Obavijesti

Promo sadržaj

Ne volite dijeliti pivo? Vrijeme je da probate Stout 4.2.

Ne volite dijeliti pivo? Vrijeme je da probate Stout 4.2.
1

Daruvarska pivovara sa svojim šestim po redu craft pivom odlučila je prijeći na tamnu stranu. Ipak, njihovom crnom Petom Elementu predviđamo vrlo svijetlu budućnost na pivskoj sceni

Daruvarska pivovara sa svojim šestim po redu craft pivom odlučila je prijeći na tamnu stranu. Ipak, njihovom crnom Petom Elementu predviđamo vrlo svijetlu budućnost na pivskoj sceni. 

Stout 4.2. je pivo s ozbiljnim udjelom alkohola, koje dolazi u bocama od pola litre. Stoga nosi vrlo „odgovorno“ ime, For Two, odnosno „za dvoje", koje je ujedno i poziv da se pivo popije u dvoje.  Dakle, ne ustručavajte se naručiti jedno pivo i dvije čaše, i podijeliti ga s osobom s kojom dijelite ljubav prema dobrim pivom. Pogotovo tamnom. 

„Naravno, za pravog pivopiju bilo bi malo pretjerano očekivati da pivo, kakvo god ono bilo podijeli s više od jednog prijatelja, no najvažnije u cijeloj ovoj priči umjerena konzumacija, što je uostalom dobro u svemu - ne pretjerivati", - dodaje majstor pivar, Krešo Marić, koji stoji i iza ovog Petog Elementa.

Krešo je upravo ove godine proslavio 50. rođendan i 25 godina pivarskog majstorstva, a tim povodom skuhao je svoje rođendansko Imperial India Pale, IIPA pivo. Jubilarne brojke i njihov zbroj pojavljuju se i u Stoutu 4.2., pivo ima 7,5 posto alkohola i 75 EBC jedinica boje.

Rezultat je pravi predstavnik tamnih piva, robusno, gusto i baršunasto pivo napravljeno od 10 vrsta slada. Osim što je pivo izvrsna okusa, ono se idealno može uklopiti u mnoga jela, a jedno je od rijetkih koje izrazito dobro ide uz deserte.

„Imam ja jednu opsesiju da radim crno pivo s 50 posto crnih sladova, ali to je tehnološki jako teško odraditi da to bude pitko...Onda tu je boja 75 EBC, alkohol 7,5 posto. I ovdje sam išao na odmak od osnovnog stila, pa tako ovo nije klasični stout. Ciljao sam na neki okus melase, na onu karipsku proizvodnju šećera, pa smo onda i na etiketu dali sablju, što asocira na gusare, malo smo se poigrali...", odaje Krešo.

Upravo je to ono najbolje kod craft piva, mašta i kreativnost koje se u pivarstvu pretvaraju u pun pogodak okusa na nepcima ljubitelja vrhunskog piva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Goldman Graff je prvi izbor za investicijsko zlato: Sigurnost, kvaliteta i stručnost
PROMO

Goldman Graff je prvi izbor za investicijsko zlato: Sigurnost, kvaliteta i stručnost

Investicijsko zlato sve je traženiji oblik ulaganja u Hrvatskoj. U protekloj godini, prema javno dostupnim podacima, Hrvati su kupili oko 300 milijuna eura vrijednosti u plemenitim metalima

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu
PROMO

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a
Razgovor s Zlatkom Dalićem: „Lakše mi je voditi momčad nego stati pred kamere“
PROMO

Razgovor s Zlatkom Dalićem: „Lakše mi je voditi momčad nego stati pred kamere“

Ususret Europskom prvenstvu u nogometu 2024. imali smo priliku porazgovarati sa Zlatkom Dalićem, dok je bio na snimanju novog video spota Zvijezde