Ne brinite, nisu krafne: Morali smo probati tu ozbiljno dobru kavu o kojoj bruji cijeli Zagreb | 24sata
Obavijesti

Promo sadržaj

Ne brinite, nisu krafne: Morali smo probati tu ozbiljno dobru kavu o kojoj bruji cijeli Zagreb

Ne brinite, nisu krafne: Morali smo probati tu ozbiljno dobru kavu o kojoj bruji cijeli Zagreb
11

Kako istraživanja pokazuju da prosječan Hrvat u godini dana popije čak 4,15 kilograma kave, odnosno jednu i pol šalicu dnevno, mnogi bi pomislili da je Hrvatima kvantiteta važnija od kvalitete.

No, ako je suditi po broju Zagrepčana koji su tijekom samo jednog dana navratili u Ziggy's coffeeshop u Ilici 41, to je zaista daleko od istine.

Zbog toga što o lokaciji ovih dana bruji cijeli grad, prema destinaciji smo se uputili u popodnevnim satima, točno u vrijeme kada se većina Zagrepčana zaželi druge doze kofeina – i to namjerno, da vidimo kakvi su pod pritiskom! Složit ćete se, danas nije dovoljno imati samo odlične sastojke iz provjerenih izvora, jednako je važna kvalitetna i brza usluga, posebice mnogim kofeinskim ovisnicima s prenatrpanim rasporedom.

Po preporuci simpatične baristice Ivane naručili smo Ziggy's Single Origin INDIA i pričekali da brojni kavoljupci - kojima već s ulaza pripremaju 'onu njihovu uobičajenu' - nastave svojim putem. Iskreno, očekivali smo tipičnu kavu za van, napitak koji je tu da nas razbudi, no ne i da u njemu uživamo. Na sreću, dogodilo se upravo suprotno.

11

Ako ćemo stručno, pravi poznavatelji kave cijenit će blag i fin okus arabice, što nikada ne bismo očekivali od jedne usputne kave za van. Aromatična i puna okusa ova specijalna Ziggy's espresso mješavina bila je pravo pozitivno iznenađenje. Sačinjena je od najfinijih vrsta arabice i robuste s karakterističnim čokoladnim notama, aromom pečenih badema i naknadnim okusom svježe pečenog kruha. I da, s pravom možemo zaključiti da je riječ o ozbiljno dobroj kavi koja se kvalitetom ističe među ostalim specijaliziranim ugostiteljskim lokacijama, barem kada je o Zagrebu riječ.

Uz napitke od kave iz stalne ponude različitih blendova, Ziggy's razvojni tim neprestano smišlja i nove sezonske beskofeinske napitke. Tako su zimi dostupne tople mliječne čokolade s okusima i tople limunade, a ljeti ledene kave i čajevi te frapei. Ne manje važno, uz napitke nude i brze zalogaje poput slatkih i slanih peciva te sendviča, a uz to su jedini u Zagrebu koji u stalnoj ponudi imaju popularni portugalski kolač Pastel de nata. Ovaj kremasti desert od prhkog tijesta i raskošne kreme napravljene od jaja nastaje prema originalnoj recepturi, svježe se peče svakog dana i uvjerljivo je, kako kaže baristica Bruna, 'idealan za prigristi po putu'. Iznenadili biste se činjenicom da u Ziggy's mnogi dolaze upravo zbog toga, jer ova hit slastica i u Hrvatskoj je odnedavno postala vrlo popularnom - naročito zahvaljujući niskotarifnim letovima avionskih kompanija zbog koji su mnogi imali priliku posjetiti Lisabon gdje je nezaobilazna i jede se tijekom cijelog dana.

Što se tiče cjelokupne ponude i usluge Ziggy's-a, definitivno zaključujemo da u ovom slučaju s kvalitetom nema kompromisa. Kava se nabavlja direktno od proizvođača iz zemalja pojasa kave poput Južne Amerike, Azije i Afrike. Popularne portugalske tortice kao najtraženiji njihov snack uvijek su svježe pečene, a cijela priča zaokružena je predanim, ljubaznim i izuzetno stručnim osobljem koje je odlično upoznato sa Ziggy's proizvodima i posvećeno procesu izrade kave.

Nema dileme, prvom prilikom posjetite Ziggy's koji osim u Ilici 41 možete pronaći i na Kvaternikovom trgu, okretištu Savski most, u poslovnoj zgradi Hoto Tower kao i mobilnom Ziggy's coffee shopu. Za još više informacija zapratite Instagram profil: https://www.instagram.com/ziggyscoffee.hr/?hl=en

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

5 najčešćih pitanja vezano uz pojavu vlage ili plijesni u kući/stanu
PROMO

5 najčešćih pitanja vezano uz pojavu vlage ili plijesni u kući/stanu

Kupaonica, kuhinja, suterenski i podrumski prostori, ali zapravo u svim prostorima u kojima boravimo trebamo osigurati adekvatan protok zraka kako bi isključili mogućnost nastanka vlage, a time i plijesni

Savršena kombinacija: tanko i lagano prijenosno računalo s velikim zaslonom
PROMO

Savršena kombinacija: tanko i lagano prijenosno računalo s velikim zaslonom

Napravljeno od neobičnog materijala Ceraluminuma i sa superiornim mogućnostima umjetne inteligencije, ovo će prijenosno računalo osvojiti vaše srce
Dugoročna studija BMC otkrila kako ukloniti celulit
PROMO

Dugoročna studija BMC otkrila kako ukloniti celulit

BMC Complementary Medicine and Therapies je znanstveni časopis porijeklom iz Ujedinjenog Kraljevstva (Velika Britanija) koji izdaje izdavačka kuća BioMed Central