Obavijesti

Promo sadržaj

Povećanje prihoda i konkurentnosti proizvoda uz potporu iz EU fondova

Povećanje prihoda i konkurentnosti proizvoda uz potporu iz EU fondova
2

Hrvatska poduzeća prepoznala su EU fondove kao izniman potencijal za rast i razvoj te konkuriranje na domaćem i inozemnom tržištu.

Prijavom svojih projekata na natječaj, osigurala su značajnu potporu kroz Operativni program „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ u sklopu kojeg je poduzetnicima na raspolaganju bilo čak 585,7 milijuna eura namijenjenih ulaganjima u bolji pristup financiranju za male i srednje poduzetnike, poboljšanje razvoja i rasta malih i srednjih poduzetnika na domaćim i stranim tržištima te poboljšanje inovativnost malih i srednjih poduzetnika uz omogućavanje povoljnog okruženja za razvoj poduzetništva. 

Kao istaknuti primjer, samoborska tvrtka za proizvodnju radarske tehnologije Geolux d.o.o je za projekt pod nazivom „Uvođenje integriranog sustava upravljanja kvalitetom i okolišem“ osigurala 89.120,21 kn bespovratnih sredstava iz EU fondova pri čemu je ukupna vrijednost projekta iznosila 131.059,14 kn. Projektom su uvedene međunarodno priznate norme upravljanja kvalitetom i zaštitom okoliša, a po završetku projekta tvrtka je smanjila troškove poslovanja te povećala prihode od prodaje na domaćem i inozemnom tržištu koje danas uključuje gotovo 50 zemalja. 

Bespovratna sredstva iz EU fondova iskoristila je i zadarska tvrtka Marex Elektrostroj d.o.o. koja je renomirani proizvođač priključnih elektro ormara za marine i kampove. Za projekt „Povećanje konkurentnosti uvođenjem certificiranih proizvoda“ u vrijednosti od 691.625,00 kn osigurali su 470.300,00 kn bespovratnih sredstava. Marex Elektrostroj je kroz projekt certificario proizvode iz svog asortimana oznakom CE, što im je omogućilo usklađivanje 17 proizvoda s normama zakonodavstva Europske unije i time postigli smanjenje rashoda te povećanu produktivnost i učinkovitost svog poslovanja, kao i konkurentnost na domaćem i inozemnom tržištu. 

Ovakvi uspješni EU projekti hrvatskih poduzeća mogu poslužiti kao odličan primjer i poticaj drugim hrvatskih poduzećima da svoje projekte prijave na natječaje za dodjelu sredstava iz fondova Europske unije. Ono što poduzetnicima svakako ide u prilog je činjenica da je Vlada usvojila novu kartu regionalnih potpora za razdoblje od 2022. do 2027. kojom je intenzitet potpore postao još veći, a uvjeti za poduzetnike povoljniji. 

Više informacija o primjerima uspješnih projekata i mogućnostima financiranja bespovratnim sredstvima iz fondova Europske unije potražite na stranici strukturnifondovi.hr.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?
sadržaj donosi petrol

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?

Suočeni s intenzivnom konkurencijom na tržištu rada, poslodavci se nalaze pred jednim od najvećih izazova: kako privući i zadržati kvalitetne radnike?
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.