Obavijesti

Promo sadržaj

Park prirode Papuk: Ljetujte na zelenom otoku Panonskog mora

Park prirode Papuk: Ljetujte na zelenom otoku Panonskog mora
8

Hrvatska je poznata po svojoj bogatoj prirodnoj baštini, a jedno od najimpresivnijih mjesta za posjetu je Park prirode Papuk

Smješten u istočnom dijelu zemlje, ovaj prekrasni park nudi nevjerojatnu kombinaciju netaknute prirode, bogate flore i faune te raznolikih aktivnosti za posjetitelje svih dobnih skupina. Poseban naglasak u ljetnim mjesecima stavljen je na Adrenalinski park Duboka i aktivnosti na otvorenom koje pružaju dozu uzbuđenja i avanture.

Adrenalinski park Duboka u Parku prirode Papuk je pravi je mamac svih avanturista. Osjećaj adrenalina i uzbuđenja dok pomičete svoje granice pobjeđujući strah od visine i to u krošnjama slavonske šume, nevjerojatan je doživljaj koji će se dugo pamtiti.

Sve se to odvija uz nadzor instruktora koji osiguravaju sigurnost posjetitelja.

Adrenalinski park nalazi se u prekrasnom prirodnom okruženju istoimenog kamp odmorišta pa ukoliko ste ljubitelji kampiranja, evo prilike za noćenje pod zvijezdama, a dugi ljetni dani prilika su za istraživanje papučkih ljepota i uživanje u bogatim sadržajima parka.

Za ljubitelje biciklizma, Park prirode Papuk ima dobro označene biciklističke staze koje vam omogućuju da istražite prekrasne prirodne krajolike, ali i mogućnost najma brdskih i električnih bicikala. Vožnja biciklom kroz šumske puteljke, uz rijeke i jezera, pruža priliku za opuštanje i istraživanje netaknute prirode.

Ne zaboravite se zaustaviti u Park šumi Jankovac, gorskoj dolini koja je ujedno i najposjećenije slavonsko izletište. Spomenuta šuma krije pravo bogatstvo kulturne i prirode baštine, a najljepše iznenađenje svakako je 35 metara visok slap Skakavac.

Jedan od posebnih aduta Parka prirode Papuk je Geo info centar smješten u obližnjem mjestu Voćinu. Geo info centar pruža zanimljive informacije o geološkom sastavu i povijesti područja, ali i o prirodnom bogatstvu Papuka. Posjetitelji mogu naučiti o raznim stijenskim slojevima, fosilima i minerama koji se nalaze u parku. Interaktivni prikazi i izložbe omogućuju vam da istražite i shvatite bogatu geološku povijest regije, a kino sa 7D efektima oživjet će prošlost na način na koji niste niti sanjali.

8
| Foto: Arhiva Parka prirode Papuk

Posjeta Parku prirode Papuk pruža izvanredno iskustvo koje će zadovoljiti ljubitelje prirode i avanture. Adrenalinski park Duboka i aktivnosti na otvorenom pružaju dozu uzbuđenja i adrenalina, Park šuma Jankovac zeleni je raj na zemlji, dok Geo info centar u Voćinu nudi zanimljive informacije o prirodnom bogatstvu regije. Ne propustite priliku istražiti ovaj prekrasan park i doživjeti nevjerojatnu prirodu Hrvatske na jedinstven način, a dugo toplo ljeto ispred nas prilika je baš za to.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Sve što znamo o novoj sezoni 'Uvoda u anatomiju'
PROMO

Sve što znamo o novoj sezoni 'Uvoda u anatomiju'

Kada je „Uvod u anatomiju“ tek počeo s emitiranjem u ožujku 2005. godine, nitko nije mogao predvidjeti koliko će brzo serija dosegnuti međunarodnu slavu.

Iberogast®: Prirodno rješenje za probavne smetnje
PROMO

Iberogast®: Prirodno rješenje za probavne smetnje

Svi mi, bez iznimke, barem jednom u našem životu doživjeli smo neugodnosti povezane s problemima probavnog sustava.
LEAP Summit dovodi svjetsku elitu:govornici iz Amazona i Binancea prvi put u Zagrebu
PROMO

LEAP Summit dovodi svjetsku elitu:govornici iz Amazona i Binancea prvi put u Zagrebu

Dugo iščekivani LEAP Summit najavljuje deveto izdanje konferencije koja će inspirirati i potaknuti inovacije među vizionarima i poduzetnicima.