Obavijesti

Promo sadržaj

Projekt "Na putu do smanjenja rizika od katastrofa" u Splitu!

Projekt "Na putu do smanjenja rizika od katastrofa" u Splitu!

Pozivamo vas u četvrtak u 10:00 sati, 30.11.2023. na lokaciji javne gradske površine u Kaštelanskoj ulici, prilaz s južne strane Stadiona Poljud u Splitu, gdje ćete na zabavan i poučan način dobiti korisne informacije o katastrofama uzrokovanim prirodnim prijetnjama i kako se s njima nositi

Lokacija: Split, Prilaz južnom dijelu Stadiona Poljud, Kaštelanska ulica 

Vrijeme događanja: 30.11.2023., u 10:00 sati

U sklopu kampanje “Usvojimo znanja da šteta bude manja”, Ravnateljstvo civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova organizira edukativno-zabavnu manifestaciju, posebno namijenjenu roditeljima i djeci školske dobi, kako bi se upoznali s modelima koji vjerno prikazuju situacije poput potresa, poplava i erozije te naučili kako se pripremiti i zaštititi u slučaju iznenadnih nepogoda. Cilj projekta i ove kampanje je stvoriti zajednice otporne na rizike. 

Split je četvrti grad u Hrvatskoj u kojem će se građanima prezentirati simulator potresa nabavljen u sklopu projekta, a ujedno i zadnji grad u sklopu ove edukativno – zabavne manifestacije. 

Ujedno će biti prikazan i tehničko-taktički zbor operativnih snaga sustava civilne zaštite: Državna intervencijska postrojba civilne zaštite –MUP RH, Javna vatrogasna postrojba grada Splita, HGSS- Stanica Split i Gradsko društvo Crvenog križa Split. 

Svijet je sve više suočen s nepredvidivim prirodnim događajima koji mogu uzrokovati ljudska stradavanja i velike materijalne štete. Zato je dobra priprema najvažnija! Stečenim znanjem i spremnošću svi zajedno možemo aktivno utjecati na smanjenje rizika od katastrofa te umanjiti njihove posljedice. 

Zato vas pozivamo u četvrtak u 10:00 sati, 30.11.2023. na lokaciji javne gradske površine u Kaštelanskoj ulici, prilaz s južne strane Stadiona Poljud u Splitu, gdje ćete na zabavan i poučan način dobiti korisne informacije o katastrofama uzrokovanim prirodnim prijetnjama i kako se s njima nositi. 

Kampanja je dio projekta "Na putu do smanjenja rizika od katastrofa", financiranog iz fondova Europske unije, kojeg Ravnateljstvo civilne zaštite provodi u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje. 

Dodatne informacije o projektu i sudjelovanju u aktivnostima možete pronaći na stranici Ravnateljstva civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Sportski centar Trnje okupio više od 1000 posjetitelja
PROMO

Sportski centar Trnje okupio više od 1000 posjetitelja

Sportsko – obiteljskim druženjem za praznik rada Crvena Kalina i Favbet Foundation razveselili brojne Ukrajince

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti
Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin