Obavijesti

Promo sadržaj

Priključite se projektu „The Blind Run“, protrčite ili se prošećite i podržite Hrvatski savez slijepih

Priključite se projektu „The Blind Run“, protrčite ili se prošećite  i podržite Hrvatski savez slijepih
2

Događaj za cijelu obitelj!

U subotu, 30. listopada, od 11:00 sati na području stare vojarne Samobor održava se „The Blind Run“, projekt koji je pokrenula Udruga Djeca za bolji svijet kako bi se podigla senzibilnost zajednice za osobe koje imaju problema s vidom, kako bi ih se aktivnije uključilo u društvo i prikupila sredstva za rad Hrvatskog saveza slijepih.

Na području bivše vojarne u Samoboru (ulica Savke Dabčević Kučar), u subotu 30. listopada, s početkom u 11:00 sati održat će se utrka „The Blind Run“. Ovaj humanitarni projekt  organizira Udruga Djeca za bolji svijet iz Samobora, a namijenjen je osobama svih životnih dobi kako bi se podigla senzibilnost zajednice za osobe koje imaju problema s vidom te ih se uključilo u sve segmente društva.

„The Blind Run“ projekt, koji bismo na hrvatski jezik preveli kao „Utrka naslijepo“ zamišljen je kao utrka, odnosno šetnja u kojoj sudjeluju slijepe i slabovidne osobe, ali i osobe koje nemaju problema s vidom. Osobe koje sudjeluju u utrci rutu prolaze  u paru s drugom osobom.  Ako će se utrci priključiti par od dvije osobe koje nemaju problema s vidom, jedna će od njih tada morati staviti maskicu za oči. Uvjet je da barem jedna osoba koja trči u paru s drugom nema mogućnost vidjeti kamo se kreće. Parovi će biti povezani vezicom kako bi se kvalitetnije kretali i snalazili u prostoru“, objasnio je koncept projekta „The Blind Run“ predsjednik udruge Djeca za bolji svijet Leo Petrov te dodao: „Kotizacija za utrku se ne naplaćuje, a prilozi su dobrovoljni. Sav novac koji tako prikupimo ide za Hrvatski savez slijepih.“

Pravila utrke

Osobe koje se 30. listopada priključe projektu „The Blind Run“ mogu trčati ili hodati u paru. Dužina kruga je 800 metara. Broj krugova koji su prolaznici prošli unutar jednog sata donijet će i pobjednika utrke/šetnje. Za svaki prehodani ili pretrčani krug svaki par osigurava određeni iznos novca koji će od strane sponzora biti uplaćen Hrvatskom savezu slijepih.   

„Za  one koji neće sudjelovati u utrci organiziramo igre tijekom kojih će s prekrivenim očima  morati odgonetnuti koji predmet drže u ruci ili će morati precizno prelaziti poligon, a sve kako bi se svi senzibilizirati s osobama koje ne vide. Svi koji se priključe ovom projektu u subotu dobiti će medalju i prigodne nagrade“, zaključio je Leo Petrov i još jednom pozvao sve da se priključe ovom humanitarnom projektu kako bi se što više sredstava osiguralo za Hrvatski savez slijepih.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!
PROMO

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!

Najbolja i najkvalitetnija PVC i ALU proizvedena u Hrvatskoj dostupna je svakome. Utoplite svoj dom, osvježite ga novom stolarijom i najvažnije – smanjite režijske troškove.
Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet
PROMO

Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet

Cilj kampanje je potaknuti na razmišljanje o negativnim stereotipima vezanim uz one najstrastvenije navijače i na taj način nogomet učiniti uključivijim sportom za sve