Obavijesti

Promo sadržaj

Nadutost? Ne dozvolite da vam pokvari lijepe trenutke

Nadutost? Ne dozvolite da vam pokvari lijepe trenutke
5

Plaćeni oglas o lijeku

Živimo u svijetu u kojem vlada brz tempo života. Naši dani su često prepuni kaotičnih poslovnih rasporeda, brzih obroka i kava koje nam pomažu da ostanemo aktivni. U ovakvoj sredini većina ljudi u nekom trenutku osjeti simptome kao što su nadutost i flatulencija. Iako se nadutost često ne doživljava kao ozbiljna bolest, ona ipak može narušiti naše samopouzdanje kada smo među drugim ljudima i spriječiti nas da uživamo u vremenu provedenom s prijateljima i kolegama. Također, nadutost često uzrokuje frustracije i nelagodu jer ograničava sposobnost slobodnog kretanja i djelovanja.  

Što uzrokuje tegobe povezane s plinovima? 

Tegobe prouzročene nakupljanjem plinova u želučano-crijevnom sustavu česta su poteškoća suvremenog života, a uzroci mogu biti različiti, često povezani s načinom života: 

Gutanje zraka: Kada jedemo i pijemo, progutamo određenu količinu zraka. Ta se količina povećava ako hranu gutamo prebrzo, bez da ju dobro sažvačemo. 

Stres: U stresnim situacijama hormoni stresa omogućavaju da se tijelo usredotoči na važnije funkcije, kako bi se povećali kapaciteti mišića i živaca. To se često događa na račun probave. 

Pogrešna prehrana: Unos suviše masne hrane ili one koje sadrži šećere, kao i gaziranih pića, te pušenje. No, čak i neka zdrava hrana može prouzročiti stvaranje plinova. 

Nedostatak kretanja: Kretanje pozitivno utječe na naš probavni sustav te stoga pomaže protiv tegoba povezanih s plinovima. 

Kako si pomoći? 

Medicinski proizvod Espumisan® MAX je meka želatinska kapsula za oralnu primjenu i sadrži simetikon, tvar koja rastvara pjenu. 

Espumisan® MAX sadrži provjerenu i ispitanu djelatnu tvar simetikon. On rastvara mjehuriće pjene koji su odgovorni za nadutost, vjetrove ili osjećaj punoće u crijevima. Pjena se razgrađuje, plinovi se oslobađaju i mogu se rastvoriti prirodnim putem.  

Espumisan® MAX se koristi kod želučano-crijevnih tegoba povezanih s plinovima pomaže djelujući isključivo na fizikalni način. 

 
A za sve ljude u pokretu, sklone inovacijama, praktična pomoć kod nadutosti u vrećicama je tu:  

Espumisan ®easy granule sa 125 mg simetikona ugodnog okusa limuna. 

735597571

Espumisan® MAX se koristi za simptomatsko liječenje želučano-crijevnih tegoba povezanih s plinovima, na primjer nadutosti (meteorizma) ili vjetrova, te osjećaja punoće, te kao priprema za dijagnostičke pretrage, npr. rendgenske i ultrazvučne pretrage, te endoskopiju. 

Doziranje:  

Za želučano-crijevne tegobe povezane s plinovima: 

Odrasli i adolescenti stariji od 14 god.: 

Pojedinačna doza: 1 kapsula  

Dnevna doza: 3-5 kapsula  

Kao priprema za dijagnostičke pretrage: 

Odrasli i adolescenti stariji od 14 god.: 

Na dan prije pretrage: 2 kapsule 

Ujutro na dan pretrage: 1 kapsula 

Espumisan® easy primjenjuje se kako bi se učinkovito uklonila nadutost nastala nakupljanjem plinova i smanjili osjećaj napetosti u trbuhu, napuhnutost, pritisak u gornjem dijelu trbuha i kruljenje u želucu i crijevima. 

Doziranje: 

Odrasli i adolescenti stariji od 14 god.:1 vrećica prije ili nakon svakog obroka. Doza se po potrebi može povećati na 2 vrećice uz obrok. 

Djeca od 6 do 14 god.:1 vrećica prije ili nakon obroka.  

Prije primjene medicinskog proizvoda proučiti upute za uporabu. 

Upute za uporabu dostupne su na www.espumisan.hr 

'Medicinski proizvod izdaje se bez recepta. Datum pripreme materijala: 19.10.2023

HR-ESP-98-2023_v01_digital

Berlin-Chemie Menarini Hrvatska d.o.o. Horvatova 80A, 10020 Zagreb

Tel:(01)48-21-360Fax.: (01) 48-23-550 www.berlin-chemie.hr

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Od sada u Pan-pek po najfiniji sourdough kruh
PROMO

Od sada u Pan-pek po najfiniji sourdough kruh

U Pan-peku vas čekaju sourdough klasik, sourdough korica ili sourdough tamni kruh – novi kruhovi od kiselog tijesta u čijem ćete okusu, kvaliteti, karakterističnoj rupičastoj strukturi i svježini uživati sa svakim zalogajem - probajte već danas!

Ovo nikako ne smijete zaboraviti ako želite siguran i zdrav roštilj!
PROMO

Ovo nikako ne smijete zaboraviti ako želite siguran i zdrav roštilj!

Zašto je roštilj vani više od obroka: Istražujemo čaroliju druženja na otvorenom.
Nebo iznad Hrvatske obojeno kockicama - hrvatski balon "Kockice" osvaja visine!
PROMO

Nebo iznad Hrvatske obojeno kockicama - hrvatski balon "Kockice" osvaja visine!

Ovog vikenda, iznad Međimurja, ljubitelji prirode imali su priliku svjedočiti fantastičnom prizoru. Balon na vrući zrak, oslikan prepoznatljivim kockicama, vinuo se na svoj prvi let s Aerodroma Čakovec, obojivši nebo iznad Međimurske županije.