Obavijesti

Promo sadržaj

Pravac Crikvenica! Zove te Jole, Jole!

Pravac Crikvenica! Zove te Jole, Jole!
8

Više od maske, više od našminkanog lica – Maškare Crikvenica!

Maškare su u crikveničkome kraju oduvijek bile jedan od najomiljenijih oblika razonode, koji u sebi krije simboliku dozivanja proljeća i tjeranja duhova zime, igre zamjene uloga i identiteta, rješavanja tereta prošlosti i otvaranja novih, boljih mogućnosti. Ulice stare Crikvenice bile su ispunjene maštovitim dječjim i odraslim krinkama i originalnim načinima zabave, a zasigurno su najpoznatije utrke na magarcima, kojih se mnogi još prisjećaju s osmijehom…

Suvremena Crikvenica nastoji sačuvati vrijednosti kulturne baštine, njeguje naslijeđenu tradiciju Maškara, uobličuje je u moderno ruho i prilagođava bržem ritmu života, kreira nove običaje, a istovremeno slijedi, poštuje i s ponosom se prisjeća starih…

Ovogodišnje „Maškare“ započele su maškaranim druženjima u Matkovićima i na Dugi, gdje su ugošćene maškarane grupe s područja Rivijere i okolice, a potom je Rivijera Crikvenica nastavila biti najrazigranija destinacija u ovom razdoblju godine!

Centar maškaranih zbivanja 27. siječnja je postao šator na Trgu Stjepana Radića, gdje su svi posjetitelji mogli uživati u plesnom ritmu „Grooversa“ i „Fortunala“. Kruna „Maškara“ svake su godine zasigurno dvije maškarane povorke – Dječja i Velika.

Lijepo vrijeme i već tradicionalno zagarantirana zabava u Crikvenicu su privukle veliki broj posjetitelja i oko 2.500 sudionika povorki. Dobru zabavu s pozornice su poticali voditelji Gracian Čop i Katarina Stojević tijekom Dječje povorke, dok se za vrijeme Velike maškarane povorke Čopu pridružio Josip Krmpotić. Nakon održanih povorki, zabava se preselila u šator uz nastupe glazbenih sastava „Koktelsi“ i „Point“.

„Jako smo zadovoljni fenomenalnom maškaranom energijom u Crikvenici! Kreativni kostimi, nasmijana lica, respektabilan broj sudionika i posjetitelja, a i vrijeme nam je 'išlo na ruku'! Već se sada veselimo sljedećim povorkama i željno ih iščekujemo“, rekla je direktorica TZG Crikvenice Marijana Biondić. Svi koji nisu imali tu sreću biti dio predivne nedjelje u Crikvenici, imali su mogućnost praćenja povorki u prijenosu uživo na web stranici www.maskare.net.

Ta je stranica pravo vrelo dobrih informacija te na njoj možete pronaći najšareniju foto galeriju, informacije o ostatku programa „Maškara“ ne samo u Crikvenici, već i u Selcu i Jadranovu, posebnu ponudu smještaja, iznenađenja koja donosi „Vesela maškarana škrinjica“, ali i vozni red maškaranog city busa.

8
| Foto: Miroslav_Matejcic

Ono što nikako ne trebate propustiti jest nastup kralja dobre zabave 3. veljače u šatoru na Trgu Stjepana Radića. Jole će dovesti atmosferu do usijanja! Budite i vi dio ove glazbeno-maškarane priče. Ulaz za sve maškarane posjetitelje je besplatan, a oni koje dođu bez maske ulaznicu će platiti 5,00 eura.

Hotelska tvrtka „Jadran Hotels & Camps“ poziva na „Karnevalski vikend“ od 10. do 12. veljače po promotivnoj cijeni u Boutique hotelu „Esplanade“ u Crikvenici. Također, 10. veljače na istom vas mjestu očekuje Maškarana večera. Više o ponudama pogledajte na https://www.jadran-crikvenica.hr/hr/posebne-ponude.

Organizator: TZG Crikvenice

Suorganizator: „Jarun ideja“ d.o.o.

Partneri u projektu: Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica Kvarnera, Grad Crikvenica, „Jadran“ d.d. Crikvenica, Hotel „Marina“ Selce, Vinarija „Pavlomir“, „Eko-Murvica“ d.o.o., Županijska lučka uprava – Ispostava Crikvenica, OŠ Zvonka Cara, Dječji vrtić „Radost“, Društvo „Naša djeca“ Grada Crikvenice, Udruga umirovljenika Grada Crikvenice „Sunce“, Udruga umirovljenika Grada Crikvenice i Općine Vinodol, Planinarsko društvo „Strilež“, Udruge za očuvanje narodnih običaja – „Matkovići“, „Duga“ i „Gornji kraj“, Udruga mladih „Selce“, KUD „Martin Matetić“ Jadranovo, „De Carina“ d.o.o., „Sfera“ Crikvenica

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura