'Premium program' ove godine bogatiji i kreativniji u izboru kanala komunikacije s publikom | 24sata
Obavijesti

Promo sadržaj

'Premium program' ove godine bogatiji i kreativniji u izboru kanala komunikacije s publikom

'Premium program' ove godine bogatiji i kreativniji u izboru kanala komunikacije s publikom
3

Kroz projekt će se sajamske aktivnosti preseliti online od 10. do 15. studenoga, a više od 120 knjižara diljem Hrvatske nudit će knjige s popustima od 20 do čak 90 posto.

VIDEO

Projekt Zajednice nakladnika i knjižara HGK pod nazivom Knjiga svima i svuda omogućit će ljubiteljima pisane riječi, koji su ove godine zbog epidemiološke situacije ostali zakinuti za najveći domaći sajam knjiga, priliku da ipak kupe omiljene naslove po akcijskim cijenama.

Ali, projekt „Knjiga svima i svuda“ nisu samo popusti i prodaja knjiga.

I u ovu akciju, Zajednica nakladnika i knjižara HGK uklopila je kulturni program kojeg svake godine organizira za vrijeme trajanja Interlibera, a pod imenom - PREMIUM PROGRAM.

Ovogodišnji se, uglavnom, odvija na daljinu i to većinom na Trećem programu HRTa, dok se manji dio organizira uživo i to u Knjižnici Grada Zagreba 'Marija Jurić Zagorka' i to u suradnji s hrvatskim P.E.N. centrom.

Osim na HRTu, program će biti dostupan i preko ZNK YouTube kanala kao i na stranicama 24 sata i Expressa. No, prije toga će tri nova formata imati premijeru na HRT3.

Središnji format Hitno, preporučeno: knjiga u polasatnom trajanju će, u vidu klasične književne promocije u kojoj sudjeluje autor, moderator i predstavljač ili više njih, predstaviti prozne novitete. Bit će to romani koji još nisu imali značajnije TV predstavljanje niti zagrebačke promocije - Sinovi, kćeri Ivane Bodrožić, Mladenka kostonoga Želimira Periša, Devet života gospođe Adele Nade Gašić i Putujuće kazalište Zorana Ferića. U istom formatu bit će predstavljena i publicistička knjiga povjesničara Miroslava Akmadže Franjo Kuharić: kardinal i vlast i strip autor, Danijel Žeželj, sa svojom Fractaliom, posvećenoj Van Goghu.

Za ovu priliku patentiran je i kratki format Zona ozona koji predstavlja sedam suvremenih pjesnika kratkim uvodom i poezijom u njihovoj izvedbi u trajanju od nekoliko minuta i tako bogati arhivu snimaka autora koja je upotrebljiva u različitim situacijama, od festivalskih, do promotivnih, za TV kalendar ili pak u monografske svrhe. Tako su, uz kratak uvod predstavljača, snimljeni i arhivirani: Monika Herceg, Alen Brlek, Dorta Jagić, Miroslav Kirin, Žarko Jovanovski, Evelina Rudan i Marko Tomaš.

Treći format je Mali odmor koji traje, kao što mu ime kaže, pet minuta, a predstavlja slikovnice u terminu nakon završene TV škole. U njemu će biti predstavljene slikovnice kao zajednički rad pisaca i ilustratora, i baš će se inzistirati na kreativnoj suradnji i međuigri. U parovima će tako nastupiti Mladen Kopjar i Davor Pavelić, Roman Simić i Manule Šumberac, Silvija Šestio i Vanda Čižmek, dvije Jelene, Pervan i Brezovec.

Zaključna, retrospektivna emisija će prikazati još predstavljanja knjiga koje će integralno biti prikazane na YouTube kanalu ZNK.

Na istom kanalu će se pojaviti i dva programa koja ZNK ostvaruje u suradnji s hrvatskim P.E.N. centrom, predstavljanje roman nagrađenog NIN-ovom nagradom „Pas i kontrabas“ Saše Ilića i predstavljanje dragocjenog prevoditelja s hrvatskog na engleski i znalca književnosti, Willa Firtha, koji će sudjelovati i u predstavljanju sabranih djela Bekima Sejranovića.

Naravno, ovo ni izbliza nije sav Premium program, zato, pratite platformu Knjiga svima i svuda i njezine ekstenzije, uključite se u multišering svojim stranicama i FBookom, učinimo da knjiga bude dostupna svima i svuda, što je i agenda platforme.

Raspored programa dostupan je ovdje .

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Osjetite bezbrižnost godišnjeg odmora i izbjegnite najčešće ljetne prevare koje vrebaju
PROMO

Osjetite bezbrižnost godišnjeg odmora i izbjegnite najčešće ljetne prevare koje vrebaju

Uz pomoć Aircash Mastercard kartice novac možete držati na jednome mjestu i kontrolirati troškove. Dobra stvar je i da Airchash karticu možete napuniti gotovinom na preko 100.000 prodajnih mjesta u EU

Održiva energetska rješenja za svijetlu budućnost
PROMO

Održiva energetska rješenja za svijetlu budućnost

Na tržištu obnovljive energije, relativno nova, ali brzorastuća privatna tvrtka, Minergy, brzo se istaknula svojim inovativnim pristupom i vrhunskom kvalitetom usluga
Otvorene još jedne plodine u Poreču
PROMO

Otvorene još jedne plodine u Poreču

Istra je dobila još jedan moderan supermarket Plodina, otvoren u subotu u Žbandaju blizu Poreča. Treći je to supermarket Plodina u Poreču, a ukupno 138. u cijeloj Hrvatskoj.