Obavijesti

Promo sadržaj

Razvoj umjetne inteligencije utječe pozitivno na dionice tehnoloških tvrtki

Razvoj umjetne inteligencije utječe pozitivno na dionice tehnoloških tvrtki

Sezona tijekom koje velike svjetske tvrtke objavljuju svoje rezultate trenutno je u punom jeku. Google (Alphabet), Microsoft, Facebook (Meta) i Amazon nadmašili su očekivanja

Dionice Facebooka ove su godine porasle za 98,24%. Amazon je u istom razdoblju skočio za 30,8%, dok je Microsoft u međuvremenu porastao za 27,2%, a Apple za 29,6%. Još jedna tehnološka tvrtka koja je ove godine bila izuzetno popularna, NVIDIA, objavit će svoje rezultate krajem svibnja, ali je do sada u 2023. porasla za 87%.

Fortrade, za sve koji su zainteresirani naučiti kako trgovati cijenom dionica na online burzi (takozvani financijski ugovor za razliku, engl. CFD) ili jednostavno žele proširiti svoje znanje, pripremio je besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica”. Vodič je prilagođen svim razinama znanja i možete ga preuzeti preko linka ispod.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica” preuzmite ovdje.

Iako su sve ove tvrtke dobro poslovale, jedan od glavnih prodajnih ciljeva za većinu njih ostaje razvoj umjetne inteligencije ili proizvoda povezanih s njom. Fokus tehnoloških tvrtki koje su objavile svoje rezultate mahom je bio na daljnjem ulaganju u ovu tehnologiju.

To ima smisla, jer mnogi predviđaju da će umjetna inteligencija dominirati poslovanjem u godinama koje dolaze. UBS procjenjuje da će se tržište hardvera i usluga za umjetnu inteligenciju povećati na 90 milijardi dolara. Dok je Microsoft u svom izvješću govorio o planovima za pomoć u razvoju Chat GPT-a, Google je iznio svoje planove za zadržavanje 90% tržišnog udjela svoje tražilice.

Očekuje se da će razvoj chatbotova s umjetnom inteligencijom imati veliki utjecaj na industriju tražilica, koja se trenutno procjenjuje na 242,8 milijardi dolara.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica” preuzmite ovdje.

Što se tiče tržišta dionica u cjelini, postoji velika volatilnost zbog neizvjesnosti hoće li se inflacija smanjiti dovoljno brzo da se FED odluči ublažiti svoju trenutnu politiku povećanja stopa.

Izvori: MarketWatch, Markets Insider, IBISWorld

CFD-ovi su kompleksni visoko spekulativni instrumenti, koji donose visoki rizik brzog gubitka novca zbog financijske poluge ili zaduživanja. Trebate dobro razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju i možete li podnijeti visoki rizik od gubitka svog vašeg investiranog kapitala. Budite svjesni: možete izgubiti sve, no ne više od salda na računu za trgovanje. 83% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Ti proizvodi možda nisu prikladni za sve klijente, stoga svakako morate biti sigurni da razumijete rizike i potražiti neovisan savjet. Ukoliko nastavite investirati u ugovore za razliku (CFD) na virtualne valute, zapamtite da su vrijednosti izuzetno volatilne i mogu rezultirati značajnim gubicima kroz kratko razdoblje. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu ili zahtjev za transakcijom u bilo kojem financijskom instrumentu. Fortrade odbacuje svaku odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih informacija, kao niza bilo kakve posljedice koje nastanu kao posljedica uporabe ovih informacija. Ne daju se bilo kakva jamstva točnosti ili potpunosti tih informacija te, stoga, svaka osoba koja djeluje na temelju tih informacija, čini to u potpunosti na vlastiti rizik. Informacije na ovom web-mjestu nisu namijenjene za stanovnike Sjedinjenih Država ili Belgije i nisu zamišljene da budu distribuirane ili korištene od strane bilo koje osobe, u bilo kojoj državi ili jurisdikciji u kojima bi takva distribucija ili upotreba bila u suprotnosti s lokalnim zakonima ili regulativom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.