Obavijesti

Promo sadržaj

Nova igra osvaja Hrvatsku: Upoznajte Cornhole Croatia

Nova igra osvaja Hrvatsku: Upoznajte Cornhole Croatia
4

Posljednjih je godina Cornhole igra doživila ogromnu popularnost u Europi. Ono što je počelo kao mala igra u Sjedinjenim Državama sada je jedna od najpopularnijih aktivnosti na otvorenom diljem Europe

Možda vam je poznata pod imenima "bags" ili "bean bag game," no ako vam ovi izrazi zvuče nepoznato, ne brinite. Ovdje je prilika da saznate sve o ovoj zaraznoj igri koja spaja ljude i donosi neizmjerno zadovoljstvo.

Iako se čini kao da je tek nedavno stigla u naše krajeve, korijeni Cornholea dosežu sve do 19. stoljeća. Ova igra postala je sinonim za opušteno natjecanje i povezivanje ljudi na okupljanjima, roštiljima i festivalima diljem svijeta. No, sada je došao red na Hrvatsku da se upusti u ovu uzbudljivu avanturu zabave i natjecanja. U Istri, putem SRD Cornhole Istra-Pazin, te u srcu Zagreba, kroz SRD Cornhole Croatia.

Cornhole Croatia, jedni od pinoira u popularizaciji ove igre u Hrvatskoj, otvaraju vrata svima koji žele otkriti nevjerojatnu kombinaciju strasti prema igri i priliku za stvaranje trajnih prijateljstava. Ono što Cornhole izdvaja je njegova inkluzivnost - bez obzira na vašu dob, iskustvo ili sposobnosti, ova igra nudi vam priliku da se uključite i uživate. Igrači svih profila mogu se okupiti u parovima ili natjecati pojedinačno, stvarajući nezaboravno iskustvo za svakog.

No kako točno izgleda igra Cornhole?

Zamislite boćanje, ali s dodatnom dozom adrenalina i zabave. Vrećice se bacaju prema drvenoj ploči s rupom, postavljenoj na udaljenosti od nešto više od 8 metara. Pogodak u rupu donosi 3 boda, dok vreća koja ostane na ploči donosi 1 bod. Pobjednik je tko prvi dođe do 21 bod, s time da se samo razlika bodova prenosi u sljedeći krug!

Ako vam se sviđa ono što ste dosad čuli, tu je prilika da se pridružite Cornhole Croatia klubu. Aktivno organiziraju događanja tijekom cijele godine, uključujući trenutno popularnu 1. Zagrebačku Cornhole ligu otvorenog tipa, koja se igra na tri popularne lokacije u gradu (Amazinga, the Garden Brewery i Harat’s pub).

Ova uzbudljiva liga poziva sve, bez obzira na razinu vještine, da se pridruže i isprobaju igru koja osvaja svijet. 

I naravno, pripremite se za događaj godine - Prvi Cornhole Croatia Festival

Planiran za 23.09.2023. na zagrebačkom Jarunu, ovaj festival donosi više od igre. 

To je prilika da stvorite nove priče, nova poznanstva i budete dio nečeg velikog. 

Inspirirani američkom tradicijom, Cornhole Croatia želi popularizirati ovu igru i stvoriti zajednicu koja dijeli radost igre i prijateljstva.

Saznajte više o Cornhole Croatia planovima i događanjima, na njihovoj web stranici www.cornhole.hr ili putem email-a na hello@cornhole.hr.

Kao što im i slogan kaže “Where skill meets fun”, pozivamo vas da se pridružite ovoj novoj priči koja je tek počela

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Vatrogastvo nam je u genima: Nekada su društva imala svoje liječnike, veterinare, zbor...
FELJTON

Vatrogastvo nam je u genima: Nekada su društva imala svoje liječnike, veterinare, zbor...

Polovinom 19. stoljeća osnivaju se prve organizirane vatrogasne postrojbe u Hrvatskoj. Tako je 1863. u Rijeci osnovana prva profesionalna vatrogasna postrojba