Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 3

Počastite se wellness vikendom i raščistite misli za jesen: Evo u koje se terme možete zaputiti

Počastite se wellness vikendom i raščistite misli za jesen: Evo u koje se terme možete zaputiti

Ljeto je na izdisaju i sezona godišnjih odmora polako završava. Vraćanje u radnu svakodnevicu nije nimalo lako, a pogotovo kad još s nostalgijom gledamo u fotografije s mora. Ipak, kupanju i odmoru ne mora biti kraj - posjetite terme!

VIDEO

Dolaskom hladnijih jesenskih dana počela je sezona opuštenih trenutaka u kojima se posvećujemo sebi kako bismo napunili baterije za zimu koja nam predstoji. Neovisno o tome jesu li razlozi zdravstvene prirode ili je riječ o čistoj potrebi za opuštanjem i wellnessom, a možda i kombinacija obaju faktora, terme su savršen izbor za dašak luksuza kojime možemo počastiti sebe i druge.

S obzirom na blizinu, ali i količinu te raznolikost termi koje nudi, Slovenija se nameće kao idealan izbor za sve goste željne ovakvog tipa sadržaja. Donosimo zato pet prijedloga slovenskih termi s kojima ne možete nikako pogriješiti.

1. Medical center Rogaška 

Medical center Rogaška jedna je od najvećih privatnih zdravstvenih ustanova u Sloveniji, u kojoj radi 50 liječnika specijalista iz različitih područja medicine. Ovdje ćete moći opustiti se uz antistresne masaže, blagotvorne mineralne kupelji te opuštajuće i revitalizirajuće saune. Boravkom u sauni ojačat ćete svoj imunološki sustav i na prirodan način dubinski očistiti kožu tijela te se riješiti toksina.

Jedna od usluga koje ovu ustanovu posebno izdvajaju od konkurencije je balneoterapija. Riječ je o tretmanu u kojem se u medicinske svrhe koriste prirodne mineralne vode za kure pijenja, kupke ili inhalacije i obloge od blata. Na temelju pomnog pregleda i razgovora liječnici balneolozi savjetuju vrstu, slijed i pravilnu kombinaciju postupaka. Sa svojom nevjerojatnom ponudom i 400-godišnjom tradicijom, Lječilište Rogaška profiliralo se kao jedno od vodećih u Sloveniji.

2. Terme Olimia

Usred zelene i netaknute prirode, na istoku Slovenije, tik uz granicu s Hrvatskom, smjestile su se Terme Olimia. U srcu Obsotelja i Kozjanskog iz dubine izvire najljekovitiji izvor prirode, termalna voda. U Termama Olimia ova prirodna voda koristi se za piće, ali i za kupanje, te tako zapravo liječi posjetitelje i iznutra i izvana. Pijenje izvorske termalne vode ima mnoge pozitivne učinke na zdravlje i vitalnost te zbog specifične niske vrijednosti minerala dodatno pridonosi čišćenju tijela

U Termama Olimia svatko će pronaći sadržaj koji ga zanima. Tako je za one najmlađe uvijek najuzbudljiviji Termalni park Aqualuna, čiji bogati program uključuje tematske bazene, adrenalinski toranj i tobogane. Za hedoniste individualce savršena će opcija biti Spa Armonia, kutak u kojem su dostupne masaže iz cijelog svijeta, maske za lice i oblikovanje tijela te kozmetičke usluge i posebni tretmani. A za ljude koji su u potrazi za zdravljem i rehabilitacijom Centar zdravlja Olimia mjesto je u kojem će im iskusni tim stručnjaka pomoću ljekovite terapije ublažiti bolove i vratiti vitalnost.

3. Šmarješke toplice

Na samo 80 kilometara od Ljubljane, usred guste šume i travnjaka, mnogi su manji izvori tople vode napunili dolinu i tako stvorili termalno jezero. Riječ je o tektonskim termama Šmarjeških toplica, čije ljekovite učinke termalnog izvora savršeno dopunjuju ljepote Dolenjske i blagotvornost tamošnje klime. Ove toplice u ponudi imaju bogat wellness i spa program.

