Obavijesti

Promo sadržaj

Mlada i talentirana Kristina Ivanuš postala nova stipendistkinja Germanije

Mlada i talentirana Kristina Ivanuš postala nova stipendistkinja Germanije
2

Stipendija stigla u ruke svestranoj Kristini koja studira, bavi se ronjenjem i mankenstvom, a sve unatoč iznimno teškom djetinjstvu

Život nije uvijek lak, ali nas nekad upravo nedaće mogu dodatno potaknuti na putu ka ostvarenju snova. To dokazuje priča mlade Kristine Ivanuš koja iako je kao dijete pretrpjela obiteljsko nasilje i potom odrasla u Dječjem selu, je danas iznimno uspješna mlada djevojka koja se ostvaruje na svim poljima. Studentica je marketinga na Poslovnom veleučilištu u Zagrebu, bavi se ronjenjem i manekenstvom i neumorno stremi ka svojim ciljevima. Za svoj društveni angažman dobila je i vrijednu nagradu Hermann Gmeiner koja se dodjeljuje mladim herojima, ljudima koji su se unatoč teškim životnim pričama istaknuli na svom području te postali uzor mladima u svijetu.

Vjetar u leđa dala joj je i Germania Sport koja je njen uspeh nagradila godišnjom stipendijom. Ova društveno odgovorna tvrtka u lipnju je raspisala natječaj za stipendiranje mladih talenata, a Kristinin životopis privukao im je pažnju i oduševio ih.

Ova vedra i neustrašiva devojka kaže da joj svaka podrška mnogo znači: „Hvala Germaniji što je prepoznala moj trud i vrijednost. Njihova stipendija uistinu će mi učiniti narednu akademsku godinu mnogo lakšom i bezbrižnijom. Također, tko zna, možda nas očekuju zajedničke društveno odgovorne akcije u budućnosti.

Kristina obožava more, te sudjeluje u akcijama čišćenja Jadranskog podmorja od sjevera pa sve do krajnjeg juga, a neke od najdražih podvodnih fotografija je snimila na Visu i Pelješcu. Ova djevojka sanja o tome da se nakon diplome preseli na more i iskoristi svaku priliku za ronjenje.

Kristina ne samo da je uspješna studentica već je i ekološki aktivist te je svojim angažmanom sudjelovala u čišćenju podmorja u sklopu akcije ThinkGreen i zajedno s drugim roniocima izvadila pet tona otpada, a i uspješni je  podvodni model čije fotografije osvajaju nagrade. Kristinin ekološki i društveno odgovorni angažman poklapa se s filozofijom i nastojanjima naše tvrtke.“, objašnjava Kristina Džigurski, menadžerica korporativnih poslova u Germaniji

Kristini je inspiracija more, a je ona inspiracija svima onima koje je dotakla njezina životna priča. Osim što je pretrpjela obiteljsko nasilje, susrela se i sa drugim izazovima. Životni uvjeti  u SOS Dječjem selu Lekenik omogućili su joj se razvija u sretno i uspješno dijete, no na put planovima isprva joj je stala dijagnoza – kada joj je bilo samo šest godina, dijagnosticirana joj je teška bolest perifernih živaca, poliradikuloneuropatija. Upravo ju je ta bolest motivirala da se aktivno bavi sportom. Nije osjećala jake bolove pa joj je preporučeno da se bavi plivanjem, a usto je zakoračila i u svijet odbojke, nogometa, tajlandskog boksa i ronjenja.

Nikada ne odustajte, ma koliko god teško bilo!“, poručila je za kraj Kristina.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura