Obavijesti

Promo sadržaj

Plavi svijet - čarobna igraonica koja potiče razvoj djeteta otvorena je u Zagrebu

Plavi svijet - čarobna igraonica koja potiče razvoj djeteta otvorena je u Zagrebu

Riječ je o nestrukturiranoj igri s elementima različitih oblika i veličina koji potiču djecu na slaganje, kombiniranje i isprobavanje, stimulirajući kreativno i strateško razmišljanje. U ponudi su i proslave rođendana

Plavi svijet naziv je kreativne igraonice koja je ovog vikenda otvorila svoja vrata u Zagrebu, a njezin koncept će vas oduševiti.
Naime, radi se o nestrukturiranoj igri s elementima različitih oblika i veličina koji potiču djecu na slaganje, kombiniranje i isprobavanje, stimulirajući kreativno i strateško razmišljanje. Drugim riječima, od elemenata koji zasebno nemaju definiranu funkciju, djeca u igri mogu napraviti - baš sve.
Ovaj inovativni sustav za igru zove se Imagination Playground®. Plavi svijet prvi ga je doveo u Hrvatsku, a koliko je cijenjen i uspješan govori i činjenica da je projekt u našoj državi sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. 


Ovakav tip igre, koji nije ograničen unaprijed definiranim ulogama i funkcijama elemenata s kojima se djeca igraju, potiče razvoj na više razina: brojanje, klasificiranje i procjenjivanje elemenata utječe na njihov intelektualni razvoj; vlastoručno oblikovanje prostora potiče kreativnost i znatiželju te stimulira emocionalni razvoj; veličina blokova potiče na suradnju i komunikaciju čime se razvija socijalizacija; a podizanje, nošenje, slaganje i balansiranje blokova angažira cijeli motorički sustav, što potiče fizički razvoj djece. Sve to podloga je za razvoj STEM vještina, i to već od druge godine života.


Prošle subote Plavi svijet je i službeno otvoren. Na danu otvorenih vrata igraonicu su svi mogli besplatno posjetiti pa su djeca u plavom kutku, namijenjenom isključivo za njih, uz animatorice slagala svoje verzije životinja, biljaka, kuća i svijeta koji nas okružuje. Ovaj novi sadržaj, kakav je dosad nedostajao Zagrebu, podržala su i neka poznata lica - hrvatski glazbenik Marko Kutlić, koji je sa sobom poveo svoje sinove, influencerica Margarita Tomić, koja je također dovela djecu na igru, te Glorija Peranić, naša prva međunarodno licencirana edukatorica za roditelje, a za fotografije je zaslužan jedan od naših najboljih fotografa, Mario Poje. Svi zajedno uživali su u prostoru ugodna ambijenta, čiji dizajn potpisuje arhitektica Mirjana Bosnić Noveljić.


- Dan otvorenih vrata (i prozora!) pokazao se kao izvrstan način upoznavanja djece i roditelja s našim blokovima, s kojima se dosad još nisu imali priliku susresti, kao i načinom igre koji potičemo. Unatoč kišnom danu, proveli smo ga u veselju, smijehu i zabavi i djeci pružili iskustvo, koje vjerujemo da će pamtiti. Zahvaljujemo svima koji su došli, a one koji će tek doći jedva čekamo da nam se pridruže u ovoj originalnoj igri - poručuju Tatjana i Vatroslav Škare, vlasnici Plavog svijeta.


Inače, na 100 kvadrata prostora smješteno je 300 plavih blokova u 48 različitih oblika koji pozivaju na igru. Uz njih su i stručne animatorice, kako bi odrasli mogli uzeti koji zasluženi trenutak za sebe ili obaviti druge obaveze, znajući da su im djeca u najboljim rukama. Osim igraonice, Plavi svijet nudi i četiri programa tematskih radionica te tematske proslave rođendana, a uz to je i mobilan - može se unajmiti i dovesti gdje god želite te će stručni tim Plavog svijeta organizirati aktivnosti za djecu za razna privatna i javna događanja.

U planu je i pokretanje radionica za roditelje, stoga je sigurno da će u bogatom programu Plavog svijeta svaki član obitelji pronaći nešto za sebe!
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?
sadržaj donosi petrol

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?

Suočeni s intenzivnom konkurencijom na tržištu rada, poslodavci se nalaze pred jednim od najvećih izazova: kako privući i zadržati kvalitetne radnike?
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.