Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 8

Samo za one dubokog džepa: Evo gdje se i po kojim cijenama prodaju vile na Jadranu

POWERED BY Shopaj

Samo za one dubokog džepa: Evo gdje se i po kojim cijenama prodaju vile na Jadranu

Nekretnina je dugoročna investicija i ona se ne kupuje samo zbog stanovanja i zarade nego i radi očuvanja realne vrijednosti bogatstva. Kad govorimo o isplativosti ulaganja, vile na Jadranu zasigurno će uvijek držati vrijednost

VIDEO

Hrvatska obala i otoci neke su od najekskluzivnijih i najpoželjnijih europskih opcija za odmor, ali sve više i za kupnju nekretnina. Prema posljednjim podacima Porezne uprave, strani su državljani 2021. godine kupili 9514 nekretnina, što je 50% više u odnosu na godinu prije. Najviše pritom kupuju Nijemci, Austrijanci, Slovenci i Česi. U prosjeku tako svaki četvrti kupac nekretnine na obali nema hrvatsko državljanstvo.

Zašto je uopće nastala ova pomama stranaca za nekretninama na Jadranu? Pokazalo se da, osim što kupuju nekretnine za vlastite potrebe, sve više stranaca želi na ovaj način zaraditi. Dobro je poznato da posao iznajmljivanja u Hrvatskoj cvjeta, a uz to su i porezi za strance relativno povoljni.

Zahvaljujući regionalnoj raznolikosti, brdovitoj unutrašnjosti i pitoresknom priobalju, kupci nemaju lagan zadatak prilikom odabira lokacije svoje buduće nekretnine. Odluku o kupnji otežava i to što ih ima na tisuće te što svaka od njih odiše nekim svojim specifičnim.

Vrijeme na hrvatskim otocima najbolje je u Europi stoga ne čudi da su neke od najpopularnijih lokacija Hvar, Brač, Šolta, Rab, Krk i Korčula. Praksa je pokazala da su kupcima iz Njemačke i Austrije najatraktivnije lokacije u Istri i na sjevernom Jadranu. Izdvojili smo zato nekoliko zanimljivih nekretnina iz Istre i Kvarnera, a sve ostale nekretnine s Jadrana pogledajte na SHOPAJ24

Istarski kameni dragulji 

Često čujemo da je Istra država za sebe. I doista, ova je hrvatska regija po mnogočemu drugačija od ostatka države. Prirodni krajolici s vinogradima i maslinicima, kilometarska obala i beskrajno plavo more oduševit će svakoga tko dođe u posjet. Istru nazivaju i hrvatskom Toskanom zbog njezinih slikovitih obalnih gradova - Novigrada, Umaga, Poreča, Rovinja i Pule - te prekrasnih srednjovjekovnih gradova u središtu, kao što su Motovun, Višnjan, Grožnjan, Pazin i Labin. Zbog visoke potražnje nekretnine u Istri su među najskupljima u Europi.

Barban

Naselje Barban dio je istoimene općine koja se nalazi na jugoistoku istarskog poluotoka i koja u svojem zelenilu krije još 73 sela i zaseoka. Barban je malo, slikovito i srednjovjekovno naselje sa samo 235 stanovnika i izlazom na more u Raškom zaljevu. Ono što ovo naselje, ali i ostatak općine, čini posebnim je njegova bogata kulturno-povijesna baština. Ako mislite da je ovo mjesto već savršeno, onda bacite oko i na ovu šarmantnu vilu s bazenom. Zahvaljujući svojoj lokaciji i ograđenom dvorištu, ova luksuzna i elegantna nekretnina osigurava apsolutnu privatnost i mir te pruža ugođaj opuštajućeg i zdravog života u netaknutoj istarskoj prirodi. Cijena je na upit. 

Marčana, Krnica

Daleko od prenapučenih turističkih središta i s 36 kilometara obale, Marčana je najmanje urbanizirana obalna zona u Istri, čije slikovite uvale, crkve i ostaci prastarih naselja kriju zanimljive dijelove istarske povijesti. Marčana ima 22 naselja, među kojima se nalazi i malo mjesto okruženo prekrasnim šumama, pašnjacima i vinogradima - Krnica. To je ujedno jedino mjesto u Istri koje ima i vlastitu luku. Luka Krnica ribarsko je naselje koje krase drvene brodice, mreže i kamene kuće. Svoje je mjesto ovdje pronašla i luksuzna vila s bazenom, moderne arhitekture i dizajna, udaljena samo nekoliko minuta vožnje od uvale Krnički porat. Cijena nekretnine je 860.000 eura.

Ostatak ponude istarske agencije za promet nekretninama ALEA nekretnine provjerite na SHOPAJ24.

Luksuz na Kvarneru i otocima

Smješten između Istre i Dalmacije, Kvarner je mediteransko područje obdareno vegetacijom, danas poznato i kao mirisna vrata Jadrana. Najpoznatija ljetovališta su Opatija, Crikvenica, Lovran, Kraljevica i Novi Vinodolski, a samo srce Kvarnera čini Rijeka, treći najveći grad u Hrvatskoj i najprometnija luka na Jadranu. Ne smijemo zaboraviti ni otoke, koji dodatno obogaćuju ovu regiju. Krk, Lošinj, Cres i Rab najsunčaniji su otoci u Hrvatskoj, koji godišnje imaju i do 217 vedrih dana. Sve vrhunske nekretnine za prodaju nalaze se na prekrasnim lokacijama uz more ili nekoliko minuta hoda

Krk

Krk je, uz susjedni otok Cres, najveći otok na Jadranskome moru. Uz to drži titulu najsjevernijeg otoka na Mediteranu. Krčka flora sadrži oko 1400 vrsta kopnenog bilja, što je gotovo polovica ukupne flore u Hrvatskoj. I upravo će njegove prirodne ljepote, topla ljeta i blage zime te ljekovito blato na zapadnoj strani uvale Klimno privući svakoga tko je u potrazi za zdravljem. Možda je baš zbog toga ljudski vijek na Krku nerijetko iznadprosječno dugačak. Možda to znaju i stranci koji bi zasigurno uživali u modernoj vili s bazenom, udaljenoj od mora samo 4,5 kilometara. Njezina okućnica ukrašena je ljekovitim mediteranskim biljem, a cijena vile iznosi 1,250.000 eura.

Crikvenica

Kao jedan od najslikovitijih dijelova jadranske obale, Crikvenica je zapravo morska rivijera, i to s četiri gradića u jednome: Selce, Crikvenica, Dramalj i Jadranovo. Crikvenica objedinjuje najbolje od najboljeg - more, zeleno zaleđe u Vinodolu i kontinentalni šumski predio. A njezin izrazito čist zrak, nastao spajanjem morskog i planinskog zraka, ima neznatnu prisutnost peludnih alergena i otpadnih plinova. Upravo će svježi čisti zrak, ali i prekrasna vila s bazenom privući malo imućnije kupce. Na samo 600 metara od mora, s panoramskim pogledom na Kvarner, ova vila predstavlja spoj moderne arhitekture i mediteranskog okruženja. Cijena vile je 1,218.750 eura.

Ostatak ponude agencije za nekretnine PREMIUM Krk provjerite na SHOPAJ24.

SHOPAJ24 središnje je mjesto sa svime što vam treba i što će vam ikad trebati - od igle do lokomotive. Proizvodi po najboljim cijenama lako se pretražuju po kategorijama i lokacijama, a registracija nije potrebna. Ne gubite dragocjeno vrijeme, posjetite portal s najboljim ponudama!
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POWERED BY Shopaj

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura