sati na gornjem platou Arena Centra u Zagrebu. Tamo adidas i Intersport organiziraju događaj pod imenom “Otkrij brzinu” u sklopu kojeg će svi posjetitelji moći isprobati kopačke, zagrijati se na nogometnom poligonu i izmjeriti brzinu svojeg nogometnog šuta na gol. Najuspješniji sudionici bit će nagrađeni P1 modelom kopački koje će im pomoći u unapređenju njihovih nogometnih performansi. Novi model kopački odabrali su i Fran Lauš, Renato Erceg, Crni Ante i Malajski Tapir koji također stižu u Arenu izmjeriti brzinu svojeg šuta. Uz njih pridružit će im se i Dinamovi igrači Antonio Marin, Sandro Kulenović i Luka Vrbančić! Više informacija dostupno je na Facebook stranici događaja. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Velika analiza zadovoljstva zaposlenika u 2023.
PROMO

Velika analiza zadovoljstva zaposlenika u 2023.

“Da ja vodim ovu tvrtku, donosile bi se drugačije odluke”: Hrvati su na poslu najzadovoljniji suradnjom s kolegama, ali nisu lojalni svom poslodavcu

U Našicama otvoren inovativan i jedinstven Pedagoški šumski centar „Šumski Radoznalci“
PROMO

U Našicama otvoren inovativan i jedinstven Pedagoški šumski centar „Šumski Radoznalci“

Pedagoški šumski centar „ŠUMSKI RADOZNALACI“ je jedinstveni Centar u Hrvatskoj, lociran u srcu prirode, u Našicama. To je mjesto gdje djeca, u manjim skupinama, iskustveno uče kroz igru u prirodi, u okruženju predivnih šuma i cvjetnih livada.
Favbet novom inicijativom pomaže boksačkim klubovima diljem hrvatske
PROMO

Favbet novom inicijativom pomaže boksačkim klubovima diljem hrvatske

Podrška lokalnim klubovima za rast I razvoj mladih boksačkih talenata