Obavijesti

Promo sadržaj

Muči vas nadraženo i bolno grlo? Pogledajte kako stati na put toj nelagodi

Muči vas nadraženo i bolno grlo? Pogledajte kako stati na put toj nelagodi
3

Grlobolju najčešće uzrokuju virusi obične prehlade koji su prisutni tijekom cijele godine, a najučestaliji su zimi. Prvi popratni simptomi prehlade i gripe obično su bol u grlu, peckanje, grebanje, otežano gutanje, suhoća sluznice grla, a mogu se javiti i promuklost i gubitak glasa

Ostali česti krivci za grlobolju su i alergije, suh i zagađen zrak, konzumacija alkohola i duhana te naprezanje mišića grla vikanjem.  Određene biljke s svojim blagotvornim učincima na sluznicu usta olakšavaju tegobe grlobolje.

Zaštitna uloga islandskog lišaja

Kao prva pomoć, tradicionalno i već stoljećima se koristi islandski lišaj. Islandski lišaj, unatoč nazivu, ne raste samo na Islandu nego na cijeloj sjevernoj polutci zapravo je simbiotski odnos između algi i gljiva, a tijelo se naziva steljka, odnosno talus. Suhi ekstrakt islandskog lišaja dobiva se iz cijelog talusa te u svom sastavu ima vrijedne polisaharide koji oblažu sluznicu i na taj način ublažavaju nadražaj grla i ždrijela.

Islandski lišaj primjeren je i za malu djecu (već od godinu dana) i za odrasle, može se naći u obliku sirupa i sprejeva i česta je preporuka liječnika i farmaceuta te je među najprodavanijim preparatima u ljekarnama za grlo i kašalj.

Dodaci prehrani za suho i nadraženo grlo

Dodaci prehrani od velike su pomoći u simptomatskom tretiranju nadražaja grla. Grlobolja posebice kod djece zna biti nelagodna jer može dovesti do odbijanja hrane i izbjegavanja konzumacije hrane i tekućine. Pharmoval u svoj liniji ima poznati sirup za djecu već od godinu dana - Islandski lišaj Plus. Osim ekstrakta talusa islandskog lišaja koji ublažava nadražaj grla i ždrijela, sadrži i vitamin C koji doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava. Odličnog je okusa, ne sadrži konzervanse, a mogu ga koristiti djeca već od godinu dana.

Za bolno i nadraženo grlo kod odraslih, linija Pharmoval nudi sprej - Islandski lišaj Forte. Sprej u svom bogatom sastavu ima ekstrakte islandskog lišaja, nevena, propolisa, aloe vere, bagremov med, te eterična ulja majčine dušice, eukaliptusa i metvice. Sprej je medicinski proizvod formuliran tako da štiti grlo od nadraženosti, smanjuje osjećaj žarenja u usnoj šupljini i povećava hidratiziranost mukoznih membrana.

Potražite u ljekarnama

Oba proizvoda se mogu nabaviti u ljekarnama bez recepta ili s dostavom na kućnu adresu na poznatoj internet trgovini drogerija.hr, a više informacija o oba pripravka na bazi islandski lišaja možete potražiti na službenim stranicama Pharmoval proizvoda poznatim po odličnom omjeru cijene i kvalitete.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Sve što znamo o novoj sezoni 'Uvoda u anatomiju'
PROMO

Sve što znamo o novoj sezoni 'Uvoda u anatomiju'

Kada je „Uvod u anatomiju“ tek počeo s emitiranjem u ožujku 2005. godine, nitko nije mogao predvidjeti koliko će brzo serija dosegnuti međunarodnu slavu.

Iberogast®: Prirodno rješenje za probavne smetnje
PROMO

Iberogast®: Prirodno rješenje za probavne smetnje

Svi mi, bez iznimke, barem jednom u našem životu doživjeli smo neugodnosti povezane s problemima probavnog sustava.
LEAP Summit dovodi svjetsku elitu:govornici iz Amazona i Binancea prvi put u Zagrebu
PROMO

LEAP Summit dovodi svjetsku elitu:govornici iz Amazona i Binancea prvi put u Zagrebu

Dugo iščekivani LEAP Summit najavljuje deveto izdanje konferencije koja će inspirirati i potaknuti inovacije među vizionarima i poduzetnicima.