Obavijesti

Promo sadržaj

Osnovnoškolci sudjeluju u velikoj eko akciji

Osnovnoškolci sudjeluju u velikoj eko akciji
6

U desetom Zelenom koraku stari papir prikuplja se u 86 gradova i naselja

U desetom Zelenom koraku, akciji prikupljanja i recikliranja starog papira, sudjelovat će više od 19.000 osnovnoškolaca iz cijele Hrvatske. Čak 105 škola odazvalo se dm-ovom pozivu da daju svoj doprinos zaštiti okoliša, a svaka od deset najuspješnijih škola osvojit će nagradu u iznosu od 10.000 kuna.

Prikupljanje papira u čak 86 gradova i naselja diljem Hrvatske trajat će do kraja listopada, a nakon vaganja i otkupa papira, početkom prosinca bit će poznato i koje su škole zaslužile nagradu za najveći doprinos zaštiti okoliša. Kako bi nagradili isključivo angažman učenika, nagrada od 10.000 kuna pripast će onim školama koje prikupe najviše papira po učeniku.  

Tisuće i tisuće osnovnoškolaca, uz podršku obitelji, nastavnika i susjeda, već deset godina razmišlja o važnosti zaštite okoliša te se aktivno uključuju u njegovo očuvanje. Svake godine djeca diljem Hrvatske nam pokazuju da možemo napraviti velike stvari ako se udružimo, uče nas da je moguće promijeniti način na koji zajednica razmišlja i djeluje te da je moguće doprinijeti njenoj boljoj budućnosti. Uime dm-a želim zahvaliti svima koji su nam tijekom proteklog desetljeća pomogli da naučimo tu važnu lekciju i onima koji će ove godine osigurati da je ne zaboravimo“, istaknula je Gordana Picek, prokuristica i voditeljica resora Nabave i marketinga u dm-u.

Od 2012. godine, kada su učenici prvi put prikupljali i reciklirali stari papir, u Zelenom koraku sudjelovalo je više od 200.000 osnovnoškolaca koji su prikupili i reciklirali gotovo 3 tisuće tona starog papira i tako u devet godina spasili više od 49.500 stabala.

Najuspješnija škola u prvih devet godina Zelenog koraka je Osnovna škola Ljudevita Gaja iz Nove Gradiške čiji su se učenici čak šest puta našli među najboljim mladim ekolozima u Hrvatskoj te su, uz zahvalnost lokalne zajednice i organizatora projekta, zaslužili i vrijedne nagrade. Među školama čiji su se učenici istaknuli svojim angažmanom u očuvanju okoliša svakako su i oni Područne škole Gotalovo i Područne škole Zaostrog koji su pet puta bili na popisu najboljih ekologa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Zgrabi Oranž za samo 7 eura i uzmi 20 € na Woltu te 15 € na Horizont Shopu! Ni to nije sve!
ORANŽ EUFORIJA

Zgrabi Oranž za samo 7 eura i uzmi 20 € na Woltu te 15 € na Horizont Shopu! Ni to nije sve!

Osim godišnjeg pristupa ekskluzivnom sadržaju na dar dobivate kupone za shopping i usluge vrijedne 92 eura, među kojima su kupon za Wolt od 20 €, Lidl kupon od 15 €, Horizont Shop kupon od 15 € te mnogi drugi

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!
U građevinarstvo i arhitekturu stiže nova era luksuza
PROMO

U građevinarstvo i arhitekturu stiže nova era luksuza

Jeste li kad čuli za tihi i održivi luksuz? Ante Vrban, nagrađivani arhitekt iz Šibenika, predviđa da će upravo ti pojmovi postati budućnost u izgradnji.