Obavijesti

Promo sadržaj

Poliklinika Analiza u Petrovoj ulici otvorila drugu zagrebačku poslovnicu

Poliklinika Analiza u Petrovoj ulici otvorila drugu zagrebačku poslovnicu
10

Poliklinika Analiza nudi najmodernija laboratorijska testiranja, među kojima i genetsku analizu crijevnog mikrobioma koja pomaže u otkrivanju uzroka raširenih zdravstvenih problema poput alergija, pretilosti, autoimunih poremećaja, depresije, problema s probavom i kožom i drugih tegoba

U Zagrebu je početkom lipnja otvorena nova lokacija Poliklinike Analiza na adresi Petrova 47, u blizini bolnica Merkur, Srebrnjak, Jordanovac i Rebro, kao i rodilišta u Petrovoj. Ovo je druga po redu lokacija Poliklinike Analiza u Zagrebu, uz već postojeći laboratorij u Almeria centru u Ulici grada Vukovara 284, a ujedno deseta lokacija u cijeloj Hrvatskoj.

Kako bi otvorenje nove lokacije bilo posebno obilježeno, Poliklinika Analiza uručila je Klubu roditelja nedonoščadi Palčići donaciju - alergotestiranja u vrijednosti 1650 eura. U ime Palčića donaciju je preuzela Željka Vučko, predsjednica Kluba roditelja nedonoščadi Palčići.

Dvije lokacije u Zagrebu

Radno vrijeme Poliklinike Analiza u Petrovoj ulici je radnim danom od 7 do 15 sati, a radno vrijeme laboratorija u Almeria centru je radnim danom od 7 do 19 i subotom od 8 do 12 sati.

Povodom otvorenja nove lokacije u Petrovoj, Poliklinika Analiza svima koji u lipnju na bilo kojoj zagrebačkoj lokaciji ostvare potrošnju od najmanje 150 eura poklanja besplatnu pretragu tipizacije Helicobacter Pylori Quantum dot tehnologijom u vrijednosti od 50 eura prilikom sljedećeg testiranja.

Najmodernija laboratorijska testiranja

U laboratorijima Poliklinike Analiza uz svakodnevne se testove poput krvne slike, jetrenih enzima, šećera u krvi, bubrežnih pokazatelja, hormona i tumorskih markera, mogu obaviti i moderni visoko specijalizirani testovi poput testova intolerancije na hranu, najširih panela alergijskih testova iz krvi, genetskih testova, testova očinstva, testova za onkološke bolesnike, testova metaboličkih i autoimunih bolesti, analiza minerala i teških metala, analiza preosjetljivosti na metale, kao i brojne druge pretrage. Najnovija u ponudi je analiza mikrobioma.

Mikrobiom je jedinstven

Genetska analiza crijevnog mikrobioma pomaže u otkrivanju uzroka raširenih zdravstvenih problema. Ako patite od autoimunih poremećaja, depresije, problema s probavom i kožom, analiza crijevnog mikrobioma može pomoći pronaći uzroke, a potom i vratiti organizam u ravnotežu.

Crijevni je mikrobiom zajednički naziv za sve mikroorganizme koji žive u probavnom sustavu i iznimno je važan za zdravlje jer utječe na gotovo sve dijelove našeg organizma: imunološki sustav, probavu, apsorpciju hranjivih tvari, na kožu pa čak i na naše raspoloženje. Neadekvatan način prehrane, štetan utjecaj okoliša i neki lijekovi poput antibiotika mogu poremetiti ravnotežu u crijevima, a to može dovesti do raznih zdravstvenih problema.

Mikrobiom je jedna od stvari po kojoj je svatko od nas jedinstven i, baš kao i kod otiska prsta, ne postoje dvije osobe s istim mikrobiomom. Sasvim različito probavljamo i podnosimo različite namirnice i različito reagiramo na okolinu. Neravnoteža mikrobioma može se povezati s danas vrlo čestim zdravstvenim problemima kao što su alergije, dijabetes, autoimune bolesti, pretilost, kožne bolesti, anksioznost i depresija.

