Obavijesti

Promo sadržaj

Odgajajmo ekološki osviještene generacije: Recikliranje otpada od nužne je važnosti za život

Powered by Jana

Odgajajmo ekološki osviještene generacije: Recikliranje otpada od nužne je važnosti za život

Klimatske promjene koje su nastupile u cijelom svijetu djelomično su nastale zbog ljudske nebrige za okoliš. Zato se u očuvanje prirode moraju uključiti svi, a evo kako to rade velike kompanije poput Jana vode

Što više recikliramo, to će naš pozitivan učinak na okoliš biti veći. S ovim se slažu stručnjaci, a globalni trendovi usmjeravaju primarno prema očuvanju prirode, kako u privatnom životu tako i u poslovnom djelovanju. Važnost recikliranja je velika, a preduvjet je ekološka osviještenost svakog pojedinca i kompanije. Proces recikliranja ne završava kad se iskorištena PET ambalaža odloži u za to predviđene spremnike ili zbrine putem odgovarajućeg sustava nego se nastavlja. Prepoznali su to i unutar Fortenova grupacije, a u čijem se sastavu nalazi i brend Jana. 

Od sada Jana prirodna mineralna voda dostupna je i u ekološki prihvatljivijoj, 100% recikliranoj boci 0,5 l. Time Jana, kao brend, radi velik iskorak i dodatan napor u brizi za okoliš. 

U skladu s prirodom

Recikliranje je bilo glavna tema ove humanitarne akcije. Kako je briga za okoliš ujedno briga za nas same, vlastitim je primjerom pokazala Jana, ponosni sponzor Ekotlona, koja je u svoj portfolio uvela boce od 100% reciklirane plastike. Kako bi Jana, voda koja izvire na 800 metara dubine, ostala čista još mnogo godina, brend je odlučio napraviti pozitivan pomak prema očuvanju prirode i samim time stvoriti ekološki osviješten svijet oko nas. Baš zbog toga su odlučili kako će Jana imati novo, reciklirano pakiranje, kojim nastoji smanjiti količinu plastike za 44 tone, ali i emisiju CO2 za čak 78%.

Jana izvor idealne hidracije i ekološke osviještenosti

Ovaj iskorak brenda Jana okosnica je i nove marketinške kampanje koja nosi naziv "Iz poštovanja prema prirodi". Voda iz Janina izvora putuje s 800 metara dubine do površine i prvi susret s vanjskim svijetom, nakon 7000 godina, odvija se u trenutku otvaranja boce.

- Poštujemo prirodu i cijenimo njezin dar, zato smo odlučili okrenuti se prema održivom pakiranju te Janu puniti u bocu od 0,5 l koja je napravljena od 100% reciklata. Ovaj korak prema boljoj i održivoj budućnosti potvrda je naše predanosti odgovornom poslovanju, pri čemu svojim potrošačima osiguravamo proizvod u ekološki prihvatljivijem pakiranju. U ovoj priči izrazito je važna i uloga naših potrošača koje pozivamo da recikliraju boce nakon konzumacije jer tako osiguravaju sirovinu te rPET i pomažu kružnome modelu gospodarstva - kažu u Jani. 

Jana u svakoj prilici 

Jana voda bila je i sponzor nedavnog Ekotlona na Bundeku, ekološkog projekta čija je glavna tema bila recikliranje i promicanje vrijednosti očuvanja prirode. Time je Jana još jedanput potvrdila da je njezino djelovanje uvelike usmjereno na dobrobit zajednice.

 

Powered by Jana

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta
Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid
ZA SVAKI ZNAK ZODIJAKA

Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid

Jake pozicije Venere u Biku i Marsa u Ovnu snažan su poticaj za ostvarenje poslovnih, ali i ljubavnih želja. Donosimo što vas čeka, ocjene mjeseca i najbolje datume