Obavijesti

Promo sadržaj

Muči vas zatvor i tražite provjereno rješenje?

Muči vas zatvor i tražite provjereno rješenje?
2

Opstipacija ili zatvor jedan je od najčešćih problema s kojim se gotovo svaki čovjek povremeno susretne. Ako nije popraćen drugim tegobama, pripisuje se prehrani i stilu života, putovanju i sl.

Probavni sustav je evolucijski posložen na način da iz različitih vrsta hrana uzima ono što je organizmu potrebno, a neprobavljivi ostatak izbacuje. Ne postoji striktno pravilo koliko stolica dnevno ili tjedno čovjek treba imati. Ali dugotrajnije odstupanje od uobičajenog ritma, pogotovo ako je popraćeno nekim drugim simptomima, poziv je na oprez i posjet liječniku.

I najjednostavniji opis probavnog sustava nam govori kako je najvažnije što u njega unosimo. Hrana bez puno ostataka kao što je višestruko prerađena hrana bogata jednostavnim šećerima svakako doprinosi pojavi opstipacije što posebno može biti izraženo kod naglih promjena prehrane kao što su neke dijete.

Sastojci s laksativnim djelovanjem

Dodatno, slabo kretanje i ne uzimanje dovoljno tekućine, na koju je tako lako ponekad zaboraviti, također doprinose pojavi opstipacije. Iako vrlo neugodna, ukoliko nije simptom neke bolesti, opstipacije se promjenom navika možemo riješiti. Promjena prehrane, uvođenje više vlaknastih i svježih namirnica kao što su voće i povrće te hodanje i uzimanje nezaslađene tekućine dugoročno su najbolji put k rješenju problema, a brzu pomoć možemo potražiti i u ljekarni.

Mother measuring temperature of little girl with red pimples. Ch

Iako su laksativi vrlo učinkoviti, potrebno je pratiti upute na kutiji i biti oprezan kod uzimanja istih jer mogu izazvati navikavanje i dodatno produbiti problem. U ljekarnama se mogu pronaći i sastojci koji imaju laksativno djelovanje, ali ih ne prate i neželjene nuspojave, već pomažu prirodno pražnjenje naših crijeva.

Provjereno učinkovita kombinacija

Jedan od takvih proizvoda je i Prunulac tekući dodatak prehrani za redovito pražnjenje crijeva s koncentratom ploda suhe šljive, laktulozom i magnezijem. Pripravak sadrži laktulozu koja doprinosi ubrzanju prolaska sadržaja kroz crijevo. Laktuloza veže vodu te olakšava pražnjenje, a sigurna je za primjenu i kod djece i kod trudnica te za osobe s hemoroidima. Prunulac se radi lakše konzumacije može uzimati s vodom, voćnim sokom ili jogurtom, a djelovanje je otprilike 24 do 48 sati. Može se konzumirati i dulje vrijeme jer nema ograničeno vrijeme upotrebe.

Prunulac tekući dodatak prehrani dio je poznate hrvatske Pharmoval linije i može se kupiti u svim ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama ili ga možete naručiti s dostavom na kućnu adresu na internet trgovini drogerija.hr.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

JGL nudi više radnih mjesta u novim pogonima u Rijeci
PROMO

JGL nudi više radnih mjesta u novim pogonima u Rijeci

JGL, vodeća farmaceutska kompanija u domaćem vlasništvu, oglasila je veći broj radnih mjesta na različitim pozicijama. To su: Operater pripreme materijala za proizvodnju, Operater u farmaceutskoj proizvodnji i Operater na poslovima čišćenja i dezinfekcije u sterilnoj proizvodnji.

Vidovnjakinja Sandra nas vraća na „pravi put“
PROMO

Vidovnjakinja Sandra nas vraća na „pravi put“

Ako vas more ljubavne, financijske, zdravstvene ili poslovne brige, znajte da je vidovnjakinja Sandra ovdje za vas! Bilo da ste u Hrvatskoj ili inozemstvu, Sandrinom „kirurški preciznom“ Daru vidovitosti neće promaknuti fini detalji iz vaše prošlosti, sadašnjosti i budućnosti!
Uzbudljive vijesti iz Zagreba – Grand May Texas Hold'em turnir
PROMO

Uzbudljive vijesti iz Zagreba – Grand May Texas Hold'em turnir

Ukoliko ste strastveni ljubitelj pokera i u potrazi za nezaboravnim turnirskim iskustvom, ne propustite priliku da se pridružite Elitnoj seriji Texas Hold’em Pokera u Grand Casinu Admiral!