Ako se želite razmaziti, pravi odabir bit će opuštajuće masaže, kupke u pjeni i revitalizirajući kozmetički tretmani. Onima koji vole toplinu na raspolaganju je mnogo luksuznih sauna, koje će pomoći u opuštanju mišića i detoksikaciji organizma. Nakon pregrijavanja u saunama u ledenom zdencu kockicama leda možete osvježiti pregrijano tijelo i potaknuti bolju cirkulaciju krvi. Za izgradnju imuniteta, mršavljenje i detoksikaciju pobrinut će se Medico wellness programi, kojima upravljaju liječnici te stručnjaci za prehranu i sport.

4. Terme 3000 - Moravske Toplice

Slovensko Prekomurje krije mnoge prirodne ljepote, a jedna od njih je izvor crne termomineralne vode, u kojoj se može uživati u Termama 3000 - Moravske Toplice. Ovu vrstu termalne vode, koja ima veliku koncentraciju ljekovitih sastojaka, često nazivaju i crnim zlatom, a njezin je izvor otkriven prije više od 60 godina, i to slučajno, kad su na tom području tražili naftu. Iz bušotine je tad potekla crna tekućina, ali ne nafta, kao što su se nadali, nego ljekovita termalna voda, koja je na izvoru, uskoro se pokazalo, najtoplija termomineralna voda u Europi. 

Crna termalna voda svojom toplinom i bogatim kemijskim sastavom olakšava mnoge zdravstvene probleme. Kupanje u toj vodi preporučljivo je kod rehabilitacije nakon ozljeda i operacija lokomotornog sustava, a osim toga blagotvorno utječe na različite oblike reumatizma te liječi i neka kožna oboljenja. Osim u crnoj termalnoj vodi, posjetitelji mogu uživati u termalnom parku s unutarnjim i vanjskim dijelom, koji se sastoji od 11 bazena i mnogih tobogana, u kojima će uživati najmlađi, ali i malo stariji.

5. Terme Čatež

Termalno i turističko slovensko središte, Terme Čatež, već je godinama omiljena destinacija Hrvata s obzirom na to da je udaljeno samo tridesetak kilometara od Zagreba. Popularnost su stekle i zbog toga što su najveći vodeni park u srednjoj Europi. Za one koji traže neograničenu zabavu u vodi, 12.000 m2 površine termalne vode sigurno će ispuniti, ali i nadići sva očekivanja. 

Osim za zabavu, Terme Čatež prilika su za poboljšanje zdravlja budući da imaju 11 bušotina ljekovite termalne vode, čiji su izvori otkriveni na ušću rijeka Save i Krke prije više od 220 godina. Ova voda blagotvorno utječe na dušu i tijelo, a za potpuni doživljaj wellnessa na raspolaganju su i, između ostalog, hiperbarična komora, u kojoj se udiše 100% čisti medicinski kisik, rimsko-irska kupelj, odnosno tretman koji uključuje rimsku saunu i irsku kupelj u bazenima s vodom obogaćenom mineralima, te tajlandska masaža, koju izvode visoko kvalificirane maserke iz Tajlanda.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Sve što znamo o novoj sezoni 'Uvoda u anatomiju'
PROMO

Sve što znamo o novoj sezoni 'Uvoda u anatomiju'

Kada je „Uvod u anatomiju“ tek počeo s emitiranjem u ožujku 2005. godine, nitko nije mogao predvidjeti koliko će brzo serija dosegnuti međunarodnu slavu.

Iberogast®: Prirodno rješenje za probavne smetnje
PROMO

Iberogast®: Prirodno rješenje za probavne smetnje

Svi mi, bez iznimke, barem jednom u našem životu doživjeli smo neugodnosti povezane s problemima probavnog sustava.
LEAP Summit dovodi svjetsku elitu:govornici iz Amazona i Binancea prvi put u Zagrebu
PROMO

LEAP Summit dovodi svjetsku elitu:govornici iz Amazona i Binancea prvi put u Zagrebu

Dugo iščekivani LEAP Summit najavljuje deveto izdanje konferencije koja će inspirirati i potaknuti inovacije među vizionarima i poduzetnicima.