Obavijesti

Promo sadržaj

Nakon Nine Badrić, Petra Graše, Franke i Massima slavit će…

Nakon Nine Badrić, Petra Graše, Franke i Massima slavit će…

Biralište je zatvoreno i napokon znamo tko su finalisti koji konkuriraju za izvođača pjesme godine. Ime pobjednika ili pobjednice doznat ćemo na Danu najbolje domaće glazbe narodnog, 26. siječnja

Protekla dva tjedna bila su u znaku glazbenih izbora godine, a odaziv publike, kako se doznaje, bio je fantastičan. Od Prevlake do Iloka online se izjašnjavalo o pjesmi godine, a sada se zna i kako je Hrvatska birala.

Najbolji u 2021. godini, navedeni abecednim redom, su:

CAMBI. – Zaljubljen, Dalmatino – Refužo, Doris – Sna’ću se ja, Gibonni – Kiša (Z’naab), Ivica Sikirić Ićo – Opet je jubin cilin tilon, Lorena Bućan – Tvoja i gotovo, Marko Tolja – Ova ljubav, Matija Cvek – Ptice, Petar Grašo – Jel’ ti reka ‘ko, Silente – Nikada ovako, Tonči & Madre Badessa feat. Petar Grašo – Inamorana.

Prvi put ove godine u završnicu nije ušlo 10 nego 11 pjesama, jer su dvije osvojile jednak broj glasova slušatelja. Poslušajte ih i uživajte u presjeku godine, u onom najboljem što nam je u glazbenom smislu dala 2021.

Na narodni pristižu i prve reakcije finalista koje možeš pratiti na njihovoj web stranici. Među njima krije se i pobjednik, izvođač pjesme godine, čije ćemo ime doznati u velikom showu uživo 26. siječnja kojeg možeš pratiti na narodnom, narodni TV-u ili njihovom YouTube kanalu od 16 sati.

Na najslušanijem radiju okupit će se najveće glazbene zvijezde, svi finalisti će otpjevati najbolje pjesme u 2021. godini, a nakon nastupa slijedi najuzbudljiviji dio - proglašenje pjesme godine i dodjela statue Bilo naroda.

'Ove godine u konkurenciji za pjesmu godine našlo se nikad više pjesama. Lani smo u eteru narodnog slušali više od 70 novih pjesama, što znači da su autori i izvođači bili vrlo plodonosni, unatoč svim izazovima', otkriva direktor narodnog Katijan Knok.

Bilo naroda prestižna je glazbena nagrada koja se dodjeljuje šesti put, a u ekskluzivnom klubu izvođača pjesme godine zasad je njih četvero. Najveći hit u 2016. bila je pjesma 'Dani i godine' Nine Badrić. Sljedeće godine publiku je osvojila 'Ako te pitaju' Petra Graše, a 2018. opet je bila u znaku Nine Badrić i pjesme 'Rekao si'. Posebno je bio uzbudljiv izbor za najbolju pjesmu u 2019. kada su prvo mjesto podijelili Grašo (Voli me) i Franka (Sve dok sanjaš) s obzirom na to da su imali identični postotak najboljih ocjena publike. Najvećim hitom 2020. godine proglašen je Massimov 'Mali krug velikih ljudi'

Dan najbolje domaće glazbe veliki je projekt narodnog koji usmjerava svjetla reflektora na talentiranu i kreativnu domaću glazbenu scenu, čiju je vrijednost prepoznao i HEP – više od struje: 'Zadovoljstvo nam je podržati projekt najbolje hrvatske glazbe jer smo zajedno energija koja pokreće Hrvatsku'.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Holcim Hrvatska predvodi put prema dekarbonizaciji na događaju "Journey to Net Zero"
PROMO

Holcim Hrvatska predvodi put prema dekarbonizaciji na događaju "Journey to Net Zero"

Holcim Hrvatska, vodeća tvrtka u građevinskoj industriji, oduševila je svoje partnere, dobavljače i kupce na ekskluzivnom događaju "Journey to Net Zero" u prestižnoj Laubi.

Kineska 40. antarktička ekspedicija uspješno završila
PROMO

Kineska 40. antarktička ekspedicija uspješno završila

U organizaciji Ministarstva prirodnih resursa 40. kineska antarktička ekspedicija krenula je iz istočne kineske općine Šangaj 1. studenoga 2023. Tim ekspedicije prešao je više od 30 000 nautičkih milja
Vaš saveznik u borbi s prašinom i dlakama
PROMO

Vaš saveznik u borbi s prašinom i dlakama

Recite zbogom čak i najmanjim česticama prašine i osigurajte čist dom za svoju obitelj