10
| Foto: PROMO

Zdravlje dolazi iz crijeva

Budući da naše mentalno i fizičko zdravlje dolazi iz zdravih crijeva koja nastanjuje povoljan i snažan mikrobiom, briga o mikrobiomu trebala bi biti osnova svakodnevne self-care rutine.

Za početak, potrebno je obaviti testiranje i vidjeti kakav crijevni mikrobiom imamo te što svatko od nas može poduzeti kako bi svoj jedinstveni mikrobiom ciljano osnažio. To je pogotovo važno onda kada imamo zdravstvene probleme kao što su slab imunitet, problemi s probavom, alergije, autoimune bolesti, pretilost, kožne bolesti, anksioznost i depresija.

Testirajte svoj mikrobiom

Ako vas muče neki od navedenih zdravstvenih problema, analiza mikrobioma u Poliklinici Analiza može vam pomoći istražiti njihove uzroke i uvesti personalizirane promjene životnog stila i prehrane kako biste pridonijeli zdravlju crijevnog mikrobioma kao i cijelog organizma. Kako bi usluga testiranja crijevnog mikrobioma bila pristupačnija, Poliklinika Analiza u lipnju nudi popust od 15% pa pretraga Mikrobiom umjesto 240 eura (1,808.28 kuna) do kraja lipnja stoji 204.00 eura (1,537.04 kuna).

Nalaz analize crijevnog mikrobioma sadržava detaljan izvještaj o sastavu mikrobioma, zatim o prehrani uključujući enterotip obrade hrane i metaboliziranje nutrijenata, o zdravlju što uključuje propusnost crijeva i sindrom iritabilnog crijeva, kao i interpretaciju rezultata te prijedloge za poboljšanje, kako bi svatko mogao optimizirati svoje mikrobno zdravlje, fizičko zdravlje, raspoloženje i opću dobrobit.

Dva desetljeća uspjeha

Poliklinika Analiza osnovana je 2001. godine kao dijagnostički zdravstveni centar specijaliziran za laboratorijske usluge. Sveobuhvatnost testiranja, inovativne usluge, uključivanje liječnika specijalista nakon obavljene laboratorijske dijagnostike, poslovne jedinice diljem Hrvatske, baš kao i dugogodišnje iskustvo, izdvajaju Polikliniku Analiza kao jednog od lidera u segmentu privatnog zdravstva.

Uz dvije zagrebačke lokacije, Poliklinika Analiza prisutna je u Splitu, Rijeci, Dugopolju, Šibeniku, Zadru i Varaždinu. Novootvorena je lokacija u Petrovoj ulici u Zagrebu već deseta poslovnica Poliklinike Analiza, što je čini najvećim lancem laboratorija u Hrvatskoj.

Više informacija pronađite na službenim stranicama www.poliklinika-analiza.hr ili zatražite slanjem e-maila na adresu info@mcanaliza.org i telefonski na broj 01 2099 880.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Kakva je budućnost slovenskih gradova i kakvu ulogu u tome imaju pametni gradovi?
PROMO

Kakva je budućnost slovenskih gradova i kakvu ulogu u tome imaju pametni gradovi?

Tehnološke inovacije poput pametnih gradova imat će ključnu ulogu u oblikovanju budućnosti slovenskih gradova. Te inovacije mogu pomoći u uštedi energije, poboljšanju sigurnosti i kvaliteti života

Gigantski krokant sv. Duje za proslavu Bobisovog 75. rođendana i Sudamje
PROMO

Gigantski krokant sv. Duje za proslavu Bobisovog 75. rođendana i Sudamje

Iz Bobisa pozivaju: "Pridružite se Bobisu i gradu Splitu, u utorak 7. svibnja, na splitskim Prokurativama i budite dio povijesti dok slavimo ovogodišnju Sudamju i 75 godina legendarnog Bobisa.“
Odmorite se u njegovanom vrtu
PROMO

Odmorite se u njegovanom vrtu

Robotska kosilica brine se za uređenje okoliša što znači da možete uživati ​​u miru i tišini tijekom vikenda i usredotočiti se samo na opuštanje