Obavijesti

Promo sadržaj

Priča o ručno rađenim raviolima pa-Šta priča je i o odlučnosti jedne mame

Priča o ručno rađenim raviolima pa-Šta priča je i o odlučnosti jedne mame
4

Veliko zanimanje među svima koji vole dobro pojesti, kao i onima koji vode aktivan život i žele u nekoliko minuta pripremiti ukusan obrok od pažljivo biranih sastojaka, pobudili su ručno rađeni ravioli pa-Šta

Dolaze s tri punjenja - od krem sira i pršuta, zatim od svježeg kravljeg sira, ricotte i Grana Padana te u kombinaciji triju sireva pomiješanih sa špinatom preprženim na maslacu. Uz okus, a zahvaljujući i bojama koje dolaze od cikle i domaćih jaja, zanimljivi pa-Šta ravioli ni ne mogu proći nezapaženo. Prilikom njihove izrade, uvijek se pomno pazi da se glavni sastojci nabavljaju na domaćem tržištu. Tko jednom kuša pa-Šta raviole, uvijek će u zamrzivaču imati barem jedno pakiranje spremno.

Ove maštovite, jedinstvene i prije svega ukusne proizvode osmislila je Renata Burić iz Zagreba, kandidatkinja druge sezone projekta “Startaj Hrvatska”. Riječ je o društveno odgovornom projektu pokrenutom kako bi SPAR Hrvatska i Nova TV inovativnim hrvatskim poduzetnicima i startupima pomogli u plasmanu njihovih proizvoda na police velikog trgovačkog lanca. Kako je pokazala prva emisija, emitirana u subotu, iza brenda pa-Šta stoji i dirljiva osobna priča. Renatu je, naime, u dobi od dvije godine udomila obitelj porijeklom iz Zagorja. Među sjećanjima iz tog vremena su mirisi, okusi i tradicija pravljenja domaće, okusom bogate tjestenine i štrukli. Upravo te uspomene, pokazat će vrijeme, bit će ključne za nastanak pa-Šta brenda.

I godine koje su uslijedile nastavile su nositi različite izazove, ali se Renata niti u jednom trenutku nije pokolebala. U dobi od 19 godina postala je majka i od tada je tražila rješenja kako da svojoj obitelji osigura sve što joj treba. Uslijed pandemije ostala je bez posla u ugostiteljstvu, a na privremenom poslu koji je našla nakon toga imala je osjećaj da ne iskorištava dovoljno svoje potencijale. Ideju za pokretanje proizvodnje pa-Šta raviola dobila je na platformi za prodaju domaćih proizvoda, kada je vidjela da u ponudi nema punjenih raviola. Kao u svakoj dobroj priči, nedugo nakon pogled joj je pao na mašinicu za izradu tjestenine, a potom i sinula misao: “Zašto ne bih pokušala proizvoditi svoju tjesteninu?”.

Kroz sve životne prepreke koje je uspješno savladala, Renata je pokazala da je odlučnost jedna od njezinih najsnažnijih karakteristika. Prvu narudžbu pa-Šta raviola je, u nedostatku novca da vrati kupcu ostatak, na kraju poklonila, ni ne sluteći da će se dobar glas daleko čuti. Sa sve većim rastom potražnje, Renata je počela shvaćati da će morati ozbiljno prionuti poslu, a u ključnom trenutku je ugledala i projekt  “Startaj Hrvatska”. Ne dvojeći ni sekunde, prepoznala je u tome svoju veliku priliku da radi ono što voli.

Uz želju da uz sve to bude primjer i podrška danas 11-godišnjem sinu Nikoli, u projekt  “Startaj Hrvatska” prijavila se s odličnim proizvodom, ali i s pogonom kućne radinosti koji je trebao stasati u nešto ozbiljnije. Ipak, uz puno volje, truda i strpljenja te uz podršku stručnog tima kompanije SPAR Hrvatska, Renatin pogon za proizvodnju tjestenine je renoviran, obnovljen je dodatni objekt za skladištenje, kupljeni su strojevi i ishođene su sve potrebne dozvole i certifikati.

Zahvaljujući tome, danas Renatine pa-Šta raviole možete pronaći u svim INTERSPAR hipermarketima i odabranim SPAR supermarketima diljem Hrvatske. Uz nju, za titulu HIT proizvoda 2021. natječe se još sedmero kandidata. Njihove životne i poduzetničke priče možemo pratiti subotom u 18:15 na Novoj TV.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?
sadržaj donosi petrol

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?

Suočeni s intenzivnom konkurencijom na tržištu rada, poslodavci se nalaze pred jednim od najvećih izazova: kako privući i zadržati kvalitetne radnike?

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.
Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.