Obavijesti

Promo sadržaj

Nakon ovog studija posao je zagarantiran – ovo je zanimanje budućnosti

Nakon ovog studija posao je zagarantiran – ovo je zanimanje budućnosti
2

Koji studij upisati, pitanje je koje trenutačno muči mnoge koju su upravo završili srednju školu. Na to je pitanje jako teško odgovoriti jer sve ovisi o afinitetima osobe. No budućim studentima, svi će savjetovati jednu stvar – upišite studij nakon kojeg ćete brzo pronaći posao i osamostaliti se

Jedan od studija budućnosti svakako je Preddiplomski sveučilišni studij Inženjerstva okoliša. Obrazovanje traje tri godine, a stječu se znanja iz temeljnih prirodnih, tehničkih i informatičkih znanosti kao preduvjet za razumijevanje osnovnih principa inženjerstva okoliša. A to će svakako biti jedno od najtraženijih zanimanja budućnosti. Već danas svaki proizvodni pogon mora imati osobu koja se bavi zaštitom okoliša, kao i svaki infrastrukturni projekt koji se provodi. Osim toga, sve je veći problem zagađenja okoliša i sve će se više pažnje posvećivati energetskoj učinkovitosti.

I svaka jedinica lokalne samouprave ima ili će morati ubrzo imati stručnjaka za zaštitu okoliša, kao i svaka komunalna tvrtka. U svijetu je već i danas globalna potražnja za inženjerom okoliša, a kako se i mi u Hrvatskoj usklađujemo s globalnim potrebama, za očekivati je da će i kod nas biti velika potražnja za tim zanimanjem .To je ujedno i prilika mladim ljudima kojima je cilj brz pronalazak posla.

Na preddiplomskom sveučilišnom studiju Inženjerstva okoliša budući studenti učit će sve o zaštiti okoliša, gospodarenju otpadom te o ostalim mjerama i postupcima u zaštiti okoliša. Tako student tijekom studija razvija sposobnost prepoznavanja i opisivanja različitih problema u inženjerstvu okoliša, sposobnost usvajanja najkvalitetnijih rješenja u struci, sposobnost korištenja laboratorijske i terenske opreme, promatranja, bilježenja i analize podataka dobivenih laboratorijskim i terenskim ispitivanjima. Moći će se koristiti informatičkim tehnologijama, a imat će i sposobnost samostalnog i timskog rada te uspješnog upravljanja radnim opterećenjem i vremenom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zvanje i kompetencije koje student stekne završetkom sveučilišnog preddiplomskog studija odgovarajuća su za praćenje diplomskoga sveučilišnog programa na Geotehničkom fakultetu, a omogućavaju mu i praćenje diplomskih studija iz srodnih područja na drugim tehničkim studijima te praćenje različitih programa cjeloživotnog obrazovanja.

Završetkom studijskog programa stječe se stručni naziv: Sveučilišni prvostupnik/prvostupnica inženjer/inženjerka Inženjerstva okoliša

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu
PROMO

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu

Motor, loza, kuhača
Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani
PROMO

Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani

Tvrtka BIOVITALIS d.o.o. osnovana je 1996. godine i od tada njezin tim stručnjaka razvija i proizvodi prirodnu kozmetiku i dodatke prehrani koji doprinose zdravlju. Tvrtkom upravljaju supružnici Ivana Zagorec Kolednjak, magistra farmacije, i Stjepan Kolednjak, magistar ekonomije.