Obavijesti

Promo sadržaj

Povratak u prirodu: Početak sezone početak je radova u vrtu

Povratak u prirodu: Početak sezone početak je radova u vrtu
6

Odmah na početku godine očekuju nas brojni vrtni zadaci. Potrebno je pripremiti grede, poravnati zemlju, pograbiti ostatke trave s travnjaka, ukloniti korov i mahovinu, pomesti staze oko kuće...

Počinjemo s nasadima šarenog cvijeća, koje će tijekom sezone krasiti naše staze u vrtu ili uljepšati balkone visećim cvijećem.

U proljeće kada tlo više nije smrznuto, sadimo ukrasno drveće koje ljeti daruje i hlad.

Sadimo drveće koje će nas obradovati lijepim cvjetovima već u proljeće i pružiti nam hladovinu u ljetnim mjesecima. Trešnje, breskve ili šljive sade se odmah u proljeće, kada tlo više nije smrznuto. Tlo je treba isušiti, posipa se gnojivo u iskopanu rupu i doda sloj zemlje. Prilikom sadnje sadnica je uskraćena jer se time potiče rast. Prije sadnje namočite korijenje u vodu i odrežite oštećeno korijenje.

Za sve zahtjevnije vrtlarske zadatke potreban vam je pouzdan, robustan i jednostavan alat. Svi ti zadaci zahtijevaju različite alate, što znači puno prostora u vašim vrtnim šupama. GARDENA combisystem olakšava pričvršćivanje različitih alata na samo jedan držač. Time se štedi puno prostora, a ujedno je i izuzetno ugodno kod upotrebe.

Prikladni alati GARDENA combisystem brinu za sve zahtjevne vrtne zadatke.

Čim se tlo zagrije, a temperature se navečer više ne spuste ispod osam stupnjeva, vrijeme je za pripremu cvjetnjaka i početak sadnje povrća i začina. Rajčica, mrkva, rotkvica, tikvice i bosiljak jedva čekaju da budu posađeni na najsunčanijem mjestu u vrtu. Da bi rajčica dobila puni okus, osigurajte joj najmanje šest sati sunčeve svjetlosti. Prije sadnje prvo opustite tlo, dodajte gnojivo i ugradite potpore kako kasnije ne bi oštetili korijenje. Kultivatori Combisystem pomažu u otpuštanju zbijenog, laganog do srednje teškog tla u povrtnjacima i cvjetnjacima, prozračivanju i uklanjanju nečistoće s vrtnih staza.

GARDENA combisystem Čistač žljebova s priključkom za vodu osigurava udobno i sigurno uklanjanje prljavštine iz žljebova.

Očistite terasu, staze i dvorište

Prije nego što vaš vrt zaista zaživi i terasa opet bude pogodna za toplije mjesece, morate obaviti još nekoliko zadataka. Krovni odljevi prekriveni mahovinom, preplavljuju lišće i druge ostatke na vašoj terasi, a mogu čak oštetiti krov i fasadu. Čišćenje na visini može biti opasno, pa je zato GARDENA combisystem Čistač žljebova s integriranim priključkom za vodu iznimno koristan. Uklonite nakupljene ostatke iz žlijeba na siguran i prikladan način s poda.

Preuređeni GARDENA combisystem Metla za terase sada još bolje uklanja prljavštinu s terasa i balkona.

Prije premještanja roštilja i vrtnog namještaja iz garaže u vrt, uklonite prljavštinu i paučinu s vanjskih površina. Pri čišćenju zidova i uglova važno je koristiti čistu opremu. Najbrži način čišćenja je metlom, kutnom metlom i četkom za ribanje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.