Obavijesti

Promo sadržaj

Otvorenjem Ljeta na Strossu vratio se život na zagrebački Gornji grad

Otvorenjem Ljeta na Strossu vratio se život na zagrebački Gornji grad
5

Jučer točno u podne na Strossmayerovom šetalištu na zagrebačkom Gornjem gradu službeno je predstavljano jubilarno 20. Ljeto na Strossu

Nakon pucnja Gričkog topa i otvaranja pjenušca Pajo iz Kraljeva ulice i Zlatan Jaganjac predstavili su zanimljive novosti ovogodišnje manifestacije i dio programa koji će se na Strossu održavati svakodnevno narednih 99 dana.

U opuštenoj i veseloj atmosferi, koja i je specifična za Ljeto na Strossu, brojni su novinari i građani već u prvim satima prvoga dana saznali da se na Strossu nalazi tzv. FlipeRaj, točnije četiri fliper mašine. Uz FlipeRaj predstavljen je i Muzej purgerskih riječi u sklopu kojeg su na srednjevjekovni bedem postavljeni razni eksponati uz purgerske izraze za isti: pegla, klofer, vura…, a muzej je dobio i novi odjel „minijatura“ na kojem se trenutne nalaze sitniji predmeti poput ziherice, špenadle i lupe.

FlipeRaj, točnije četiri fliper mašine na Strossu

Koncerti će svake večeri počinjati u 21:00 sat, a prvu svirku na predivno uređenoj maloj pozornici održao je zagrebački glazbeni duo La papa. U petak navečer, koncert je održao legendarni Stjepan Jimmy Stanić i tom prilikom svečano otvorio 20. Ljeto na Strossu.

4
| Foto: Luka Stanzl/PIXSELL - ILUSTRACIJA

Ljeto na Strossu, kao najdulja kulturna manifestacija u Zagrebu, od ponedjeljka, 15. lipnja pokreće i program za najmlađe posjetitelje. Svakoga dana, osim nedjelje, djeca će od 19:30 sati moći uživati u lutkarskim ili mađioničarskim predstavama.

Ljeto na Strossu može se posjetiti svakoga dana od 9:00 do 24:00 sata. Ugodan ambijent uz ponudu napitaka, pića i hrane te vrlo zanimljivog programa obećavaju dobar provod svim posjetiteljima, a uz glazbenu i scensku kulturu posjetitelji mogu razgledavati stalni likovni postav Ateljea pod Kulom Lotrščak.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura