Obavijesti

Promo sadržaj

Pravilno zalijevanje i štednja vode u vašem vrtu

Pravilno zalijevanje i štednja vode u vašem vrtu
5

Učinkovito zalijevanje osigurava bolju berbu i daje veće i zdravije plodove

Ljeti voda brzo isparava

Zalijevanje je dugotrajan postupak posebno ljeti, kad voda na visokim temperaturama brzo isparava. Učinkovito zalijevanje osigurava bolju žetvu, čuva okoliš, štedi vodu i štedi novac. Optimalna opskrba vodom osigurava bolju žetvu, zdrav rast i manje bolesti. Automatski sustavi za zalijevanje uštede do 70% vode u usporedbi s uobičajenim načinima zalijevanja. Unatoč uštedi, biljkama osiguravamo dovoljnu količinu vode koja im je potrebna za uzgoj.

Učinkovito zalijevanje osigurava bolju berbu i daje veće i zdravije plodove

Učinkovito sprječava truljenje

U studiji Sveučilišta primijenjenih znanosti Weihenstephan-Triesdorf, 2018. godine, u stakleniku i na otvorenom testirani su različiti sustavi navodnjavanja. Proučavan je bio utjecaj na salatu, rajčicu, kelj i mješavinu začina. Eksperimenti u stakleniku sa salatom i rajčicama pokazali su da se biljke navodnjavanjem kap po kap, ističu kvalitetom od biljaka koje se zalijevaju ručno. Navodnjavanjem kap po kap, stvara se znatno veća količina rajčice i smanjuje mogućnost truljenja voća iznutra.

Navodnjavanje kap po kap također opskrbljuje vodom dublje slojeve tla, sve do korijena vaših biljaka

Lagano opskrbljivanje vodom kap po kap, omogućuje da voda prodre dublje u tlo u usporedbi s ručnim zalijevanjem, koje uglavnom poplavi samo površinu. Navodnjavanje kap po kap pokazalo se posebno učinkovitim na ilovastim tlima, jer je voda dovedena na površinu i u dublje slojeve tla. Zahvaljujući velikoj preciznosti GARDENA Micro-Drip-System i ravnomjernoj raspodjeli vode, biljka će dobivati vodu tamo gdje joj je i potrebna – pri korijenu.

Prekrasan vrt sa zdravim biljkama

Navodnjavanje biljaka kap po kap iznimno je precizno. Automatsko zalijevanje je učinkovito jer biljke dobivaju dovoljno vode u pravo vrijeme i u pravim vremenskim intervalima. Sustavi navodnjavanja kap po kap GARDENA optimalno opskrbljuju povrće i pružaju razvijenije i zdravije biljke. Tijekom godišnjeg u pomoć vam dolaze kompleti za Automatsko navodnjavanje za vrijeme godišnjeg odmora. GARDENA AquaBloom na solarni pogon pruža neovisnu opskrbu navodnjavanjem kap po kap do 20 biljaka, bez priključka na struju ili slavinu.

GARDENA AquaBloom na solarnim pogon, samostalno zalijeva vaše biljke kad vas nema

Automatsko zalijevanje i ušteda vode

Automatsko zalijevanje oslobodit će vaše vrijeme, tako da ćete se moći opustiti i uživati ljeti u svojem vrtu. Automatsko zalijevanje posebno je učinkovito kada se koristi sustav koji uključuje GARDENA Računalo za navodnjavanje Bluetooth®. Računalo za navodnjavanje odgovorno je za zalijevanje rano ujutro ili kada vas nema. Vi odlučujete kada i koliko često ćete zalijevati svoje biljke - onda će se računalo za navodnjavanje pobrinuti za zalijevanje vašeg vrta. Po potrebi se može postaviti stanka za kišu kako biste osigurali da vaš vrt tijekom kišnog tjedna ne bude nepotrebno zalijevan.

GARDENA Računalo za navodnjavanje Bluetooth® omogućuje vam upravljanje putem pametnog telefona ili tableta s udaljenosti do 10 metara
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Hrvatska crkva svetog Jeronima u Rimu
PROMO

Hrvatska crkva svetog Jeronima u Rimu

Otkrijte priču o hrabrom činu izgradnje hrvatske crkve sv. Jeronima u Rimu za vrijeme Sikstovog pontifikata

Damjan Rudež - Od NBA igrača do uspješnog poduzetništva
PROMO

Damjan Rudež - Od NBA igrača do uspješnog poduzetništva

Damjan Rudež, novi predavač Skill Boxa, profesionalni košarkaš, najbolji je primjer mladima kako je na svom putu odabrane karijere pa potom ulaganjem u svoje obrazovanje, nastavio putem uspješnog poduzetnika.
Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin