Obavijesti

Promo sadržaj

Poljoprivrednici, ove potpore nikako nemojte propustiti

Poljoprivrednici, ove potpore nikako nemojte propustiti

Osječko-baranjska županija je objavila javni poziv za subvencioniranje troškova usluge klanja domaćih životinja u tri kategorije koje se penju do čak 80% financijske potpore

Poljoprivrednici s područja Osječko-baranjske županije u 2022. godini ostvaruju pravo na nepovratna financijska sredstva iz proračuna Osječko-baranjske županije za troškove usluga klanja, a koji su nastali nakon 15. studenog 2021. godine. Potpore se odobravaju poljoprivrednicima za troškove usluge klanja domaćih životinja isključivo u za to registriranim klaonicama.

Mesna industrija Ravlić je jedan o rijetkih registriranih objekata na području Osječko-baranjske županije koja nudi usluge klanja. Prema cjeniku Mesne industrije Ravlić, a nakon povrata sredstava, poljoprivrednike će usluge klanja svinja do 130 kg žive vage koštati 0,20 kn po kg, od 130 kg do 160 kg žive vage 0,24 kn po kg, a za tovljenike teže od 160 kg samo 0,26 kn po kg. Na sve navedene iznose se primjenjuje pripadajuća PDV stopa od 25%. Usluge klanja goveda svih kategorija prema istom cjeniku će u konačnici opteretiti poljoprivrednike za 150 kn po komadu bez uračunatog PDV-a.

Potpore se ne dodjeljuju za troškove PDV-a i drugih poreza, carina i druge srodne troškove.

Intenzitet potpora se razlikuju prema vrsti domaćih životinja pa povrat sredstava za usluge klanja svinja, koza i ovaca iznose do 80% troška, a za goveda do 70% troška svih kategorija tih domaćih životinja.

Godišnji iznos potpore je ograničen na 5.000 kn za usluge klanja svinja, na 10.000 kn za usluge klanja goveda te 3.000 kn za usluge klanja ovaca i koza.

Ukoliko je korisnik potpore mlađi od 40 godina u godini podnošenja zahtjeva, iznos godišnjih potpora se povisuje za 20% te za usluge klanja svinja iznosi 6.000 kn, za goveda 12.000 kn, a za usluge klanja koza i ovaca 3.600 kn.

Sve informacije se mogu potražiti na web sjedištu Osječko-baranjske županije pri Upravnom odjelu za poljoprivredu i ruralni razvoj ili u Mesnoj industriji Ravlić koja će vas rado uputiti u sve detalje kako možete ostvariti ove značajne povrate nastalih troškova pri uslugama klanja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!
PROMO

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!

Najbolja i najkvalitetnija PVC i ALU proizvedena u Hrvatskoj dostupna je svakome. Utoplite svoj dom, osvježite ga novom stolarijom i najvažnije – smanjite režijske troškove.
Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet
PROMO

Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet

Cilj kampanje je potaknuti na razmišljanje o negativnim stereotipima vezanim uz one najstrastvenije navijače i na taj način nogomet učiniti uključivijim sportom za sve