Obavijesti

Promo sadržaj

Postignite uspjeh svakog projekta uz Učilište EU PROJEKTI

Postignite uspjeh svakog projekta uz Učilište EU PROJEKTI
4

Učilište EU PROJEKTI – Ustanova za obrazovanje odraslih, upisuje polaznike u nove obrazovne grupe po akcijskim cijenama!

Kao ključni izazovi s kojima se suočavaju projekti u Hrvatskoj evidentirani su kašnjenje u provedbi projekata uzrokovano brojnim disrupcijama, povećanje cijena radova i dobara koji u konačnici povećavaju ukupne troškove te nedovoljno razvijene kompetencije projektnih timova zaduženih za implementaciju složenih projekata. Međutim, zabrinjava i to što Hrvatska kasni za svjetskim trendovima i nedovoljno se fokusira na dobrobiti koje projekti stvaraju za širu zajednicu.

U nastavku pročitajte neke od ključnih koraka ukoliko želite uspješno upravljati projektima:

1. POSTAVITE JASAN PROJEKTNI PLAN!

Svaki uspješan projekt započinje jasno definiranim projektnim planom. To uključuje identifikaciju ciljeva, aktivnosti, rokova, resursa i odgovornosti. Jasan projektni plan osigurava usklađenost svih dionika i omogućuje precizno vođenje projekta od početka do kraja.

2. KONTINUIRANO PRATITE NAPREDAK PROJEKTA!

Redovito praćenje napretka projekta ključno je za uspješno upravljanje. Ono vam omogućuje identifikaciju eventualnih odstupanja od plana, pravovremeno otkrivanje problema i poduzimanje korektivnih mjera. Kontinuirano praćenje osigurava ostajanje projekta na pravome putu i omogućuje vam donošenje odluka.

3. OSIGURAJTE EFIKASNU KOMUNIKACIJU U PROJEKTU!

Komunikacija je kamen temeljac uspješnog upravljanja projektima. Redovita, transparentna i učinkovita komunikacija između svih dionika projekta ključna je za razumijevanje očekivanja, dijeljenje informacija i rješavanje problema. Snažna komunikacija osigurava da svi budu na istoj strani te doprinosi uspješnom izvršenju projekta.

4. UPRAVLJAJTE PROJEKTNIM RIZICIMA!

Svaki projekt nosi određene rizike te ih je ključno prepoznati i upravljati njima na pravilan način. Identifikacija potencijalnih rizika, izrada strategija za njihovo smanjenje ili eliminaciju te praćenje i upravljanje rizicima tijekom cijelog projekta ključni su faktori koji smanjuju negativne utjecaje i osiguravaju uspješno izvršenje.

5. RAZVIJAJTE PROJEKTNE KOMPETENCIJE ČLANOVA PROJEKTNOG TIMA!

Ključno za uspješno upravljanje projektima svakako je i imati tim s pravim znanjima i vještinama. Tim treba biti dobro usklađen, raznolikih kompetencija, koje su relevantne za projektne zahtjeve. Svaki član tima trebao bi imati jasno definirane uloge i odgovornosti, kako bi se osigurala učinkovita suradnja i sinergija među članovima tima. Ukoliko želite razviti projektne kompetencije kod voditelja projekata ali i svih ostalih članova projektnih timova, potrebno je ulagati u njihovo obrazovanje.

Upišite obrazovni program registriran sukladno međunarodnom International Project Management Association (IPMA) sustavu "Projektni menadžment" koji se održava ONLINE u prvom specijaliziranom učilištu za EU fondove i projektni menadžment u Hrvatskoj!

Učilište EU PROJEKTI – Ustanova za obrazovanje odraslih, upisuje polaznike u nove obrazovne grupe po akcijskim cijenama! Učite od iskusnih voditelja projekata, s velikim praktičnim iskustvom stečenim na nekim od najvećih projekata u Hrvatskoj i široj regiji!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Slavimo Majčin dan: Osvojite nezaboravan vikend program za majke i kćeri!
NAGRADNI NATJEČAJ

Slavimo Majčin dan: Osvojite nezaboravan vikend program za majke i kćeri!

Darujemo čitateljice s programom Ženski vikend Hrvatskom/Women’s days by modniALMAnah! Napišite zašto baš vi i vaša mama trebate osvojiti ovaj vikend, a mi nagrađujemo tri najbolja odgovora.

Rekordan broj prijava za Kaufland školu voća i povrća
PROMO

Rekordan broj prijava za Kaufland školu voća i povrća

272 osnovne škole žele dobivati besplatno svježe voće i povrće iz Kauflanda
Cedevita pokrenula novu digitalnu platformu
PROMO

Cedevita pokrenula novu digitalnu platformu

Upoznajte CE svijet