Povećanje prihoda i konkurentnosti proizvoda uz potporu iz EU fondova | 24sata
Obavijesti

Promo sadržaj

Povećanje prihoda i konkurentnosti proizvoda uz potporu iz EU fondova

Povećanje prihoda i konkurentnosti proizvoda uz potporu iz EU fondova
2

Hrvatska poduzeća prepoznala su EU fondove kao izniman potencijal za rast i razvoj te konkuriranje na domaćem i inozemnom tržištu.

Prijavom svojih projekata na natječaj, osigurala su značajnu potporu kroz Operativni program „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ u sklopu kojeg je poduzetnicima na raspolaganju bilo čak 585,7 milijuna eura namijenjenih ulaganjima u bolji pristup financiranju za male i srednje poduzetnike, poboljšanje razvoja i rasta malih i srednjih poduzetnika na domaćim i stranim tržištima te poboljšanje inovativnost malih i srednjih poduzetnika uz omogućavanje povoljnog okruženja za razvoj poduzetništva. 

Kao istaknuti primjer, samoborska tvrtka za proizvodnju radarske tehnologije Geolux d.o.o je za projekt pod nazivom „Uvođenje integriranog sustava upravljanja kvalitetom i okolišem“ osigurala 89.120,21 kn bespovratnih sredstava iz EU fondova pri čemu je ukupna vrijednost projekta iznosila 131.059,14 kn. Projektom su uvedene međunarodno priznate norme upravljanja kvalitetom i zaštitom okoliša, a po završetku projekta tvrtka je smanjila troškove poslovanja te povećala prihode od prodaje na domaćem i inozemnom tržištu koje danas uključuje gotovo 50 zemalja. 

Bespovratna sredstva iz EU fondova iskoristila je i zadarska tvrtka Marex Elektrostroj d.o.o. koja je renomirani proizvođač priključnih elektro ormara za marine i kampove. Za projekt „Povećanje konkurentnosti uvođenjem certificiranih proizvoda“ u vrijednosti od 691.625,00 kn osigurali su 470.300,00 kn bespovratnih sredstava. Marex Elektrostroj je kroz projekt certificario proizvode iz svog asortimana oznakom CE, što im je omogućilo usklađivanje 17 proizvoda s normama zakonodavstva Europske unije i time postigli smanjenje rashoda te povećanu produktivnost i učinkovitost svog poslovanja, kao i konkurentnost na domaćem i inozemnom tržištu. 

Ovakvi uspješni EU projekti hrvatskih poduzeća mogu poslužiti kao odličan primjer i poticaj drugim hrvatskih poduzećima da svoje projekte prijave na natječaje za dodjelu sredstava iz fondova Europske unije. Ono što poduzetnicima svakako ide u prilog je činjenica da je Vlada usvojila novu kartu regionalnih potpora za razdoblje od 2022. do 2027. kojom je intenzitet potpore postao još veći, a uvjeti za poduzetnike povoljniji. 

Više informacija o primjerima uspješnih projekata i mogućnostima financiranja bespovratnim sredstvima iz fondova Europske unije potražite na stranici strukturnifondovi.hr.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

5 najčešćih pitanja vezano uz pojavu vlage ili plijesni u kući/stanu
PROMO

5 najčešćih pitanja vezano uz pojavu vlage ili plijesni u kući/stanu

Kupaonica, kuhinja, suterenski i podrumski prostori, ali zapravo u svim prostorima u kojima boravimo trebamo osigurati adekvatan protok zraka kako bi isključili mogućnost nastanka vlage, a time i plijesni

Savršena kombinacija: tanko i lagano prijenosno računalo s velikim zaslonom
PROMO

Savršena kombinacija: tanko i lagano prijenosno računalo s velikim zaslonom

Napravljeno od neobičnog materijala Ceraluminuma i sa superiornim mogućnostima umjetne inteligencije, ovo će prijenosno računalo osvojiti vaše srce
Dugoročna studija BMC otkrila kako ukloniti celulit
PROMO

Dugoročna studija BMC otkrila kako ukloniti celulit

BMC Complementary Medicine and Therapies je znanstveni časopis porijeklom iz Ujedinjenog Kraljevstva (Velika Britanija) koji izdaje izdavačka kuća BioMed Central