Obavijesti

Promo sadržaj

Označena domaća jaja s hrvatskih farmi novim znakom

Označena domaća jaja s hrvatskih farmi novim znakom
2

Radi informiranja potrošača o podrijetlu jaja koja se sustavno kontroliraju, Hrvatska poljoprivredna agencija je kreirala znak Jaja hrvatskih farmi, koji dodjeljuje proizvođačima za svježa konzumna jaja proizvedena na domaćim farmama

. Kontrolu provedbe projekta Jaja hrvatskih farmi provodi Hrvatska poljoprivredna agencija u suradnji s Upravom za veterinarstvo i sigurnost hrane pri Ministarstvu poljoprivrede. Oznaku na svježim domaćim jajima koristi trinaest proizvođača  konzumnih jaja koji ostvaruju više od 85% ukupne nacionalne proizvodnje svježih jaja.

Kupci koji kupe proizvode označene Znakom  Jaja hrvatskih farmi, mogu provjeriti podrijetlo jaja, putem web aplikacije Hrvatske poljoprivredne agencije dostupne na www.hpa.hr. Unosom identifikacijskog broja koji se nalazi na svakom pojedinom jajetu , pojavljuje se točan naziv farme na kojoj su jaja proizvedena, način držanja nesilica, kao i kontakt proizvođača.

Potrošnja konzumnih jaja označenih znakom Jaja hrvatskih farmi utječe na povećanje potrošnje domaćih proizvoda i potiče razvoj domaće poljoprivredne proizvodnje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Debljina i probiotici
PROMO

Debljina i probiotici

Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), preko 65 % Hrvata ima prekomjernu tjelesnu masu ili debljinu, a taj broj stalno raste, što predstavlja veliki javno-zdravstveni problem.

Ponosni na povijest, uzbuđeni za budućnost!
PROMO

Ponosni na povijest, uzbuđeni za budućnost!

Karlovačko pivo specijalnim izdanjem slavi 170. rođendan
Predstavljen program ovogodišnjih Dana Grada Čakovca
PROMO

Predstavljen program ovogodišnjih Dana Grada Čakovca

Konferencijom za novinare održanom u Caffe baru „Bedem“ u petak je predstavljen dio programa kojim će se obilježiti Dan Grada Čakovca.