Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 4

Otkrijte što znači 385 i saznajte kako osvojiti 38.500 kuna

Powered by Tommy

Otkrijte što znači 385 i saznajte kako osvojiti 38.500 kuna

Ponuda proizvoda na policama prodavaonica je raznolika i ponekad u mnoštvu njih ne znamo koju namirnicu odabrati. Otkrijte zašto je domaća proizvodnja uvijek najbolji izbor

Hrvatska je, zahvaljujući svom plodnom tlu i pogodnoj klimi, podarila mnoge proizvode vrhunske kvalitete. Tako se već petu godinu zaredom 14. travnja obilježava Dan zaštićenih hrvatskih autohtonih proizvoda, od kojih je čak 27 registrirano u Europskoj uniji kao zaštićene oznake izvornosti i zemljopisnog podrijetla.

Od Slavonije do doline Neretve

Na popisu su se tako našle poznate delikatese, poput baranjskoga kulenaslavonskog meda od autohtonih sivih pčela, čija je tradicija proizvodnje dulja od 130 godina. Istarsko ekstra djevičansko maslinovo ulje svoje mjesto na ovom popisu zaslužilo je zbog sorti maslina u tom podneblju, pravodobnoj berbi te posebnim tehnikama uzgoja. U slučaju ličkoga krumpira nije toliko bitna sorta nego tlo u kojem raste, pa su zato krumpiri punijeg okusa zbog ličke zemlje i klime koje im daju veći postotak suhe tvari. Bura u južnijim krajevima zaslužna je za posebnu okusnu notu u drniškom pršutu, a samo se paška sol koristi u pravljenju ovog mesnog specijaliteta. Uzgajanje mandarina u dolini Neretve dio je obiteljskih tradicija, a dolaskom jeseni počinje njihova sezona, koju većina željno iščekuje.

Odabirom hrane domaćih proizvođača smanjuje se zagađenje zraka fosilnim gorivima i stakleničkim plinovima.

Kupujmo domaće – zaštitimo planet i poduprimo zajednicu

Na policama prodavaonica ponuda namirnica je raznolika, a mnoge od njih uvezene su iz drugih država. Velik dio proizvoda mora prijeći značajne udaljenosti kako bi stigao do naših stolova, a upravo se to može dodati mnogim ekološkim problemima s kojima se suočavamo na globalnoj razini. One brže kvarljive namirnice, poput voća i povrća, često se prevoze zračnim putem, čime se se oslobađa sve više štetnih tvari CO2. Odabirom hrane domaćih proizvođača smanjuje se dio ovih udaljenosti te zagađenje zraka fosilnim gorivima i stakleničkim plinovima koji se ispuštaju tijekom prijevoza. Baš zato što hrana ne mora prelaziti veliku kilometražu, u startu je svježija i kvalitetnija, a sezonsko voće, poput neretvanskih mandarina, može se za čas naći na policama supermarketa.

Novac utrošen u lokalne proizvode pomaže u održavanju OPG obrta, tj. raznih obiteljskih tradicija koje nas već desetljećima opskrbljuju kvalitetnim delikatesama. Male lokalne farme izvrsne su za gospodarstvo jer stvaraju nova radna mjesta, a istodobno svojim proizvodima opskrbljuju ostala poduzeća, poput restorana i supermarketa. Zato na etiketama u trgovinama sve češće možemo vidjeti kako pojedine namirnice potječu iz lokalnog uzgoja.

I kupci profitiraju

Upravo je jedna domaća tvrtka prepoznala sve navedene benefite i pokrenula kampanju „Tommy zna da voliš hrvatsko“. Riječ je o akciji kojom naš trgovački lanac želi potaknuti prodaju hrvatskih proizvoda i na taj način aktivno pridonijeti razvoju hrvatskih tvrtki, ali i ukupnog nacionalnoga gospodarstva, te očuvanju radnih mjesta, što je posebno značajno kad se nalazimo u specifičnim i izvanrednim situacijama koje negativno utječu na gospodarska kretanja. Suradnjom s mnogim domaćim dobavljačima, a posebno s nizom malih i srednjih lokalnih proizvođača, tako aktivno potiču njihov razvoj, što je posebno značajno u segmentu proizvodnje poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, kako bi se stimulirala proizvodnja i povećao stupanj proizvodne samodostatnosti.

Ugodno s korisnim

I vi možete spojiti ugodno s korisnim te kroz nagradnu igru Tommyja pod nazivom „385“ pomoći hrvatskim dobavljačima. Upravo simbolika ovog broja upućuje sve kupce da pri odluci o kupnji pojedinog proizvoda preferiraju i odabiru proizvode tvrtki registriranih u Hrvatskoj, a čiji bar kodovi počinju s „385“. U asortimanu trgovinskog lanca Tommy možete pronaći pregršt takvih proizvoda, a ovu kampanju podržava i Hrvatska gospodarska komora, kao partner u promicanju razvoja domaćega gospodarstva. Sve što trebate je ostvariti kupnju u minimalnom iznosu od 38,50 kn onih artikala čiji barkod počinje s „385“ ili kupiti proizvode s oznakom kvalitete „Izvorno hrvatsko“  ili „Hrvatska kvaliteta“ te tako osvojiti vrijedne nagrade.

Blagodati lokalne hrane su beskrajne, a podržavajući naše poljoprivrednike i proizvođače, i vi profitirate.

Powered by Tommy

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4
VIDEO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine
PROMO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine

Hit Mister Dzirla Čang Šlang, najprodavaniji čaj za reduciranje težine na svijetu (89 milijuna kupaca, od toga milijun I dvjesto tisuća u hrvatskoj I sa tradicijom 42 godine prisustva), na zahtjev mnogobrojnih kupaca ponovno je dostupan na hrvatskom tržIštu!

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije
PROMO

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije

Upalite svoje roštilje i pripremite se za najukusniju grill sezonu ikada! Prvi maj je tu, a sve je spremno da ga proslavite s najfinijim mesom iz neodoljivih mix&grill kutija by the Meat.
Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'
PROMO

Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'

Tvrtka Intersnack Adria time osnažuje potencijale darovite djece i potiče njihov doprinos stvaranju boljeg društva u cjelini