Promo sadržaj

Komentari 0

Nick Cave & The Bad Seeds stižu na EXIT 2022!

Nick Cave & The Bad Seeds stižu na EXIT 2022!

Veliki Nick Cave i njegovi The Bad Seeds su prvi potvrđeni headlineri 21. izdanja EXIT festivala, koji će biti održan od 7. do 10. srpnja 2022. godine. Jedan od najoriginalnijih i najutjecajnijih bendova na svijetu, predvođen neuništivim rock propovjednikom zagrmjet će sa glavne pozornice festivala u petak, 8. srpnja i, nakon nezaboravnog nastupa grupe The Cure,  nastaviti niz gostovanja povijesnih gitarističkih imena na Exitu.

Njihovi nastupi, intenzivni i glasni, nabijeni snažnim emocijama i karizmom uvijek su više od običnog koncerta, a nerijetko i od same glazbe, što ih čini idealnim headlinerima za početak nove ere dvostrukog europskog festivalskog šampiona. Prodaja jednodnevnih ulaznica za 8. srpanj, kada nastupaju Nick Cave & The Bad Seeds, počinje danas!

Ovogodišnjim povijesnim izdanjem, kojim je započeo povratak velikih festivala na svjetsku scenu, EXIT je pokazao da je snaga jedinstva i volje jača i od najvećih prepreka koje su prijetile da nas razdvoje i ove godine. Također, dokazali smo da postoji način da se veliki festivali sigurno organiziraju, čak i tijekom pandemije. I dok priča o čudu koje se dogodilo na našoj čarobnoj tvrđavi i dalje obilazi planet, s velikim optimizmom gledamo na 2022, kada će Novi Sad biti Europska prijestolnica kulture, što je uspjeh kojeg je našem gradu donio upravo Exitov tim. Vjerujemo da nema boljeg načina da najavimo ovako značajno izdanje, nego s jednim od najvećih rokenrol umjetnika ikada“, rekao je osnivač i direktor EXIT festivala Dušan Kovačević.

Biografija Nick Cavea bi i običnom umjetniku dala dovoljno „goriva“, a kamoli jednom od najvećih rock pesnika u povjesti. Poslije gotovo 50 godina karijere, započete još davne 1973. osnivanjem benda The Boys Next Door, Nick Cave predstavlja utjelovljenje rock’n’rolla, osobu koja je duboko utjecala na povijest popularne kulture i njezina najveća dostignuća. Glazbeno obrazovan i talentiran, Nick se oduvijek želio baviti rockom zato što je, kako kaže, revolucionaran i ima moć promjeniti ljude. Prema osobnom priznanju, na samom početku, veliki utjeca na njegov rad imali su američki rokeri, kao i britanski bend Jethro Tull, što mu je pomoglo da razvije prepoznatljivi osoban stil, koji se kroz godine mjenjao, kako zvukom, tako i pristupom građenju pesama.

Sa Bad Seedsima se spojio 1983, nakon raspada kultnih The Birthday Party, i stvorio, prema pisanju medija, jednu su od najznačajnijih pojava u eri post-panka i alternativnog rocka, od 80-ih do danas. Kroz gotovo četiri desetljeća rada, grupa je objavila 17 studijskih albuma, a teško je odrediti koji je imao veći utjecaj. Furiozne 80-te i 90-te obilježila su izuzetna izdanja poput „From Her To Eternity“, „Good Son“, „Henry’s Dream“ i „Let Love In“, sjajno zaokružena ponajboljim live albumom tog perioda, „Live Seeds“ iz 1993. godine. Komercijalni uspjeh i svojevrsnu prekretnicu označio je „Murder Ballads“, prilično krvava zbirka pjesama i njihovo najprodavanije izdanje do danas. Već sljedeći korak pokazao je svu raskoš Caveovog ogromnog talenta u najmirnijoj, ali i najemotivnijoj pjesmarici dotad – „The Boatman’s Call“.

Sljedeći albumi, ništa manje genijalni „No More Shall We Part“, „Nocturama“ i „Abattoir Blues / The Lyre of Orpheus“ donijeli su, između ostalog, i razlaz sa dva utjecajna člana benda, Mickom Harveyem i Blixom Bargeldom, nakon čega se kao Caveov glavni suradnik istakao multiinstrumentalist Warren Ellis, sa kojim je pokrenuo i bend Grinderman, i prošle godine realizirao odličan projekt „Carnage“. Posljednja i još aktualna faza rada benda počela je prije 15 godina i rezultirala s četiri apsolutna remek-dela od kojih je svaki osvojio nove kreativne vrhunce: „Dig, Lazarus, Dig!!!“, „Push The Sky Away“, „Skeleton Tree“ i dvostruki „Ghosteen“ iz 2019.

Petrovaradinska tvrđava vidjela je Nick Cavea dva puta. Prvi put 2011. s Grindermanom, a 2013. s Bad Seedsima i oba puta, kroz moćne i glasne svirke, pokazala svu neraskidivost veza koju ima s fanovima sa ovih prostora. U regiji je nastupio više od deset puta, a 8. srpnja 2022. vraća se kao prvi headliner Exita, čija su proslava 20. godišnjice, kao i činjenica da je bio prvi veliki europski festival ovog ljeta jedna od najvažnijih glazbenih vijesti 2021. godine.

Od danas u prodaji jednodnevne ulaznice za Nick Cave-a!

Četverodnevne ulaznice - Registracija za četverodnevne ulaznice za EXIT festival po poklon cijenama otvorena je samo do 18. kolovoza! Svi koji žele osigurati svoju četverodnevnu ulaznicu po poklon cijeni od samo 420 kn (s više od 50% popusta) imaju mogućnost da se registriraju najkasnije do 18. kolovoza 2021. na ovom linku. Svi registrirani kupci će na e-mail dobiti link preko kojeg online kupuju ulaznice.

Jednodnevne ulaznice - Prodaja jednodnevnih ulaznica za petak, 8. srpnja, kada nastupa Nick Cave počinje danas! Fanovi mogu birati između tri vrste jednodnevnih ulaznica, po poklon cijenama (s više od 40% popusta): regularne ulaznice po cijeni od 2.590 dinara, fan pit po cijeni od 3.990 dinara i VIP po cijeni od 12.000 dinara. Ove ulaznice se mogu kupiti od danas iskIjučivo online na stranicama Gigstixa, a zalihe po ovim cijenama su izuzetno ograničene.

Od 3. rujna 2021. kreće redovita prodaja jednodnevnih i četverodnevnih ulaznica za EXIT festival 2022, na službenim festivalskim stranicama.