Obavijesti

Promo sadržaj

Nebo iznad Hrvatske obojeno kockicama - hrvatski balon "Kockice" osvaja visine!

Nebo iznad Hrvatske obojeno kockicama - hrvatski balon "Kockice" osvaja visine!
8

Ovog vikenda, iznad Međimurja, ljubitelji prirode imali su priliku svjedočiti fantastičnom prizoru. Balon na vrući zrak, oslikan prepoznatljivim kockicama, vinuo se na svoj prvi let s Aerodroma Čakovec, obojivši nebo iznad Međimurske županije.

Nošen blagim vjetrom, uputio se prema Prelogu, koji je u posljednje dvije godine postao prepoznatljiva destinacija za letenje balonom i domaćin najvećeg festivala balona u Hrvatskoj.

Novi balon "Kockice" projekt je Balon kluba Zagreb, koji već 40 godina popularizira sport balonaštva i razvija turističku ponudu Hrvatske pružajući turistima, ali i lokalnom stanovništvu, jedinstvenu perspektivu na prirodne ljepote Hrvatske.

Balon "Kockice" trenutačno je najveći balon u Hrvatskoj i regiji te na ovu jedinstvenu avanturu može povesti čak 12 putnika. Sa svojim prepoznatljivim dizajnom, balon će od ove godine promovirati Hrvatsku i obogaćivati turističku ponudu njezinih kontinentalnih destinacija.

Pokretanje videa...

Let balona "Kockice" 00:29

"Hrvatska je jedna od najljepših svjetskih destinacija za letenje balonima na vrući zrak. To tvrdimo ne samo na temelju našeg iskustva, jer bismo mogli biti pristrani, već i na temelju reakcija stotina turista koji su letjeli s nama, kao i dojmova balonaških ekipa iz cijelog svijeta koji su tijekom godina posjetili Hrvatsku i sudjelovali na našim festivalima. Iskusni piloti, koji su proputovali desetke zemalja i imaju više tisuća sati letačkog iskustva, ostaju bez riječi nakon što dožive ne samo prekrasne vidike Hrvatske iz zraka, već i iznimno gostoprimstvo naših ljudi," rekao je Igor Mikloušić, predsjednik Balon kluba Zagreb.

8
| Foto: Marko Kiš

Baloni su, naime, neupravljive letjelice i na svakom letu prate smjer vjetra, često se spuštajući na livade daleko izvan uobičajenih turističkih ruta, što daje posebnu čar ne samo turistima koji su prvi put u Hrvatskoj, već i onima koji misle da su već istražili svaki kutak Međimurja, Zagorja ili Istre.

Ovaj let bio je ujedno i najava Festivala balona u Prelogu, koji će se održati od 29. kolovoza do 1. rujna 2024. Za razliku od prethodnih izdanja, ove godine će se tijekom festivala održati i veliko međunarodno natjecanje - Otvoreno prvenstvo Hrvatske u letenju balonima, s najavljenim dolaskom pilota iz Australije, Austrije, Belgije, Velike Britanije, Italije i Sjedinjenih Američkih Država.

Za više informacija o letovima balonom i nadolazećem festivalu pratite Facebook i Instagram profile Balon kluba Zagreb, ili nam se javite na +385 95 3585 885 ili na info@baloni.hr

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Izvrsnost dostupna na dodir prsta: Nova Samsung Galaxy A serija i Fit 3 pametni sat
PROMO

Izvrsnost dostupna na dodir prsta: Nova Samsung Galaxy A serija i Fit 3 pametni sat

Odavno je poznato kako Samsung na Galaxy uređaje integrira jedne od najboljih sustava kamera, a odgovarajuća praksa nije zaobišla niti Galaxy A seriju.

RBA program preporuke Prijatelji po računu sada vrijedi i za mala poduzeća
PROMO

RBA program preporuke Prijatelji po računu sada vrijedi i za mala poduzeća

Raiffeisen banka u sklopu svog programa preporuke Prijatelji po računu, osim nagrađivanja novih i postojećih klijenata fizičkih osoba, nagrađuje i postojeće klijente koji preporuče RBA malim poduzećima i obrtnicima.
"Taste Like Drniš" - Festival drniškog merlota 2024.
PROMO

"Taste Like Drniš" - Festival drniškog merlota 2024.

Najavljujemo manifestaciju rezerviranu za uživanje u dobrom vinu i društvu!