Obavijesti

Promo sadržaj

Novi autobusi za kvalitetniji i sigurniji javni prijevoz

Novi autobusi za kvalitetniji i sigurniji javni prijevoz
2

Održana svečana primopredaja 4 nova autobusa za gradskog prijevoznika tvrtke Pulapromet d.o.o.

U Puli je jučer održana svečana primopredaja 4 nova, moderna autobusa za pružanje usluge javnog gradskog i prigradskog prijevoza putnika tvrtke PulaPromet d.o.o.. Sudionici svečanog obilježavanja završetka nabave novih autobusa bili su gradonačelnik Pule Bruno Cergnul, direktor Pulaprometa d.o.o. Igor Škatar, direktor Plinara d.o.o. Pula Dean Kocijančić, direktor Autobusa d.o.o. Robert Vrhovski, pročelnik Upravnog odjela za održivi razvoj Mirko Radolović i ravnatelj Uprave za EU fondove i strateško planiranje pri Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Damir Šoštarić.

Grad Pula koji slovi za važno kulturno središte Istarske županije, s jučerašnjim danom postaje još važniji i to ne samo u području kulture i turizma, već i na prometnoj karti našeg najvećeg poluotoka.  Nabavom novih autobusa podiže se razina usluge javnog prijevoza u gradu Puli, a samim time stvaraju se preduvjeti za bolju i kvalitetniju prometnu povezanost cijelog istarskog područja.

Siguran javni prijevoz i smanjenje negativnog utjecaja na okoliš, neki su od ključnih benefita koje donosi novi suvremeni vozni park.

Odlazak na posao, u školu ili turistički posjet gradu Puli od sada će biti mnogo lakši, brži, pouzdaniji, te ekološki prihvatljiviji.

Jučerašnja svečana primopredaja novih autobusa rezultat je odlične suradnje Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i Pulaprometa d.o.o. koja je ostvarena zajedničkim Ugovorom o dodjeli bespovratnih sredstava potpisanim u lipnju prošle godine. Uzajamni angažman u području osuvremenjivanja voznog parka, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture  i gradskog prijevoznika „Pula Promet d.o.o.“ započeo je puno ranije,  u rujnu 2018. godine.  Tada je potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za nabavu 12 novih sigurnosno odgovarajućih vozila isporučenih sredinom 2019. godine. 

„Prije nekoliko godina, baš kao i danas visoko na ljestvici prioriteta, na području prometa, bili su i ostali osuvremenjeni autobusi koji mijenjaju prometnu stvarnost grada Pule, kao i okolnih mjesta. Nabavom novih autobusa utječe se na kvalitetu života brojnih građana, naročito onih, čiji je svakodnevni život ovisan o javnom prijevozu. U nabavu autobusa na području Grada Pule od 2018. godine uloženo je sveukupno 25,69 milijuna kuna, od čega je iznos EU sufinanciranja 21,84 milijuna kuna. Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture nastaviti će kao i dosad ulagati u važne prometne projekte koji daju vjetar u leđa razvoju brojnih hrvatskih gradova i županija, pa tako i u Gradu Puli.“, izjavio je ravnatelj Uprave za EU fondove i strateško planiranje pri Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Damir Šoštarić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.