Obavijesti

Promo sadržaj

Novo rješenje za astigmatizam dostupno u Hrvatskoj

Novo rješenje za astigmatizam dostupno u Hrvatskoj
3

Ukoliko osoba svijet oko sebe vidi iskrivljeno, zamagljeno ili mora naprezati oči kako bi izoštrila sliku, onda najvjerojatnije ima grešku vida zvanu astigmatizam

Astigmatizam se najčešće korigira dioptrijskim naočalama ili kontaktnim lećama, a bez odgovarajuće korekcije ili u slučaju nenošenja naočala, osoba može patiti od učestalih glavobolja.

Do glavobolje najčešće dolazi zbog dužeg perioda naprezanja očiju prilikom čitanja, rada za računalom, duže vožnje itd. Također, čest simptom astigmatizma je i škiljenje prilikom izoštravanja slike predmeta koji se gleda.

Astigmatizam se mjeri u cilindrima. Najbolje se može izmjeriti kada se prošire zjenice na oftalmološkom pregledu koji se zove skijaskopija. U proširenoj zjenici mjerenje je puno preciznije, nego kod uobičajenog određivanja vidne oštrine kod optometrista u optici.

Međutim, ni naočale ni kontaktne leće ne mogu tako precizno korigirati astigmatizam, kao što to može lasersko skidanje dioptrije.


Važno je istaknuti novost u tehnologiji za lasersko skidanje dioptrije koja je najpogodnija za otklanjanje astigmatizma, a radi se o tehnologiji Contoura Vision koja je u HR dostupna jedino u Poliklinici Bilic Vision. Prema američkim oftalmolozima, na svjetskom tržištu trenutno ne postoji preciznija tehnologija za predoperativnu dijagnostiku laserskog skidanja dioptrije od Contoure Vision. Aparat prije samog zahvata detaljno skenira rožnicu na čak 22.000 točaka. Takav postupak  omogućuje laseru puno preciznije otklanjanje svih nepravilnosti s rožnice, uključujući i astigmatizam. Bitno je napomenuti da uobičajena predoperativna dijagnostika za lasersko skidanje dioptrije mjeri rožnicu na 200 točaka.


Nakon laserskog skidanja dioptrije metodom Contoura Vision, dokazano je da u 30% slučajeva ljudi vide bolje nego su ikad vidjeli s naočalama i kontaktnim lećama, što sa dosadašnjom tehnologijom nije bilo moguće.

Korekciju i dioptrije i astigmatizma pomoću Contoura Vision možete obaviti u Zagrebu u Poliklinici Bilić Vision. Naručite se odmah u Polikliniku Bilić Vision i iskoristite promotivnu cijenu ovog pregleda koji umjesto 750 do 31.10.2017. iznosi 250kn. Za više informacija kontaktirajte direktno Polikliniku Bilić Vision u Zagrebu na broj 01/4678 444 ili putem web stranice: www.bilicvision.hr.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu
PROMO

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu

Gastro stručnjak Mile Butorac iz prve ruke isprobao Pan-pekov recept za najukusnije pince
REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet
PROMO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet

Tvrtka REHAU je i ove godine sudjelovala na jednom od najvećih sajmova industrije prozora i vrata, Fensterbau Frontale 2024 u Nürnbergu, u Njemačkoj