Obavijesti

Promo sadržaj

Prijavi se na Green Run utrku - trči za prirodu i osvoji vrijedne nagrade!

Prijavi se na Green Run utrku - trči za prirodu i osvoji vrijedne nagrade!
4

U prostoru WESPA Spaces održana je konferencija za medije u kojoj je predstavljena GREEN RUN prva zelena utrka koja će se održati 24. listopada na zagrebačkom Jarunu već četvrtu godinu. Pozitivnu energiju utrke i ove godine prepoznao je HEP kao generalni pokrovitelj utrke.

Glavni cilj ove utrke je otrčati 10 000 kilometara te time skupiti 10 000 kuna donacije Boranki kako bi ponovno zazelenili opožarene dijelove Dalmacije.

„Ova nas godina posebno veseli, jer je ovo prva godina u kojoj nagrađujemo pobjednike natjecateljske utrke u muškoj i ženskoj konkurenciji. Trči se jedan krug oko SRC Jaruna dužine 6300m.“ izjavila je Iva Božić, organizatorica Green Run utrke. 

Za prvo mjesto osigurano je 2.500,00 kn, za drugo mjesto 1.500,00 kn, a za treće mjesto 1.000,00 kn.

Sudjelovati mogu svi koji se prijave putem linka: https://ticketing.com.hr/tc-events/green-run/ i uplate kotizaciju u iznosu od 100 kn koja uključuje: Green Run majicu, startni broj, čip, Römerquelle vodu 0,5 l, Cedevitu 200 g, Cedevita bombone, Violeta suhe maramice i Nescafe 3in1 stick.

Ni ove godine organizatori nisu zaboravili na najmlađe, Green Run dječja utrka startat će prije natjecateljske utrke, a svaki sudionik biti će nagrađen poklon paketom. Kao i svake godine u dječjoj utrci pobjednici su svi  koji istrče utrku dužine 600m i time daju svoj doprinos za Boranku.

Već drugu godinu za redom Green Run utrka aktivno pomaže Boranki u pošumljavanju požarišta na području Dalmacije. Do sada sudjelovalo je više od nekoliko tisuća sudionika, što nam dokazuje kako je riječ o hvalevrijednoj akciji.

Inicijativa Boranka od 2018. godine do danas okupila je više od 7 300 volontera iz svih dijelova Hrvatske te je zasadila više od 85 tisuća novih stabala. Upravo uz veliku pomoć Saveza izviđača Hrvatske i svih njenih volontera, kampanja Boranka postala je najveća akcija pošumljavanja požarišta u cijeloj Europi što dokazuju brojne nagrade, među kojima je i ona Europskog parlamenta.

"Hvala svima koji će sudjelovanjem u utrci GREEN RUN pomoći Boranki u obnovi izgorjelih šuma u Dalmaciji. Priroda je nemoćna sama se boriti protiv ovakvih prirodnih katastrofa kao što su katastrofalni požari koju su progutali milijune stabala. I baš zato je bitno da se svi zajedno uključimo i pomognemo u obnovi prirode jer ona nije ničija tuđa već naša. Trčeći radimo dobro sebi, ali i šumama." - izjavio je Dan Špicer, glavni koordinator kampanje Boranka.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta
Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid
ZA SVAKI ZNAK ZODIJAKA

Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid

Jake pozicije Venere u Biku i Marsa u Ovnu snažan su poticaj za ostvarenje poslovnih, ali i ljubavnih želja. Donosimo što vas čeka, ocjene mjeseca i najbolje datume