Obavijesti

Promo sadržaj

Peeec kopriva! Sve supermoći ove biljke

Peeec kopriva! Sve supermoći ove biljke

Od davnina kopriva se koristi prilikom prirodnih načina izlječenja, a korištena je i kao hrana. Konzumiranjem koprive pomognite svojem organizmu

Priroda kao i uvijek ima svoje benefite za nas, samo ih mi moramo pronaći. Tako i ovog puta otkrivamo prirodni proizvod koji nam može pomoći u brojnim situacijama, a riječ je o supermoći koprive.

Kopriva je jedna od najljekovitijih biljaka. Svi njeni sastojci od stabljike, lišća, korijena do cvijeta imaju ljekovita svojstva. Sjetimo se samo koliko smo puta bili ljuti na nju jer nas je iznenadila na putu i opekla? Nismo bili ni svjesni da je i to možda jedna od njenih ljekovitih taktika kojima nam pomaže. :)

Bogatstvo nutrijenata

Kopriva skriva i brojne dragocjene nutrijente. Bogata je vitaminima A, B, C i K. Sadrži minerale, kalcij, željezo, magnezij, fosfor, kalij i natrij te esencijalne aminokiseline.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Korijen koprive bogat je željezom koji pomaže kod liječenja anemije, jačanja kose i njezi vlasišta. Visoki udio magnezija pomaže kod ublažavanja bolova i grčeva u mišićima te kod menstrualnih tegoba, umora i slabosti. Mineral silicij pomaže kod zdravlja kože, suzbijanja akni, ekcema, herpesa, lišajeva i gljivica. Vitamin K iz koprive zaustavlja krvarenje iz nosa i preporučuje se kod problema prilikom drugih obilnih krvarenja. Kopriva sadrži trijeslovine. To su tvari koje suzbijaju razvoj bakterija i pomažu kod liječenja upala mokraćnog sustava. Lecitin koji je prisutan u koprivi ublažava bolove zglobova te pospješuje probavu i utječe na boljitak pamćenja.

Ljekovitost koprive

Kopriva je najbolja biljka za čišćenje krvi, a ima pozitivan učinak i na ostale organe kao i na snižavanje šećera u krvi.

Kopriva kapi pomažu prilikom urinarnih infekcija te doprinose prevenciji kod bubrežnog kamenca. Također, korijen koprive se koristi i prilikom problema s prostatom te je sastavni dio kapsula uz druge sastojke koji pomažu prilikom tog problema.

Kopriva stimulira rad crijeva i zbog toga se preporučuje prilikom čišćenja organizma i detoksikacije, a koristi se i za bolesti jetre i žuči, kod poremećaja sna, kod grčeva u trbuhu, itd.

Kopriva sadrži puno željeza pa pomaže i kod anemije, a utječe i na umor te ga smanjuje i podiže želju za aktivnosti. Vraća energiju, a sprječava i velike alergijske reakcije organizma!

Blagotvorna tinktura od koprive pomaže kod jačanja vlasišta, smanjuje opadanje kose i ojačava korijen čime se potiče rast mlade kose. Pomaže i kod liječenja reume, kožnih ekcema, kao prirodni diuretik i sl. Također, šampon od koprive nježno i prirodno kontrolira zamašćivanje te jača, hrani i njeguje kosu. Peruti gotovo da više nema, a kosa je gusta i sjajna.

Brojna svjedočanstva ljudi i njihov oporavak uz prirodne metode liječenja koje im omogućuje kopriva zaista govore o njenom značaju. Usudite se probati i napravite nešto dobro za svoje zdravlje!

Prošetajte prirodom, susretnite se s koprivom i otkrijte sve njene blagodati koje nam daje!

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet
PROMO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet

Tvrtka REHAU je i ove godine sudjelovala na jednom od najvećih sajmova industrije prozora i vrata, Fensterbau Frontale 2024 u Nürnbergu, u Njemačkoj
Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu
PROMO

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu

Gastro stručnjak Mile Butorac iz prve ruke isprobao Pan-pekov recept za najukusnije pince