Obavijesti

Promo sadržaj

Razvoj hrvatske poljoprivrede kroz inovacije i digitalizaciju uz pomoć sredstava iz EU fondova

Razvoj hrvatske poljoprivrede kroz inovacije i digitalizaciju uz pomoć sredstava iz EU fondova
3

Zbog novih zelenih politika Europske unije, digitalizacija poljoprivrede je postala od presudnog značaja za poljoprivrednike, jer osim što digitalne tehnologije značajno unapređuju proizvodnju, ujedno imaju i pozitivan ekološki učinak, što ujedno znači više poticaja, prilika i mogućnosti u ostvarivanju financijske podrške iz fondova Europske unije.

Najznačajnije mogućnosti ulaganja u inovacije hrvatskih poduzetnika predviđene su kroz Prioritetnu os 3 naziva „Poslovna konkurentnost“ u sklopu Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.”, kroz koju je alocirano 585,7 milijuna eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ciljevi Prioritetne osi 3 su omogućiti bolji pristup financiranju za male i srednje poduzetnike, poboljšan razvoj i rast malih i srednjih poduzetnika na domaćim i stranim tržištima te poboljšana inovativnost malih i srednjih poduzetnika uz omogućavanje povoljnog okruženja za razvoj poduzetništva.

Jedan od primjera uspješnih projekata jest projekt pod nazivom „Globalna komercijalizacija inovativne platforme Agrivi“ hrvatske tvrtke Agrivi d.o.o. koja se bavi razvojem poljoprivredne tehnologije namijenjene upravo poljoprivrednicima. Uz njihovu primjenu, poljoprivrednici smanjuju rizike i ne gube prinos te istovremeno povećavaju kvalitetu proizvoda i stvaraju uštede.

U želji da prilagode i optimiziraju svoje proizvode prema zahtjevima tržišta te povećaju konkurentnost tvrtke na globalnoj razini, tvrtka Agrivi je spomenuti projekt u vrijednosti od 1.519.875 kuna prijavila na natječaj za sufinanciranje sredstvima iz fondova Europske unije i time osigurala sveukupno 1.284.518 kuna bespovratnih sredstava.

Uspješna provedba projekta rezultirala je rastom prihoda od prodaje za 12 puta, kreacijom baze od 10 000 potencijalnih kupaca i stvaranjem 11 novih radnih mjesta. Iz tvrtke navode kako imaju svaku namjeru nastaviti prijavljivati projekte za financijsku potporu iz  fondova Europske unije te poručuju ostalima da učine isto.

Više informacija o primjerima uspješnih projekata i mogućnostima financiranja bespovratnim sredstvima iz fondova Europske unije potražite na stranici.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?
sadržaj donosi petrol

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?

Suočeni s intenzivnom konkurencijom na tržištu rada, poslodavci se nalaze pred jednim od najvećih izazova: kako privući i zadržati kvalitetne radnike?
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.