Obavijesti

Promo sadržaj

Poljoprivredna kultura koju jedni vole, a drugi od nje zarađuju

Poljoprivredna kultura koju jedni vole, a drugi od nje zarađuju
2

Da hrvatska poljoprivreda ima potencijala i svojih svijetlih primjera nije nepoznato

Nerijetko mediji pišu o poljoprivrednim kuluturama koje su profitabilne i donose dobru zaradu, ali i  o pojedincima, poljoprivrednicima koji polako mijenjaju vizure domaćih polja.

Naravno, u sve se mora uložiti trud i novac, a potrebno je i određeno znanje, no kada se kreće u poljoprivredni biznis dobro je znati koje su kulture najisplativije. Lješnjak, aronija, kamilica, smilje neke su od poljoprivrednih kultura koje ostvaruju izvanredne prinose i zaradu.

Međutim, postoji još jedna poljprivredna kultura koja postaje pravi hit – pivarski ječam.

On posljednjih godina ostvaruje svoj potencijal na domaćim, mahom slavonskim poljima. Tako iz godine u godinu zauzima sve veće površine, uz prinose i otkupnu cijenu koja je veća od, primjerice, one za pšenicu. Prema podacima Poljoprivredno prehrambenog kompleksa iz Nove Gradiške, prošle su godine otkupili rekordnu količinu pivarskog ječma – više od 66.000 tona. 

U čemu je tajna uspješnosti ove poljoprivredne kulture? Tajna je u velikoj potražnji za ječmenim sladom, jednim od ključnih sastojaka piva. Upravo je ječmeni slad zaslužan za puno toga što povezujemo s pivskom kulturom kakvu trenutno poznajemo, a Karlovačko je proizvedeno od ječma isključivo s hrvatskih polja. 

Pokretanje videa...

00:09

Domaći pivarski ječam je čvrst i bogatog klasa, a proizvodnja mu se u potpunosti kontrolira. Njegova kvaliteta čini ga idealnim prirodnim sastojkom koji Karlovačkom pivu daje prepoznatljiv pun okus. Ovo pivo može se pohvaliti time da u svojoj recepturi ima poljoprivrednu kulturu koja stiže isključivo s naših polja. To predstavlja izravnu podršku hrvatskim poljoprivrednicima i gospodarstvu, a potrošači mogu biti sigurni da svakim gutljajem Karlovačkog piva pomažu domaćoj poljoprivredi te istovremeno uživaju u nečemu što su domaći poljoprivrednici uzgojili na svojim poljima. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Uskoro 12. „Mjesec plave ribe“ u Crikvenici! I plav i zdrav s bogatim programom
PROMO

Uskoro 12. „Mjesec plave ribe“ u Crikvenici! I plav i zdrav s bogatim programom

Ovogodišnji „Mjesec plave ribe“ održava se od 20. rujna do 20. listopada, a ovaj vikend očekuju vas klapa Cambi i Tedi Spalato i grupa „Vigor“

Zdravko Jurčec: 'Jadransko-jonski koridor od Splita bi napravio  Barcelonu Jadrana'
PROMO

Zdravko Jurčec: 'Jadransko-jonski koridor od Splita bi napravio Barcelonu Jadrana'

Na 8. Danima otvorenih vrata Društva građevinskih inženjera Zagreb u petak, 20. rujna, središnja tema bit će 'Željeznice', ključni aspekt u razvoju održive i efikasne prometne infrastrukture koja povezuje naše gradove, regije, pa i cijelu Europu
Mirisni jesenski recepti koji će zadovoljiti sva osjetila
PROMO

Mirisni jesenski recepti koji će zadovoljiti sva osjetila

Jesen donosi hladnije dane, zlatno lišće i vrijeme kada kućna atmosfera postaje idealna za kuhanje mirisnih i ukusnih obroka, a što može bolje pratiti ovo doba godine od tople, sezonske hrane pripremljene s ljubavlju i preciznošću u modernoj kuhinji?