Obavijesti

Promo sadržaj

Pelješki Croccantino poput gelata – osvaja na prvi okus

Pelješki Croccantino poput gelata – osvaja na prvi okus
3

U drugoj epizodi projekta 'Startaj Hrvatska' predstavio se mladi dvojac Marija Antunović i Ivan Borac, koji na Pelješcu proizvodi sladoled.

U tijeku je treća sezona projekta 'Startaj Hrvatska', nastalog u suradnji SPAR-a Hrvatska i Nove TV, koji donosi inspirativne priče hrvatskih poduzetnika. U drugoj epizodi predstavio se mladi dvojac Marija Antunović i Ivan Borac, koji na Pelješcu proizvodi sladoled. Samo jedan posjet Italiji i kušanje tamošnjega slavnog gelata bili su dovoljni da se upusti u projekt kojim su počeli graditi svoju poslovnu budućnost. Kad su 2013. godine bili u posjetu Marijinoj sestri koja je studirala u Bologni, probali su pravi talijanski sladoled. Marija je bila sumnjičava prema okusima jagode i pistacije, koji joj nisu bili prvi izbor, no sestra ju je uspjela nagovoriti da ih kuša. I u tom trenu Marija se oduševila - osjetila je kao da je stao svijet i da postoje samo ona i ti okusi i doživljaji koji su je preplavili. I Ivan je morao probati isto i odmah se oduševio pa je zajednička odluka bila laka - radit ćemo ovakav sladoled.

Prenijeti drugima veliko zadovoljstvo

Marija je prije radila u marketingu u banci, a Ivan je studirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu pa nisu imali poduzetničkog iskustva. Iako se Marijina obitelj slastičarstvom bavi već 27 godina, nikad nisu radili sladoled pa je izazov za Mariju i Ivana bio tim veći. Pokretala ih je i velika želja da užitak i zadovoljstvo kakav su doživjeli kušajući gelato mogu pružati i drugima. No, početak nije bio lagan - njih dvoje i Marijina sestra sjeli su za laptop i doslovno u YouTube ukucali 'how to make gelato'. Prvi put su vidjeli cijeli postupak izrade sladoleda u profesionalnom pogonu, kakva je oprema i koji strojevi su nužni. Iz Italije su nabavili strojeve, upoznali se detaljno s procesima proizvodnje, stalno se educirali. Nisu htjeli napraviti sladoled od polugotovih smjesa i aroma, htjeli su potpuno ovladati znanjima i vještinama i biti sigurni u svoje, autorske recepture.

I ubrzo, nakon pet mjeseci, u Orebiću su pokrenuli proizvodnju sladoleda i stvorili brend Croccantino. U ponudi imaju ručno rađene sladolede koji se ističu punim okusima i bogatstvom aroma. Kremasti, originalni, sladoledi Croccantino spoj su najboljih kvaliteta: rađeni prema domaćoj, obiteljskoj recepturi i talijanskim principima proizvodnje, kod svih koji ih kušaju izazivaju potpuno oduševljenje. A to je Mariji i Ivanu bio cilj od početka.

Samo najkvalitetnije namirnice

Croccantino sladoledi plod su domaćeg znanja i namirnica autentičnog podrijetla. Za izradu se koriste samo najkvalitetnije sirovine ‒ svježe pasterizirano mlijeko i mliječno vrhnje, uz dodatak kolačića kao što su orasnice, amaretti, rogačići i pelješki slatkiš krokant. Kolačići su napravljeni po tradicionalnim receptima i nose oznaku kvalitete ‘Hrvatski otočni proizvod’. Koliko je važan zanatski pristup proizvodnji govori i to da se karamela za sladoled kuha – ručno. S Croccantinom su Marija i Ivan ostvarili ono čemu su težili – gelato kao okosnica originalnog proizvoda, te ljepota trenutka uz uživanje u slatkim malim stvarima koje ispunjavaju život.

Znajući da imaju proizvod iznimne kvalitete, Marija i Ivan donijeli su hrabru odluku, prijavili se na projekt “Startaj Hrvatska”, u čemu ih je obitelj neizmjerno podržala.

Njihov Croccantino ručno rađeni sladoled ima priliku postati HIT proizvod 2022. Sedam okusa Croccantina može se kupiti u svim INTERSPAR hipermarketima i odabranim SPAR supermarketima diljem Hrvatske. Priče njih i ostalih kandidata pratite na programu Nove TV, nedjeljom u 16 sati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Biraj limenku, opet i opet i opet!
PROMO

Biraj limenku, opet i opet i opet!

Svima draža ambalaža

'Automobil  zapravo koristimo jedan sat na dan, a mjesečno nas stoji barem 500 eura'
PROMO

'Automobil zapravo koristimo jedan sat na dan, a mjesečno nas stoji barem 500 eura'

Među onima koji se, između ostalog, zalažu za stvaranje naprednih rješenja u području održive mobilnosti je i slovenska tvrtka Avant Car
Otvorena Mia poliklinika u Rijeci
PROMO

Otvorena Mia poliklinika u Rijeci

Stručnost i iskustvo Pronatal grupacije dostupni pacijentima iz Hrvatske, Slovenije i Italije