Promo sadržaj

Komentari 0

Muči vas zatvor i tražite provjereno rješenje?

Muči vas zatvor i tražite provjereno rješenje?

Opstipacija ili zatvor jedan je od najčešćih problema s kojim se gotovo svaki čovjek povremeno susretne. Ako nije popraćen drugim tegobama, pripisuje se prehrani i stilu života, putovanju i sl.

Probavni sustav je evolucijski posložen na način da iz različitih vrsta hrana uzima ono što je organizmu potrebno, a neprobavljivi ostatak izbacuje. Ne postoji striktno pravilo koliko stolica dnevno ili tjedno čovjek treba imati. Ali dugotrajnije odstupanje od uobičajenog ritma, pogotovo ako je popraćeno nekim drugim simptomima, poziv je na oprez i posjet liječniku.

I najjednostavniji opis probavnog sustava nam govori kako je najvažnije što u njega unosimo. Hrana bez puno ostataka kao što je višestruko prerađena hrana bogata jednostavnim šećerima svakako doprinosi pojavi opstipacije što posebno može biti izraženo kod naglih promjena prehrane kao što su neke dijete.

Sastojci s laksativnim djelovanjem

Dodatno, slabo kretanje i ne uzimanje dovoljno tekućine, na koju je tako lako ponekad zaboraviti, također doprinose pojavi opstipacije. Iako vrlo neugodna, ukoliko nije simptom neke bolesti, opstipacije se promjenom navika možemo riješiti. Promjena prehrane, uvođenje više vlaknastih i svježih namirnica kao što su voće i povrće te hodanje i uzimanje nezaslađene tekućine dugoročno su najbolji put k rješenju problema, a brzu pomoć možemo potražiti i u ljekarni.

Iako su laksativi vrlo učinkoviti, potrebno je pratiti upute na kutiji i biti oprezan kod uzimanja istih jer mogu izazvati navikavanje i dodatno produbiti problem. U ljekarnama se mogu pronaći i sastojci koji imaju laksativno djelovanje, ali ih ne prate i neželjene nuspojave, već pomažu prirodno pražnjenje naših crijeva.

Provjereno učinkovita kombinacija

Jedan od takvih proizvoda je i Prunulac tekući dodatak prehrani za redovito pražnjenje crijeva s koncentratom ploda suhe šljive, laktulozom i magnezijem. Pripravak sadrži laktulozu koja doprinosi ubrzanju prolaska sadržaja kroz crijevo. Laktuloza veže vodu te olakšava pražnjenje, a sigurna je za primjenu i kod djece i kod trudnica te za osobe s hemoroidima. Prunulac se radi lakše konzumacije može uzimati s vodom, voćnim sokom ili jogurtom, a djelovanje je otprilike 24 do 48 sati. Može se konzumirati i dulje vrijeme jer nema ograničeno vrijeme upotrebe.

Prunulac tekući dodatak prehrani dio je poznate hrvatske Pharmoval linije i može se kupiti u svim ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama ili ga možete naručiti s dostavom na kućnu adresu na internet trgovini drogerija.hr.